Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Настав сезон пікніків, а який пікнік можна уявити без традиційної страви – шашлику?

У шоу «Оттак Мастак» на каналі НЛО TV розповіли, як приготувати смачний шашлик за перевіреними рецептами, щоби здивувати всіх гостей пікніка.

Шашлик із курячих сердець на грилі

Вам знадобляться:

  • Курячі серця - 700 г
  • Перець мелений - 1 ч. ложка
  • Каррі - 1/2 ч. ложки
  • Перець гострий чилі - 1/2 ч. ложки
  • Імбир (подрібнений) – 2 ст. ложки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Соус соєвий - 80 мл
  • Лимон (сік) – 1 шт.
  • або оцет яблучний - 2 ч. ложки
  • Мед - 2 ч. ложки
  • Паприка солодка – 1 ч. ложка

Курячі серця очистити від жиру та крові, яка може залишитися всередині. Зрізати залишки судин. Ретельно промити у холодній воді.

Читайте також: ТОП-3 полезных рецептов ужинов для мужчин

Приготувати маринад: ретельно змішати соєвий соус, гострий перець чилі, солодку паприку, мелений перець, мед, каррі, лимонний сік, дрібно порізаний часник та імбир.

Залити маринадом підготовлені серця і залишити маринуватися на 2 години.

Замочити у воді дерев'яні шпажки для шашличків на 10 хвилин.

Акуратно проткнувши серця по центру шпажкою, зібрати шашлички.

Змастити сковороду-гриль олією (можна замінити звичайною сковородою) і смажити шашлички на слабкому вогні 20-25 хвилин, кожні 5 хвилин перевертаючи.

Курячі серця на грилі готові.

Курячий шашлик з помідорами чері, у медово-соєвому маринаді.

Вам знадобляться:

  • Куряче філе - 400 г
  • Помідори чері – 4-6 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.

Для маринаду:

  • Соєвий соус – 0,5 ст. л.
  • Мед – 0,5 ч. л.
  • Кетчуп – 25 г
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком

Читайте також: Как сделать шоколад дома – простые рецепты

Куряче філе нарізаємо великими кубиками. У мисці змішуємо всі інгредієнти для маринаду: соєвий соус, мед, кетчуп, гірчицю. Додаємо сіль до смаку. Додаємо маринад до нарізаного курячого філе.

Добре перемішуємо куряче філе з медово-соєвим маринадом. Накриваємо миску плівкою та відправляємо курку в маринаді в холодильник на 30 хвилин.

Промариновану курку нанизуємо на шпажки, чергуючи з помідорами чері. (Я роблю три шашлики, по одному шашлику на порцію.)

Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо курячі шашлички на сильному вогні по 1-2 хвилини з кожного боку.

Викладаємо обсмажені шашлички на форму для запікання, як показано на фото. Відправляємо шашлики з курки у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім перевертаємо та готуємо курячі шашлики в духовці ще 15 хвилин.

Курячі шашлики з помідорами чері, у медово-соєвому маринаді, готові! Смачного!

Шашлик зі свинини в червоному вині

Вам знадобляться:

  • Свиняча шия - 2 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • Базилік свіжий – 50 г
  • Вино червоне сухе – 0,5 л
  • Сіль
  • Перець мелений

Свинячу шию нарізаємо на порційні шматочки розміром 4х4 см. Цибулю нарізаємо півкільцями. Базилік рішемо крупними шматками. І трохи переминаємо його пальцями.

Читайте також: Всем мяса: 5 заповедей опытного шашлычника

Беремо ємність для маринування і перекладаємо свинину. Щедро солимо. Як слід перчимо. Додаємо цибулю. Трохи переминаємо його, щоб краще віддавав сік. Слідом за цибулею до маринаду вирушає базилік.

Після цього весь вміст ємності для маринування перемішуємо і заливаємо сухим червоним вином так, щоб м'ясо було повністю покрите ним. У такому вигляді залишаємо свинину маринуватися за кімнатної температури на 2 години.

Через дві години насаджуємо м'ясо на шампура, і відправляємо на мангал.

Обсмажуємо шашлик зі свинини у червоному вині до готовності.

Шашлик подаємо на стіл гарячим. За бажанням прикрашаємо його цибулею та зеленню.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK