Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Тисячі людей, музика, танці – чого там тільки не було!

Сучасний світ жити не може без масштабності: найбільші автомобілі, найбільш вражаючі будівлі, найбільш відвідувані паради, фестивалі чи концерти... Ми в Men`s Portal подумали і вирішили згадати, що ж такого грандіозного було в історії.

 

Live Aid

Фестиваль, де заради збору грошей для постраждалих від голоду в Ефіопії 13 липня 1985 року виступили найзнаковіші виконавці та гурти, став одним із наймасштабніших івентів в історії цивілізації. Мирних, звісно.

Чому ж Live Aid настільки легендарний? По-перше, він проводився одночасно на двох величезних стадіонах - "Уемблі" у Лондоні та "Кеннеді" у Філадельфії.

На Live Aid була рекордна кількість виступаючих і трансляцій

На Live Aid була рекордна кількість виступаючих і трансляцій

Pinterest

По-друге, участь у фестивалі взяли відразу кілька найкращих музикантів та гуртів тієї епохи: Queen, Девід Боуї, Елтон Джон, The Who, Стінг, Філ Коллінз, Пол Маккартні, U2, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath, Брайан Адамс, Duran Duran, Мік Джаггер, Тіна Тернер та інші, не менш значущі.

По-третє, цей захід був наймасовішим: на стадіоні "Уемблі" зібралося близько 82 тисяч осіб, на "Кеннеді" - 99 тисяч, а трансляцію через супутники переглянули близько 1,9 мільярда людей. Для розуміння: населення Землі на той час становило трохи менше ніж 5 млрд осіб.

По-четверте, було зібрано практично найбільшу суму, одноразово пожертвувану на благодійність - 50 мільярдів фунтів стерлінгів.

Ну а поринути в атмосферу цього фестивалю можна і зараз, переглянувши фільм про фронтмена гурту Queen Фредді Мерк'юрі "Богемна рапсодія", де був показаний фрагмент з виступом гурту.

 

Концерт Рода Стюарта у Ріо-де-Жанейро

Концерт Рода Стюарта, що пройшов у 1994 році, звичайно, поступався масштабністю Live Aid, але запам'ятався жителям міста-свята Ріо надовго.

Напередодні Нового року Род Стюарт дав безкоштовний концерт на підтримку альбому Unplugged на головному пляжі Бразилії – Копакабана.

Ось так виглядав безкоштовний концерт Рода Стюарта з висоти літаючої пташки

Ось так виглядав безкоштовний концерт Рода Стюарта з висоти літаючої пташки

Pinterest

Грандіозність заходу полягала в тому, що на концерті одночасно перебувало від 3,5 до 4 млн. осіб.

Він об'єднав людей з усього світу і увійшов до Книги рекордів Гіннеса як наймасштабніший концерт в історії.

Читайте також: Танці на воді: найяскравіші концертні майданчики світу

Фестиваль Кумбха-Мела в Індії

Одне з головних свят Індуїстів Кумбха-Мела відзначається кожні 3 роки в одному з священних міст Індії (Аллахабад, Харидвар, Насік і Уджайн).

Фестиваль Кумбха-Мела в Індії. Рік 2013

Фестиваль Кумбха-Мела в Індії. Рік 2013

Pinterest

Цей фестиваль постійно відвідують мільйони туристів та місцевих жителів, беручи участь у релігійних заходах, а наприкінці свята – так званому королівському обмиванні. Першими у воду входять члени релігійної групи знайшла, потім решта - йоги, садху, санньясини, ченці, аскети та інші прості смертні.

У 2013 році свято набуло мільйонних масштабів, адже тоді його відвідали в загальній сумі 120 мільйонів людей.

 

Парад на честь перемоги Chicago Cubs

Американці люблять масштабність і бейсбол, а коли це поєднується в одній події - виходить щось супермасштабне.

У Чикаго є бейсбольна команда Chicago Cubs, яка програвала сезон за сезоном багато років. Дійшло до того, що стали вважати винним у цьому так зване прокляття цапа.

Історія така: 1945 року власник таверни "Козел" прийшов на гру Chicago Cubs зі своїм козлом Мерфі. Тварина, звісно, пахла неприємно, і вболівальники видворили товариша зі стадіону. Він же вигукнув фразу: "Them Cubs, they ain't gonna win no more!" - що перекладається як "Ці Кабс - вони більше ніколи нічого не виграють!" І почалося.

Перемога Chicago Cubs у 2016 стала приводом для гулянки 5 млн людей

Перемога Chicago Cubs у 2016 стала приводом для гулянки 5 млн людей

Pinterest

Сhicago Cubs програвали аж до 2016 року. І ось, трапилося те, чого не очікував ніхто: перемога у світовій серії 2016 над Cleveland Indians з рахунком 8:7 у сьомому матчі. Chicago Cubs стали чемпіонами, на честь чого було влаштовано парад 4 листопада того ж року. Він почався на "Ріглі-філд", попрямував вниз по Лейк-Шор-драйв і закінчився в Гранд-парку.

Але в історію парад увійшов як наймасштабніший, оскільки в ньому взяли участь понад 5 мільйонів людей, при тому що в Чикаго проживає 2,7 мільйона.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK