Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

На великі екрани вийшов байопік про життя легендарного фронтмена гурту Queen Фредді Мерк'юрі. Чому ж варто подивитися цей фільм, навіть якщо ти не фанат – читай у нашому огляді

Багатостраждальну стрічку було анонсовано ще у 2010 році, а на головну роль претендував епатажний «Борат» Саша Барон Коен. Подібність актора з Меркьюрі навіть не заперечувалась, але втрутилися творчі розбіжності – Коен хотів зробити фільм «дорослішим», наповненим швидше життєвими подіями Фредді, ніж творчістю. "Fox" вирішили зробити стрічку доступною для широкої, в тому числі і сімейної, аудиторії. В результаті головна роль дісталася Рамі Малеку, який, незважаючи на високі очікування, повністю виправдав їх.

Режисер Браян Сінгер також не довів стрічку до кінця – за два тижні до закінчення зйомок він був звільнений, а його місце зайняв Декстер Флетчер.

Життя самого Фредді Мерк'юрі було насиченим і в хорошому сенсі божевільним за кількістю значущих подій. Фільм же ж приділяє увагу часовому відрізку від початку 70-х, коли зібрався основний склад гурту Queen, до їхнього возз'єднання та виступу на стадіоні Уемблі на концерті на підтримку голодуючих Африки Live Aid у 1985 році.

Меркьюрі: "Чи бувають у нас сварки?"

Ох… ми група, у якій відбувається найбільше сварок у світі.

Але якщо у нас немає розбіжностей, то настає умиротворення".

Так, сценарій йде надто гладкими рейками. Але від цього тільки сильніше переймаєшся ідеєю фільму та деталями життя Меркьюрі. Фільм починається з пробудженням Фредді перед концертом Live Aid і ніби відкриває глядачеві шлях, який він пройде разом з фільмом. Створюється алюзія – шлях до сцени та життєвий шлях, здавалося б, банальний кінематографічний прийом, але він працює, і ти навіть не помічаєш, як починаєш хотіти дізнатися про передісторію.

Ми бачимо хлопця, Фаруха Булсару, який працює в аеропорту Хітроу і вечорами ходить слухати концерти гурту Smile, де грають Роджер Тейлор та Брайан Мей. Фарух із сім'ї емігрантів із Занзібару, трохи сором'язливий і трохи нахабний (у хорошому сенсі), навчається у коледжі дизайнерської майстерності. Навіть не віриться, що цей хлопець стане легендою.

"Богемна рапсодія" або історія про людину, яка так багато не встигла

"Богемна рапсодія" або історія про людину, яка так багато не встигла

20th Century Fox

Він робить незручні компліменти дівчині на ім'я Мері Остін, яка стане його музою і другом на все життя, він дізнається про звільнення соліста улюбленої групи і пропонує свою кандидатуру Тейлору і Мею, він з усмішкою вислуховує зовсім не приємне зауваження про свої зуби, але все одно співає фрагмент із пісні. І цей момент у фільмі створює настрій і надає глибини тому факту, що Фредді (тоді ще Фарух ) – хоче досягти більшого і йде до своєї мети, хто б що не казав.

Читай також: Вийшов новий трейлер фільму "Богемська рапсодія" про гурт Queen

Весь фільм пронизаний тонкістю стосунків, захопленістю, психологічними ефектами та швидкоплинним гумором. Міжособистісні конфлікти показані драматично, але цілком логічно та розумно. У цій картині все виважено та вивірено, все вчасно та на своєму місці. І якщо навіть хтось скаже, що фільм, зокрема, про одностатеві стосунки – це можна оспорити. Так, є натяки на стосунки Фредді з чоловіками, але вони повністю нівельовані самим фільмом, не випнуті.

"Богемна рапсодія" або історія про людину, яка так багато не встигла

"Богемна рапсодія" або історія про людину, яка так багато не встигла

20th Century Fox

Червоною ниткою у фільмі проходить історія створення легендарної 6-хвилинної композиції "Богемна рапсодія". Раз у раз де-не-де проскакують рядки з тексту пісні, фрагменти музики, які натякають на особливе місце твору у творчості Queen .

Після перегляду фільму якось інакше починаєш сприймати та розуміти тексти пісень, написаних Фредді, стає зрозуміло, чому у «Богемній рапсодії» є рядок “I don't wanna die” (Я не хочу вмирати) , чому пісня “Under pressure” носить таку назву, кому були присвячені лірична “Love of my life” .

Фільм сповнений приємних дрібних деталей, які додають йому чарівності, дозволяють повністю поринути в атмосферу 70-80-х, відчути всю складність шляху до успіху та грандіозність творчості «квінів». Звичайно, хотілося б бачити у фільмі і згадку про останній у житті Мерк'юрі виступ з Монсеррат Кабальє в Барселоні, і більше історії відносин інших членів групи, але, можливо, це фільму і не потрібно.

"Богемна рапсодія" або історія про людину, яка так багато не встигла

"Богемна рапсодія" або історія про людину, яка так багато не встигла

20th Century Fox

Чудова гра всього акторського складу не залишає сумнівів, що фільм "Богемна рапсодія" - претендент на "Оскар" , а враження додає стильний візуал, неймовірна музика "Королеви" і, звичайно ж, відображення оригінальної епатажності гурту.

Все, що хочеться зробити при перегляді цієї стрічки - це насолоджуватися атмосферністю, драйвом і занурюватися в гарячі 80-ті. Дивитися фільм однозначно варто, і краще із гарною акустикою, адже головна у цьому фільмі – саме музика.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK