Існує думка, що продукти з глютеном в жодному разі їсти не слід. Але чи так це?
Популярність безглютенової дієти зараз як ніколи висока. Але чи варто її дотримуватись, вважаючи, що глютен небезпечний для здоров'я?
Фахівці з харчування та медики вважають, що виключати з раціону продукти, що містять цю групу білків, недоцільно. Тільки людям, які мають непереносимість глютенів, а також тим, что страждає від целіакії, аутизму, синдрому Аспергера і дерматиту Дюрінга не варто їсти продукти з клейковиною - з житнього та пшеничного борошна, а також страви та напої з ячменем або вівсом.
Адепты здорового питания утверждают, что глютен в больших количествах содержится в хлебе
pixabay.com
Якщо ж людина не має цих захворювань, але при цьому свідомо відмовляється від глютену, в організмі може розвинутися нестача магнію, заліза та фосфору. Таким чином, якщо ти не хочеш заробити пару болячок "на додаток" - не виключай хліб з раціону. Щоправда, краще буде, якщо ти їсиш цільнозернові хлібобулочні вироби.
Це цікаво