Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Навушники – майже витратний матеріал. Але це не означає, що потрібно купувати будь-що. Сьогодні дізнаємось, як вибрати якісні навушники.

Хтось віддає перевагу повному заглушенню зовнішніх шумів, комусь важлива низька ціна, хтось життя віддасть за якісний звук, комусь подобаються bluetooth-навушники. Що любиш ти?

Звичайно, не варто чекати від дешевих навушників чудового звучання, а компактні з гарним звуком зустрічаються рідко (особливо у поєднанні з низькою ціною). Проте, орієнтуючись певні чинники, можна вибрати оптимальний варіант.

Наушники - наше спасение от окружающих шумов

Наушники - наше спасение от окружающих шумов

Pexels

Форм-фактор

Всі навушники випускаються у трьох основних форм-факторах - накладні, внутрішньоканальні (вони ж "затички") та "вкладиші".

  • накладні навушники бувають двох видів: повнорозмірні (повністю оточують вухо) і накладні (розташовуються поверх вуха). Накладні забезпечують комфорт при носінні, а повнорозмірні захищають від прослуховуваної музики оточуючих та слухача від сторонніх звуків;
  • внутрішньоканальні дають хорошу звукоізоляцію та відрізняються малими розмірами, але не всім комфортні;
  • Вкладиші не відрізняються високою звукоізоляцією, але більш комфортні для носіння.

Кріплення

Якщо перевагу віддавати повнорозмірним чи накладним – вони кріпляться за допомогою оголов'я або дужки на потилиці, а також бувають зі спеціальними завушниками. Тут справа звички.

Призначення

Читайте також: Музыку погромче! Какова оптимальная громкость в наушниках?

Перед тим як вибрати навушники, зверни увагу на їх призначення. Якщо навушники потрібні для занять спортом, дивись на те, як вони тримаються на голові чи у вусі, чи захищені від вологи і чи мають додаткові функції. Ігрові навушники повинні мати об'ємний звук і мікрофон, аудіофільські - подарувати любителям музики насолоду від якості звуку.

Тип з'єднання

Раніше всі навушники мали стандартний роз'єм "джек" (6,3 мм), "міні-джек" (3,5 мм) або "мікро-джек" (2,5 мм), а тепер додалися ще USB Type-C і зовсім бездротові.

В останнього варіанта буває як реалізація True Wireless Stereo (дротове підключення не передбачено конструктивно), так і з можливістю використовувати провід, якщо батарея розрядилася.

Форм-фактор наушников очень важен

Форм-фактор наушников очень важен

Pexels

Активне шумогасіння

Часто перебуваючи в шумному місці, краще використовувати навушники з активним шумопоглинанням, здатним повністю прибрати настирливі звуки.

Такі навушники бувають як повнорозмірні, так і внутрішньоканальні, тому підібрати відповідний під твої потреби варіант можна легко з найширшого модельного ряду подібних пристроїв.

Додаткові можливості

Читайте також: Долой шнуры: 7 лучших беспроводных наушников

Часто бувають навушники із вбудованою пам'яттю, які можуть використовуватись як плеєр. Також все частіше зустрічаються аксесуари з фітнес-можливостями на кшталт контролю параметрів організму та підказками "тренера". Загалом, опціональність їх дедалі більше розширюється та індивідуалізується.

Тобі гарантовано буде цікаво почитати:

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK