Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Той, хто товаришує з внутрішнім часом, завжди розбереться, коли краще тренуватися, коли запам'ятовувати потрібні дані, а коли можна побалуватись спиртним

Перехід на зимовий час, що раптово звалюється на нас наприкінці жовтня, не тільки економить уряду тисячі кіловат електроенергії, яких вічно йому бракує, а й надовго збиває з ритму твій організм.

Звичайно, ще тиждень-другий і твоя психіка перебудується. Важче буде клітинам та органам твого тіла, які звикли жити за своїм внутрішнім часом. Допомогти їм у цьому можеш і ти, підлаштовуючись під цей "біологічний" годинник.

Ось що, на думку вчених, відбувається з твоїм організмом протягом доби:

Читай також: Оголена фотосесія телезірки Фаррі Абрахам

1 година ночі. Той, хто стежить за своїм здоров'ям і дотримується режиму, вже годинки дві (а то й три) як міцно спить. У цей час настає легка фаза сну, і ти можеш легко прокинутися. А ще саме зараз ти особливо чутливий до болю.

2 година ночі. Більшість органів працює в ощадливому режимі, за винятком печінки. Вона використовує спокійні хвилини, щоб інтенсивніше переробити все, чим ти її нагодував сьогодні. Тіло піддається свого роду "великому пранню". Якщо ти не спиш у цей час, не торкайся кави, чаю і особливо спиртного. Найкраще випий склянку води чи молока.

3 година ночі. Тіло відпочиває. Фізично ти повністю виснажений. Якщо доводиться пильнувати, постарайся не розсіюватися, а повністю зосередься на роботі, яку треба закінчити. У цей час у тебе найнижчий тиск, а пульс і дихання – найповільніші.

4 година ночі. Тиск ще низький, мозок забезпечується мінімальною кількістю крові. Це час, коли найчастіше вмирають. Тіло працює на найменших "оборотах", але слух загострюється. Ти прокидаєшся від найменшого галасу.

5 година ранку. Нирки спокійні, нічого не виділяють. Ти змінив уже кілька фаз сну. Фазу легкого сну та сновидінь, і фазу глибокого сну без сновидінь. Той хто прокидається, швидко приходить у бадьорий стан.

Читай також: Які хвороби бояться червоного вина

6 година ранку. Тиск підвищується, серце б'ється швидше, кров у венах пульсує. Навіть якщо ти хочеш спати, твоє тіло вже прокидається.

7 година ранку. Імунний захист людського тіла особливо сильний. Хто вступає в конфлікт із вірусами та бактеріями у цей час, має більше шансів перемогти.

8 година ранку. Тіло відпочило, печінка повністю звільнила твій організм від отруйних речовин. У цей час в жодному разі не можна приймати алкоголь - пошкодуй печінку, яка "відпахала" всю ніч.

9 година ранку. Підвищується психічна активність, зменшується чутливість до болю. Серце працює на повну потужність.

10 година дня. Активність підвищується. Ти в найкращій "спортивній" формі. Ентузіазм збережеться до обіду, а будь-яка робота буде під силу. Хто в цей час сидить за чашкою кави або базікає з друзями про дрібниці, просто розпорошує свою працездатність, яка пізніше не проявиться на всю силу.

11 година дня. Серце продовжує працювати ритмічно у гармонії з твоєю психічною активністю. Великих навантажень майже не відчувається.

12 година дня. Настає момент мобілізації всіх зусиль. Не варто зараз активно поглинати їжу - краще перенести обід на годину пізніше.

Читай також: Красуня дня: порноактриса з Польщі Аманда Фокс

13 година. Печінка відпочиває, у кров надходить трохи глікогену (у ньому зберігається глюкоза для клітин). Перший період денної активності минув, відчувається втома, хоч попереду ще багато роботи. Потрібен відпочинок.

14 година. Крива енергії опускається. Це друга найнижча точка у 24-годинному циклі. Реакції сповільнюються.

15 година. Знову настає покращення. Органи почуттів загострені, особливо нюх та смак. Не дарма гурмани вважають за краще сідати за стіл саме в цей час. Ти знову входиш у норму.

16 година. Рівень цукру у крові підвищується. Деякі лікарі називають цей процес післяобіднім діабетом. Однак таке відхилення від норми не сигналізує про будь-яку хворобу. Після початкового пожвавлення настає спад.

17 годин. Продуктивність ще висока. Спортсмени тренуються із подвоєною енергією.

18 година. У тебе знову знижується відчуття фізичного болю. З'являється бажання більше рухатися. А психічна бадьорість поступово зменшується.

19 година. Тиск крові підвищується, психічна стабільність на нулі. Ти знервований, можеш посваритися через дрібницю. Поганий час для алергіків. Починаються головний біль.

Читай також: ТОП-10 порад п'яному чоловікові

20 годин. У цей час твоя вага досягає максимуму, реакції напрочуд швидкі. Водії знаходяться у чудовій формі, аварій майже немає.

21 година. Психічний стан нормальний. Цей період особливо підходить студентам чи акторам для запам'ятовування текстів чи ролей. Вечірня пам'ять загострюється . І здатна сфотографувати багато, що не вдавалося вдень.

22 години. Кров переповнена білими кров'яними тільцями. Замість 5-8 тис. зараз цифра досягає 12 тис. лейкоцитів на один кубічний сантиметр. Температура тіла знижується.

23 години. Твоє тіло вже готується до відпочинку, продовжуючи роботу щодо відновлення клітин.

24 години. Остання година доби. Якщо ти ліг спати о 22 годині, то настав час для сновидінь. Не тільки тіло, а й мозок підбивають підсумки, відкидаючи все непотрібне.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK