Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Сон голяка допомагає висипатися, підвищує самооцінку, знижує рівень стресу, збільшує близькість з партнером. І це далеко не всt – стверджують медичні експерти

Опитування 2022 року показало: багато дорослих сплять без білизни. А саме:

  • чоловіки - 60%;
  • жінки – 56%.

Чому вони це роблять:

  • зручно – 69% респондентів;
  • це розслаблює -58%;
  • так міцніше сон - 54%.

Все ще спиш у трусах? Ідемо до тебе... Жарт. Але ділимося думкою експертів.

1. Швидке засипання

Віктор Анісімов, фітнес-тренер, стверджує: коли засинаєш, температура тіла природно падає. Лягаючи в ліжко без білизни, додатково стимулюєш цю реакцію і сигналізуєш тілу, що настав час «бай-бай».

2. Підвищення якості сну

«Засинаючи без трусів, не тільки сприяєш швидшому охолодженню тіла, а й міцному сну», - впевнена Анастасія Хоменко, консультант з міжособистісних відносин.

Справа в тому, що білизна може спричинити перегрів. І тоді на глибокий сон можеш не розраховувати. «Менший контакт з піжамними тканинами призведе до збільшення потоку повітря. Це, у свою чергу, допоможе тілу краще регулювати температуру і зменшити або навіть запобігти нічній пітливості», — впевнена Хоменко.

Unsplash

3. Близькість з партнером

Якщо вмовиш дівчину теж спати голяка, це підвищить між вами близькість. І цьому є наукове обґрунтування. «Такий контакт (шкіра до шкіри) сприяє вивільненню «гормону кохання» окситоцину. Останній — фундамент, на якому ґрунтується довіра, співчуття і загалом стосунки. Не кажучи вже про інтим», – запевняє Аснастасія.

"Такий сон допоможе зміцнити ваш зв'язок і зменшити стрес", - продовжує Сергій Макаров, консультант здорового сну.

Читайте також: Чоловічі труси: що носити, щоб подобатися дівчатам

4. Підвищення самооцінки

Дослідження 2017 року показало: сон без білизни позитивно впливає самооцінку. "У світі соціальних мереж і нереалістичних стандартів краси це якраз те, що нам потрібно", - продовжує Віктор Анісімов.

Згідно з дослідниками, цей ефект був особливо значним, коли люди були помічені оголеними або бачили інших такими ж (наприклад, коли застав свою дівчину голою в ліжку). Тобто, якщо спиш голяка, це допомагає почуватися у своєму неідеальному тілі більш комфортно, не соромитися пивного живота і маленьких біцепсів. Це покращує загальне самопочуття та підвищує задоволеність життям», – пояснює Сергій Макаров.

5. Схуднення

Сон без трусів ще й худнути допомагає. Як це працює?

Згідно з експертами, у наших тілах є два типи жиру:

  • "білий" жир - накопичується в організмі при споживанні зайвих калорій;
  • "бурий" жир - фактично допомагає спалювати калорії, виробляючи тепло.

Невелике дослідження 2014 року показало: коли чоловіки спали в кімнаті з температурою 19°C (на відміну від 24°C , обсяги їхнього бурого жиру майже подвоювалися. Внаслідок цього ефекту ти можеш спалити на 30% більше калорій.

Читайте також: Які носити труси, щоб бути успішним у ліжку

6. Підвищення фертильності

Згідно з твердженнями фахівців, що спеціалізуються на ожирінні та харчуванні, сон без одягу забезпечує кращу циркуляцію повітря в нижній частині тіла, зберігаючи її сухою і цим знижує ймовірність бактеріальних інфекцій, подразнення або натирання.

  • Постійне тепло в області паху шкідливе для чоловіків, тому що висока температура може вплинути на кількість сперматозоїдів . Якщо не можеш відмовитися від білизни, але вкрай стурбований кількістю та якістю своєї сперми, спи в боксерках з дихаючої тканини.

Але є й другий бік медалі...

Незручно спати голим, якщо живеш із сусідами по квартирі чи кімнаті. Погано спати в негліже, якщо у тебе чутлива шкіра, і без білизни ти схильний до алергічних реакцій (наприклад, через пральний порошок на постілі).

Також важливо враховувати фактор гігієни. Валяєшся голяка - готуйся прати постіль частіше звичного. Анастасія Хоменко рекомендує робити це раз на чотири дні. Лінь так часто міняти простирадло - регулярно забігай в душ перед відключкою. Або одягай тонку піжаму, — радить Анастасія. – Щоб уникнути незручностей, раджу ставити термостат електрообігоіву +/- на 20°C».

І пам'ятай: не обов'язково так спати щодня. Відмова від трусів навіть раз на тиждень або близько того теж може створити чудеса: з твоїм сексуальним життям, фертильністю, якістю сну та загальним самопочуттям. Успіхів!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK