Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Ці заняття можна проводити навіть біля свого будинку.

Розповідаємо, як покращити реакцію та координацію.

 

Навіщо тобі потрібна швидка реакція

По-перше, якщо ти спортсмен, це важливе вміння для будь-якого виду спорту. Швидка реакція - один із ключових факторів успіху в підготовці, тому що в деяких випадках навіть долі секунди можуть визначати результат змагання. Люди, які мають цю навичку, можуть швидко пристосовуватися до мінливих умов, визначати напрямок руху і підтримувати потрібний темп.

Але, навіть якщо ти не займаєшся спортом професійно, у житті навички швидкої реакції можуть допомогти тобі уникнути неприємних ситуацій: приміром, зіткнень з роззявою під час прогулянки на велосипеді, або з собакою симпатичної дівчини, яка раптово вибіжить перед тобою під час пробіжки.

 

Вправи для тренування реакції

Кидки м'яча в стіну, стоячи в положенні на одній нозі

Зайнявши вихідне положення - піднявши одну ногу і знайшовши баланс, кидай м'яч у стіну протилежною рукою. Міняй ноги та руки місцями, виконуючи по 10 повторень. Як тільки ця вправа здасться тобі надто простою, спробуй робити її із заплющеними очима — це помітно ускладнить завдання.

Жонглювання

Ця вправа розвиває як реакцію, так і координацію рухів. Почни з двох м'ячів і поступово додай складність, включаючи в жонглювання третій, четвертий та наступні м'ячі.

Набивання

Улюблена вправа багатьох футболістів. Вчися набивати м'яч ногою якомога більше разів, не допускаючи його падіння на землю.

Збивання предметів ногами з підставки

Встанови предмет на підвищення на рівні пояса або трохи вище, наприклад, порожню пластикову пляшку. Потім почни збивати її ногами, змінюючи швидкість удару та положення тіла.

Читайте також: Street Workout: система тренувань на вулиці

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK