Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Все більше і більше чоловіків починають практикувати йогу, і це недарма, адже на йозі можна не лише навчитися володіти своїм тілом, а й привести до ладу власні думки.

Помилково розглядати йогу лише як спосіб розвитку гнучкості, у разі, якщо це справді духовна практика, а чи не суто фізичні вправи. Адже сенс йоги – саме у духовному самовдосконаленні, а також навчанні здатності володіти своїм тілом та приймати його таким, як воно є.

Сучасна йога – це набір поз – асан, зібраних колись давно Беллуром Айєнгаром, щоб зробити йогу популярним видом фітнесу у 50-60-ті.

Залежно від специфіки та школи йоги, існує безліч напрямків, але основних видів два – статична та динамічна. Динамічна йога близька до бойових мистецтв, а статична заснована на підтримці певної позиції та контролю над диханням.

  • Статична йога

В основному статичною йогою займаються жінки, а найрозвиненішими її напрямками є аштанга-йога, хатха-йога та айєнгар-йога. Всі ці види - утримання певної пози та підтримка її протягом деякого часу, контролюючи дихання.

Unsplash

  • Гаряча йога (бікрам-йога)

Головна відмінність бікрам-йоги - всі заняття проходять у нагрітому до 38-40 градусів приміщенні з низьким рівнем вологості. Такий спосіб робить тіло гнучкішим, дозволяючи опрацювати проблемні зони, а також вивести токсини з організму.

  • Аштанга-йога

Аштанга – це вид йоги, який є більш релігійним, і менш спрямованим на фізичну підготовку. Основна мета аштанги – контроль розуму над тілом через медитацію. Цей вид йоги вимагає відмовитися від усіх шкідливих звичок, обмежити себе багато в чому.

Unsplash

  • Фітнес-йога

Найпростіший спосіб познайомитися з йогою – це її фітнес підвид, заняття з якого проводяться чи не в кожному фітнес-клубі. Це – саме вправи на гнучкість та рухливість. Однак все залежить від контингенту та тренера. Іноді фітнес-йога проводиться в гамаках, але це переважно для розваги.

Unsplash

Як вибрати вид йоги?

Єдиний спосіб зрозуміти, яка йога вам підходить – це зайнятися кожним видом по черзі та визначити, з яким саме комфортніше.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK