Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Існує думка, що продукти з глютеном в жодному разі їсти не слід. Але чи так це?

Популярність безглютенової дієти зараз як ніколи висока. Але чи варто її дотримуватись, вважаючи, що глютен небезпечний для здоров'я?

Фахівці з харчування та медики вважають, що виключати з раціону продукти, що містять цю групу білків, недоцільно. Тільки людям, які мають непереносимість глютенів, а також тим, что страждає від целіакії, аутизму, синдрому Аспергера і дерматиту Дюрінга не варто їсти продукти з клейковиною - з житнього та пшеничного борошна, а також страви та напої з ячменем або вівсом.

Адепты здорового питания утверждают, что глютен в больших количествах содержится в хлебе

Адепты здорового питания утверждают, что глютен в больших количествах содержится в хлебе

pixabay.com

Якщо ж людина не має цих захворювань, але при цьому свідомо відмовляється від глютену, в організмі може розвинутися нестача магнію, заліза та фосфору. Таким чином, якщо ти не хочеш заробити пару болячок "на додаток" - не виключай хліб з раціону. Щоправда, краще буде, якщо ти їсиш цільнозернові хлібобулочні вироби.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK