Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Згодом взаємна пристрасть згасає, а отже, треба додати в секс нові емоції.

Цілком природно, що коли у вас довгі стосунки, рівень сексуальної активності може знизитися. Стреси на роботі, порушений режим сну, діти або неабияк набридла обстановка вдома можуть зменшити як твій сексуальний потяг, так бажання твоєї партнерки. Щоб повернути пристрасть у ваші стосунки і не дати рутині взяти гору, важливо не соромлячись пробувати щось нове і не боятися експериментувати. Далі розберемо, чому секс відіграє важливу роль на всіх етапах спільного життя та як нові сексуальні практики можуть покращити ваші взаємини.

Як гормони впливають на сексуальну активність

Відносини у парі постійно еволюціонують. Дослідники психології сексу вважають, що кожен з нас проходить три стадії кохання: бажання, тяжіння та прихильність. На кожному етапі мозок виробляє різноманітні гормони, що прямо впливають на нашу поведінку та сексуальний потяг.

На стадії бажання виробляється багато естрогену і тестостерону, що відповідають за потяг один до одного і бажання розмножуватися. На стадії тяжіння до них додаються дофамін і серотонін, створюючи почуття "метеликів у животі" і підганяючи нас займатися сексом. На стадії прихильності головну роль відіграє окситоцин, який називають гормоном задоволення, розслаблення та довіри. І коли на третій стадії концентрація інших гормонів поступово знижується, то зменшується бажання займатися сексом.

Але настання періоду прихильності зовсім на означає, що треба відмовлятися від сексуального життя. Далі ми розглянемо, як різноманітність у сексі може допомогти зміцнити ваші стосунки.

1. Пристрасть через різноманітність

Еротична монотонність може призвести до того, що партнери перестануть цікавити одне одного сексуально. Якщо близькість відбувається по тому самому сценарію без несподіванок, пози стають одноманітними, то секс перестає приносити задоволення, перетворюючись на рутину. А він, навпаки, має бути приємною пригодою. Дивуючи один одного, ви повернетеся до початку стосунків, коли тільки починали знайомитись і насолоджувалися кожним інтимним моментом.

Unsplash

2. Довіра через експерименти

Довірчі відносини між партнерами можуть надихнути на найсміливіші експерименти. До того ж, нові сексуальні практики допоможуть краще зрозуміти один одного, а також ваші уподобання. Певна новизна може допомогти подолати психологічні бар'єри. Наприклад, пропозиція практики домінування чи зв'язування може допомогти здобути впевненість у собі та один в одному.

Читайте також: Круті пози для орального сексу з ілюстраціями

3. Щастя через радість у сексі

На кожному етапі відносин, від бажання до прихильності, важливо спільно створювати позитивні спогади. Задоволені якістю сексу пари почуваються щасливішими. Спільне додавання до сексу нових елементів, таких як рольові ігри, іграшки та девайси, допоможе вам пережити особливі моменти, та отримати безліч бажаних оргазмів.

4. Впевненість через експерименти у ліжку

Різноманітний секс піднімає самооцінку обох партнерів, роблячи їх впевненішими та привабливішими. Задоволеність у ліжку допомагає уникнути нервозності, сонливості та пригніченості, що позитивно позначається на повсякденних справах та досягненні успіхів у кар'єрі чи хобі.

Читайте також: 5 секс-експериментів, до яких потрібно готуватися заздалегідь.

5. Менше сварок, якщо задоволений сексуально

Окситоцин, окрім важливої ролі у встановленні довіри, також є гормоном оргазму. Він сприяє фізіологічній та психологічній розрядці, зменшенню стресу. Отже, отримуючи сексуальне задоволення, ми допомагаємо собі та своєму партнеру розслабитися та дійти гармонії, що, у свою чергу, знижує кількість конфліктів.

Тож з чого почати? Перш за все, щоб додати різноманітності пропонуємо змінити звичне місце для близькості, особливо якщо у вас є діти або ви живете з батьками. У такій обстановці складно внести в секс новизну та спонтанність. Зміна обстановки додасть свіжість у ваші стосунки, допомагаючи пережити нові та захоплюючі моменти сексуальної близькості. На наступному етапі варто включити до сексуального життя гаджети, вони додадуть свіжих оргастичних відчуттів. Головне експериментувати, і це допоможе вам зміцнити спільний зв'язок.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK