Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Прочитай наші рекомендації перед тим, як вирушити за покупкою.

Якщо піклуєшся про власне здоров'я і бажаєш запобігти неприємним наслідкам після сексу, особливо з новою партнеркою, потрібно вміти правильно використовувати засоби контрацепції – презервативи. Вони здатні забезпечити захист як від небажаної вагітності, атк і від передачі захворювань, що передаються статевим шляхом.

Однак, до вибору кондомів потрібно підходити усвідомлено. Невідповідний розмір або матеріал можуть спричинити дискомфорт та алергічні реакції, а неправильний вибір лубриканта може негативно вплинути на структуру. У цій статті ми розповімо, як вибрати відповідний презерватив за розміром, матеріалом та індивідуальними потребами для максимального комфорту, безпеки та задоволення під час сексу.

 

Правильний розмір має значення

Unsplash

Вибір розміру прямо впливає на ефективність презервативу та комфортність сексу. Презерватив, надто великий за розміром, може сковзнути в процесі акту, особливо якщо ти дуже активний партнер, або навіть протікати під час еякуляції. З іншого боку, надто вузький презерватив може спричинити дискомфорт, знизити чутливість або навіть порватись — саме це трапляється найчастіше.

Довжина презерватива зазвичай стандартна - більшість підходять для пенісів до 18 сантиметрів.

А тому важливо звернути увагу на обхват. Від нього залежить тіснота облягання презервативу на пенісі. Хоча матеріал здатний розтягуватися, занадто вузький варіант може обмежувати кровообіг, що негативно вплине на ерекцію.

Для визначення відповідного розміру, виміряй діаметр пеніса в максимально збудженому стані і розділи це значення на два, а потім відніми 10 міліметрів. Так ти отримаєш приблизне значення обхвату, яке забезпечить тобі комфортну посадку кондому. При виборі презервативу рекомендуємо приділяти увагу маркам, які вказують на упаковці реальну ширину гумки.

Читайте також: Секс без презервативу: мінуси та плюси

 

Що потрібно знати під час вибору матеріалу презервативу

Unsplash

Важливо уточнити матеріал кондому з огляду на можливі сценарії його використання, а також індивідуальні особливості організму. Перевір, чи немає алергічної реакції у тебе чи твоєї партнерки, наприклад, на натуральний латекс. Зверни увагу, чи не з'являються подразнення або висип після сексу. Якщо алергія є - розглянь варіанти презервативів з поліуретану або поліізопрену.

Також важливо врахувати сценарій використання та сумісність матеріалу кондому з іншими засобами. Зверніть увагу на те, щоб матеріал презерватива був сумісний з матеріалами секс-іграшок та складом лубриканта. Наприклад, масляні або гібридні смазки можуть пошкодити структуру презервативів із натурального латексу, а презервативи із синтетичних матеріалів не підійдуть для використання з виробами із медичного силікону.

Читайте також: Що робити, якщо ненавидиш користуватися презервативами

 

На задоволення від сексу впливає також дизайн кондомів

Freepik

Крім захисту, презервативи можуть додати і нових відчуттів у сексі, зробивши його різноманітнішим. Виробники пропонують велику кількість варіантів: ребристі, з пухирцями та волосками, ультратонкі, ароматизовані для орального сексу, і навіть чорні, призначені для анальних практик.

Якщо ти прагнеш більш інтенсивних відчуттів, вибирай презервативи з охолоджуючим або зігріваючим ефектом, з текстурою, такою як кільця, крапки, або зверни увагу на ті, які мають анатомічну форму.

На ринку існує безліч варіантів, і навіть найдосвідченіші партнери зможуть знайти відповідний, що надасть сексуальному досвіду незабутньої яскравості і нових емоцій.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK