Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Здорове тіло та м'язи починаються з харчування – цьому принципу слідують і бійці ММА

Ефективність тренувань та спортивна дисципліна базуються на правильному режимі харчування та грамотно підібраних продуктах. Для представників єдиноборств збалансоване харчування особливо важливе, оскільки їхня головна мета — не демонстрація шикарної фізичної форми, а застосування її в боях, від чого залежить і перемога в поєдинку, і величина втрат від противника.

У раціонах найуспішніших бійців ММА є деякі продукти, які повторюються день у день, і мають корисні властивості для зміцнення опорно-рухової системи та м'язів.

Курятина

Про цілющі властивості курячої грудки та курячого бульйону ходять легенди і вони мають під собою всі підстави.

Читайте також: Новый мем: Бойцы MMA устали драться и начали бороться взглядами

Куряча грудка - ключовий продукт за кількістю білків і співвідношення його з жирами: 24% білка, що легко засвоюється, до 2% жиру. Білок є основним будівельним матеріалом в організмі, а також він впливає на обмін речовин. Саме тому практично всі бійці ММА, за винятком веганів, на постійній основі включають у свій раціон курячу грудку.

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

pixabay.com

Вона містить вітаміни А, В1, В2, В5, В6, кальцій, білки та багато іншого. Важливим є також спосіб приготування курячої грудки: калорійність відвареної грудки, наприклад, 27,6/1,8 г, смаженої - 25,2/7,8 г, а грильованої - 19/7,1 г. Такі бійці, як Деметріус Джонсон, Коді Гарбрандт, Ті Джей Діллашоу включають до свого раціону курячу грудку як основу харчування.

Банани

Середньовуглеводна та високовуглеводна дієти призначені для того, щоб запастися енергією для активних та тривалих тренувань. У цьому банани просто незамінні: в них міститься 21 грам вуглеводів, що легко засвоюються, і це на 100 грам продукту при низькому вмісті жирів (0,5 грама).

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

pixabay.com

Банани також містять рекордну кількість калію та магнію, що в еквіваленті 4 бананів на день легко закриває потребу організму в цих елементах. Також банани сприяють нормалізації роботи серця та підвищенню рівня гемоглобіну.  Глюкоза із фруктозою надають енергії та прискорюють відновлення організму після тренування.

Молочні продукти

Бійці ММА воліють вживати тільки знежирені молочні продукти - кефір, молоко, сири моцарелла, рикотта, сулугуні з мінімальним вмістом жирів.

Щоправда, вживати молочку бійці намагаються не до їжі - лактоза суттєво уповільнює травлення, а також не до тренування - на повний шлунок не варто займатися.

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

pixabay.com

Деметріус Джонсон відомий своєю любов'ю до грецького йогурту, молочних коктейлів. Проте дозволяє він собі це лише після боїв.

Читайте також: Не молочка: 5 продуктов, содержащих пробиотики

До речі, існують і натуральні нежирні продукти - грецький йогурт яскравий тмому приклад. Він виготовляється із заквашеного молока та характеризується густою консистенцією, високим вмістом білка та низькими рівнями цукру і вуглеводів. Лактоза також видаляється під час відділення сироватки, тому непереносимість лактози не стане перешкодою для вживання йогурту.

Яйця

На сніданок курячі яйця їсть половина планети, а бійці ММА – й поготів. Макгрегор і Коді Гарбрандт, наприклад, люблять яєчню, а Даніель Корм'є, Ті Джей Діллашоу та Генрі Сехудо – варені яйця.

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

pixabay.com

Спосіб приготування яєць несуттєво впливає на їх поживні властивості: у яєчні співвідношення білків, жирів і вуглеводів становить 13,61/14,84/0,83, а у варених яєць - 12,58/10,61/1,1 все це з розрахунку на 100 р.

Саме тому способи приготування яєць можна чергувати і не побоюватися передозування.

Хлібобулочні вироби

Для бійців ММА важливо, щоб організм міг подолати будь-які фізичні навантаження. Саме для цього до раціону включаються борошняні вироби з білого борошна - тости, макарони, пасту або просто булочку.

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

pixabay.com

Так-так, вони пристрасно обожнюють усіляку випічку, і їм можна її їсти - адже калорійність і добова норма вуглеводів залежать один від одного. Вуглеводів, наприклад, має бути 50% від раціону.

Крупи

Читайте також: В угол на гречку: как похудеть с помощью гречневой диеты

Відома усім гречка на всі прийоми їжі для західних бійців - не варіант. Вони найчастіше вживають вівсянку та бурий рис, багаті на клітковину. Саме ця речовина нормалізує травлення та швидко засвоюється.

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

Лучшие продукты рациона бойцов ММА

pixabay.com

Бурий же рис має високу енергетичну цінність: на 100 г продукту припадає близько 70 г вуглеводів. Крупи найбільше споживають вегани - Нейт Діаз, Аарон Сімпсон і Марк Хант, котрі дуже обмежені у виборі продуктів.

Коротше, все як завжди – харчування має бути збалансованим, а продукти – поживними та свіжими. З таким підходом будь-хто може стати бійцем ММА.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK