Не знаєш, чим себе побалувати ввечері в барі? Спробуй міцний спиртной напій, який має экзотичну назву Куантро
Куантро (від франц. Cointreau) - французький міцний спиртний напій, прозорий лікер з квітково-фруктовим ароматом на основі поєднання солодкого і гіркого цитрусу.
Хоча спиртне називається лікером, його міцність — 40%. Тому ефект нічим не поступається горілці. Якщо зважишся вшановувати Куантро сьогодні ввечері в барі, дізнайся про нього кілька цікавих фактів.
Читай також: Наука пияцтва: ТОП-6 секретів про спиртне
Історія
Назвою напій завдячує своєму розробнику - Едуарду Куантро, дата народження спиртного - 1875. Один з головних інгредієнтів - апельсини. Але не простий, а з антильських островів. Ще один нюанс – пляшка винятково квадратної форми.
Технологія виробництва
На завод в Анжері надходить висушена цедра апельсинів: гірких з антильських островів, солодких з Бразилії, Іспанії та Південної Франції. Цедру протягом кількох днів настоюють на звичайному спирті, отриманому дистиляцією зернових бурякових продуктів. Настійка, що утвориласяся, двічі дистилюється в старовинних мідних перегінних кубах, після чого міцність і смак дистиляту (за допомогою джерельної води та цукрового сиропу) доводиться до стандартів Куантро.
Смак
Читай також: Як стати розумнішим: допоможе склянка-друга
Куантро поєднує смак гірких та солодких апельсинів. Гіркі апельсини збирають ще незрілими, коли їхня шкірка має найвищий вміст ефірної олії. Цедру знімають вручну, відокремлюючи внутрішню білу частину, і висушують її на сонці (деякі солодкі сорти апельсинів, отримані з Іспанії та Бразилії використовують у свіжому вигляді).
Вживання
Куантро використовують:
- в чистому вигляді;
- з льодом;
- у міксах із безалкогольними напоями;
- у складі багатьох популярних алкогольних коктейлів.
Читай також: Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил
Цікавий факт: якщо Куантро налити у склянку із льодом, лікер спочатку стане каламутно-білим, а потім знову прозорим. Так відбувається тому, що в ньому міститься багато ефірних олій.
Це цікаво