Настав сезон пікніків, а який пікнік можна уявити без традиційної страви – шашлику?
У шоу «Оттак Мастак» на каналі НЛО TV розповіли, як приготувати смачний шашлик за перевіреними рецептами, щоби здивувати всіх гостей пікніка.
Шашлик із курячих сердець на грилі
Вам знадобляться:
- Курячі серця - 700 г
- Перець мелений - 1 ч. ложка
- Каррі - 1/2 ч. ложки
- Перець гострий чилі - 1/2 ч. ложки
- Імбир (подрібнений) – 2 ст. ложки
- Часник - 5 зубчиків
- Соус соєвий - 80 мл
- Лимон (сік) – 1 шт.
- або оцет яблучний - 2 ч. ложки
- Мед - 2 ч. ложки
- Паприка солодка – 1 ч. ложка
Курячі серця очистити від жиру та крові, яка може залишитися всередині. Зрізати залишки судин. Ретельно промити у холодній воді.
Читайте також: ТОП-3 полезных рецептов ужинов для мужчин
Приготувати маринад: ретельно змішати соєвий соус, гострий перець чилі, солодку паприку, мелений перець, мед, каррі, лимонний сік, дрібно порізаний часник та імбир.Залити маринадом підготовлені серця і залишити маринуватися на 2 години.
Замочити у воді дерев'яні шпажки для шашличків на 10 хвилин.
Акуратно проткнувши серця по центру шпажкою, зібрати шашлички.
Змастити сковороду-гриль олією (можна замінити звичайною сковородою) і смажити шашлички на слабкому вогні 20-25 хвилин, кожні 5 хвилин перевертаючи.
Курячі серця на грилі готові.
Курячий шашлик з помідорами чері, у медово-соєвому маринаді.
Вам знадобляться:
- Куряче філе - 400 г
- Помідори чері – 4-6 шт.
- Олія оливкова - 1 ст. л.
Для маринаду:
- Соєвий соус – 0,5 ст. л.
- Мед – 0,5 ч. л.
- Кетчуп – 25 г
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Сіль за смаком
Читайте також: Как сделать шоколад дома – простые рецепты
Куряче філе нарізаємо великими кубиками. У мисці змішуємо всі інгредієнти для маринаду: соєвий соус, мед, кетчуп, гірчицю. Додаємо сіль до смаку. Додаємо маринад до нарізаного курячого філе.Добре перемішуємо куряче філе з медово-соєвим маринадом. Накриваємо миску плівкою та відправляємо курку в маринаді в холодильник на 30 хвилин.
Промариновану курку нанизуємо на шпажки, чергуючи з помідорами чері. (Я роблю три шашлики, по одному шашлику на порцію.)
Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо курячі шашлички на сильному вогні по 1-2 хвилини з кожного боку.
Викладаємо обсмажені шашлички на форму для запікання, як показано на фото. Відправляємо шашлики з курки у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім перевертаємо та готуємо курячі шашлики в духовці ще 15 хвилин.
Курячі шашлики з помідорами чері, у медово-соєвому маринаді, готові! Смачного!
Шашлик зі свинини в червоному вині
Вам знадобляться:
- Свиняча шия - 2 кг
- Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
- Базилік свіжий – 50 г
- Вино червоне сухе – 0,5 л
- Сіль
- Перець мелений
Свинячу шию нарізаємо на порційні шматочки розміром 4х4 см. Цибулю нарізаємо півкільцями. Базилік рішемо крупними шматками. І трохи переминаємо його пальцями.
Читайте також: Всем мяса: 5 заповедей опытного шашлычника
Беремо ємність для маринування і перекладаємо свинину. Щедро солимо. Як слід перчимо. Додаємо цибулю. Трохи переминаємо його, щоб краще віддавав сік. Слідом за цибулею до маринаду вирушає базилік.Після цього весь вміст ємності для маринування перемішуємо і заливаємо сухим червоним вином так, щоб м'ясо було повністю покрите ним. У такому вигляді залишаємо свинину маринуватися за кімнатної температури на 2 години.
Через дві години насаджуємо м'ясо на шампура, і відправляємо на мангал.
Обсмажуємо шашлик зі свинини у червоному вині до готовності.
Шашлик подаємо на стіл гарячим. За бажанням прикрашаємо його цибулею та зеленню.
Це цікаво