Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Чим далі, тим частіше молодь кидає пити пивко на вулиці, а присвячує свій час новому цікавому заняттю — Street Workout. Що це таке?

Street Workout - так звана вулична силова гімнастика, в якій присутні також елементи calisthenics (вправи, що виконуються з вагою свого тіла) та паркуру.

 

Читай також:Підтягнися з нуля: як досягти успіху на турніку

В якості снарядів можна використовувати практично все, що дозволяє виконувати вправи для розвитку сили та пружності свого тіла. Найпопулярнішими є турнік та бруси, оскільки їх можна знайти майже в кожному дворі. Але це можуть бути дерева, паркани, різні металеві конструкції, кам'яні плити, стіни, парапети. Можна як опору використовувати тіло товариша.

Переваги Street Workout

Street Workout - це можливість сформувати спортивну статуру, зміцнити мускулатуру і бути у чудовій фізичній формі, не витративши на це жодної копійки. Просто прийди на спортивний майданчик, де є турнік або інші пристрої для занять спортом, та почни займатися.

Крім того, SW — це потужна та ефективна фізична база для тих видів спорту та вуличного екстриму, де потрібні прояви вибухової сили та великої витривалості.

У професійному спорті для досягнень не обійтися без напихання себе різними препаратами. А ось тут нічого цього не треба. Є тільки твоє тіло та вуличні снаряди.

Історія виникнення Street Workout

Читай також: Силові чи кардіо: з чого краще починати тренування

У 2008 році представники молодіжного руху calisthenics у США представили публіці тренування на турніках з використанням власної ваги. А інші чорношкірі хлопці почали тренуватись, змішавши гімнастику із силовими вправами. Спочатку цей напрямок називався Ghetto Workout, а потім Street Workout.

Hannibal for King

З того часу напрям почав удосконалюватися і набирати обертів. А після перегляду відеоролика за участю чорношкірого хлопця на ім'я Hannibal for King люди у всьому світі почали масово займатися на турниках та брусах.

Поява Street Workout в Україні

Читай також: Ноги в окропі: як виглядає найважче тренування

Багато хлопців пострадянського простору, перебуваючи під враженням відеороликів в інтернеті, прагнули повторити подвиги західних сусідів або хоча б наблизитись до них.

Спочатку вважалося, що для того, щоб підкорити турнік, треба бути професійним спортсменом. Але ролики Михайла Баратова та Богдана Корженевського на YouTube довели, що трюки на турніку можуть успішно виконувати і любителі.

Багато хлопців надихнулися прикладами Михайла та Богдана. Так цей вид тренувань з'явився і у нас, а послідовники Street Workout почали називати себе турнікменами.

Чималу популярність набув хлопець із Дніпропетровська Денис Мінін. Він також зробив серйозний внесок у розвиток Street Workout у нашій країні. Сьогодні він має свій YouTube-канал з тисячами підписників та мільйонами переглядів.

Еволюція Street Workout

Читай також: Ранкові тренування: 4 головні переваги

Рух Street Workout продовжує розвиватись. Існують групи SW у Києві, Харкові, Дніпрі та інших містах. Розвиток руху Street Workout йде за принципом: навчився сам навчи іншого.

У SW вже виділилися свої напрямки. Наприклад, є “силовики”, які використовують турникові вправи насамперед у розвиток м'язів. А є "технарі", для яких на першому місці стоїть виконання видовищних трюків. Такі молоді люди, як правило, практикують і фріран (різновид паркуру).

Екіпірування турнікмена

Читай також: Тренування на кожен день (ФОТО)

У своїх тренуваннях турнікмени використовують не лише допомогу та поради друзів, а й екіпірування. Найважливішим предметом в арсеналі турнікмена є страхувальні лямки, які не дозволять тобі зірватися з турніка під час виконання складних трюків.

Початківцям, як і альпіністам, не дозволяють займатися на турніку без страховки. Щоб уникнути мозолів, можуть знадобитися спеціальні рукавички або бинти, а для комфорту під час тренування - легкий одяг, який не "стискає" рухів.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK