Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Як продовжувати зустрічатись, якщо ви вже живете разом? Відповіді на ці та інші питання сьогодні на сторінках MPort

Початок стосунків – це ресторанчики та кафешки, гарна білизна та незабутній секс. Потім ви з'їжджаєтеся і поступово виявляється, що у тебе шкарпетки з дірками на пальцях, а вона не миє посуд за собою. Рано чи пізно це та багато іншого починає з'їдати романтику стосунків.

Більше того, тепер ви будете набагато більше часу проводити разом, особливо якщо обидва працюєте з дому. Ось тобі ще один удар по романтичних відносинах. І як же не дати їм пасти жертвою побуту?

«Важливо продовжувати зустрічатися навіть після того, як ви вже почали жити разом. Відносини вимагають як повітря, так і вогню, і їх важко підтримувати, бачачи одну й ту саму особу в режимі 24/7 , — каже психо- та секс-терапевт Олена Нікофорова. – Проведений час як у парі, так і нарізно життєво важливий для того, щоб пристрасть та іскра залишалися сильними».

Читайте також: На якій стадії кохання твої стосунки можуть зламатися

Нікофорова каже, що один із найкращих способів зробити це — призначати побачення і планувати їх у своїх щоденниках. І продовжує: «Це гарантує наявність часу, який ви готові один одному присвячувати, навіть коли життєві негаразди неминуче почнуть брати гору».

З Оленою Нікофоровою згоден і консультант подружніх пар Сергій Поніткін. Він стверджує: «Заздалегідь планування побачення створить хвилювання, схоже на те, коли ви тільки починали зустрічатися. А ще це породить «ідею дива» – замість домашнього затишку, до якого ви так звикли ».

Після того, як створили хвилювання і напругу, важливо не зіпсувати настрій. Тому експерти радять не розмовляти про справи, які вас дратують. «Створюйте почуття цікавості один до одного і будьте допитливими, – радить Поніткін . – Відкладіть мобільники та повністю пориньте у цей момент».

Читайте також: 6 дій, які показують зрілість відносин

Побачення бувають різні

Хоч і варто виділити конкретну дату та час для побачення, це не завжди має бути побачення у класичному його розумінні. Наприклад, 30-річна Світлана зі Львова каже, що вона та її бойфренд (33-річний Олег) вдома часто влаштовують вечори кіно. «Ми намагаємося регулярно організовувати такі зустрічі. Для цього докладаємо максимум зусиль, щоб відпочити разом перед тим, як знову розбіжимося по роботах», – каже вона.

Unsplash

Але не думай, що черговий вечір удома — це туга зелена. «Креативність — чудовий спосіб підтримувати новизну у відносинах, — каже Нікофорова. — Так, віддалена робота, та й погода похмура… Але спробуй мислити нестандартно: організуй тематичну вечерю з їжею чи настільними іграми. І, зрештою, пелюстками білих троянд усеяти ложе теж ніхто не забороняв…».

Читайте також: Сім типів дівчат, з якими не варто заводити стосунки

«Хочете оживити обстановку – вносьте різноманітність, – пояснює Поніткін. – Наприклад, створюйте зони, які нагадуватимуть вам про сексуальність: може бути, масажний стіл, чи наручники на ліжку».

Никифорова радить влаштовувати побачення раз на один-два тижні. Цього буде достатньо для того, щоб не забували: ви закохана пара, а не просто співмешканці.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK