Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Є байки, а є Harley-Davidson. Пронизана містикою, що виходить за межі мотоциклетної культури, компанія Harley-Davidson побудувала цілу імперію. І зробила вона це за допомогою наступних байків

Harley-Davidson — це не лише бренд, а й бездоганна якість, а також перевірені часом традиції. Сьогодні скажеш, що їздиш на "Харлеї" - і всі одразу ж подумають, що хвалишся.

Престиж Harley-Davidson багато в чому зумовлений його легендарним минулим. Заснована в 1903 році компанія вже понад 100 років випускає революційно круті байки, і так само продовжує встановлювати стандарти для мотоциклів.

Так, за останнє століття багато що змінилося, але одне залишилося незмінним: їзда на Харлеї — це так само ж круто як і раніше, оскільки він привертає увагу. Незалежно від того, любиш ти вінтаж чи модерн, наступні мотоцикли тобі однозначно припадуть до душі. Бо це не просто байки, це найзнаковіші Harley кожного десятиліття, починаючи з 1903 року.

1. 1903-1910: Harley-Davidson Model 5 Series (1909 р .)

Сучасний байк — символ статусу, який у більшості випадків виглядає як бегемот. А раніше мотоцикли були скромнішими, але при цьому не менш цікавими. Доказом цього є серія Model 5 (складається з моделей 5-A, 5-B, 5-C і 5-D). Лінійка стала знаковим моментом історії компанії. Все завдяки дебюту V-Twin (двоциліндровому двигуну з поршнями, розташованому у формі літери V ).

Знайдеш у гаражі діда робочий Model 5 — і ти забезпечений до пенсії.

Harley Davidson

2. 1910-1920: Harley-Davidson 11F (1915)

11F став першим байком з триступінчастою ковзаючою коробкою передач у сімействі Harley-Davidson. Це офіційно і перетворило компанію із простого виробника на крутий мотоциклетний бренд.

Нова (для того часу) ацетиленова фара 11F, масляний насос з механічним приводом, повна електрична система, задній ліхтар та збільшена потужність 1000-кубового двигуна V-Twin зробили байк одним із найінноваційних апаратів десятиліття.

Harley Davidson

3. 1920-1930: Harley-Davidson Model D (1929)

Коли дійшло до кінських сил, народилася Model D. Мотоцикл мав великий V-подібний двоциліндровий двигун об'ємом 740 куб. На той час це була фантастика. А ще байк продавався за доступною ціною, що для 1920-х (час Великої депресії) виявилося дуже доречним.

Сьогодні експонат із двома кулеподібними фарами – культовий символ мотоциклів 1920-х років. Катався б на такому?

Harley Davidson

Читайте також: 7 переваг подорожі на мотоциклі

4. 1930-1940: Harley-Davidson EL "Knucklehead" (1936)

EL Knucklehead був зіркою 1930-х. По-перше, він познайомив байкерів з верхнім розташуванням клапанів та конструкцією камери згоряння. По-друге, мотоцикл додав у кількості кінських сил. По-третє, завдяки свіжому дизайну рами та вилки, а також двоколірній схемі забарвлення, експонат справив незабутнє естетичне враження.

А ще це був перший Harley з панеллю приладів на верхній частині бака. Так що не дивно, що «Knucklehead» швидко став одним з найпопулярніших мотоциклів Harley-Davidson .

Harley Davidson

5. 1940-1950: Harley-Davidson WR Racer (1946)

Розроблений для гонок класу C, був легким, оснащеним двигуном V-Twin об'ємом 738 куб. і триступінчастою коробкою передач. Маючи на борту вбивче зчеплення і надпотужний магнето Wico, байк проіснував лише кілька років, а потім його замінили на нову модель. Але це не завадило WR Racer серйозно вплинути на 40-ті роки.

Harley Davidson

6. 1950-1960: Harley-Davidson Hummer (1955)

У 1950-х водити Hummer означало не те, що зараз. Це був звичайний байк, а не дуте чудовисько, створене для пожирання бензину. Старомоден, без наворотів, простий. Був названий на честь Діна Хаммера, дилера Harley в Омасі, штат Небраска. Непогана нагорода за успішний послужний перелік продажів.

Harley Davidson

Читайте також: Історія марки Honda: мотоцикли, машини та роботи

7. 1960-1970: Harley-Davidson Electra-Glide (1965)

Перший Harley з електростартером був оснащений двигуном з потужністю 55 кінських сил. Байк відрізнявся 12-вольтовою електричною системою, бензобаком більшого розміру, а також додатковим пакетом "Король шосе". Останній включав:

  • жорсткі сідельні сумки;
  • вітрове скло, яке можна зняти;
  • багажну полицю;
  • хромовані аксесуари.

А ще завдяки цій моделі Harley-Davidson прославився як "поліцейський байк": саме цей мотоцикл знявся у фільмі "Електра-Глайд у синьому кольорі".

Harley Davidson

8. 1970-1980: Harley-Davidson XLCR 1000 (1977)

Продажі XLCR 1000 залишали бажати кращого. Натомість байк був обладнаний обтічником у стилі кафе-рейсерів, одинарним гоночним сидінням та баком для позашляхових перегонів, прикріпленим до рами Sportster. Завдяки цьому експонат і заслужив своє почесне місце в історії бренду.

У 1977 році XLCR 1000 було випущено всього 2000 екземплярів, що сьогодні перетворило їх на предмет полювання для колекціонерів (ціна - $ 20 000, якщо пощастить відшукати).

Harley Davidson

9. 1980-1990: Harley-Davidson FXRP (1985)

Мав спеціальну конструкцію, створену на основі популярного FXR і тому добре прижився в автопарку американських копів, а потім і зовсім став найкращим поліцейським мотоциклом Harley-Davidson.

Все завдяки тому, що оснащувався кофрами, краватками, половицями та спеціальним вітровим склом. Хромовані деталі були оброблені чорною матовою фарбою і виглядали більш офіційно, а подекуди навіть страшно.

Крім картинки мотоцикл міг похвалитися точністю керування та комфортом. Саме тому FXRP став зіркою свого часу.

Harley Davidson

Читайте також: Каферейсери - класичні мотоцикли з 60-х

10. З 1990 по 2000 рік : Harley-Davidson Fat Boy (1990)

Fat Boy, випущений 1990 року, — мабуть, найкультовіший і найвідоміший Harley-Davidson усіх часів. По-перше, саме він возив Шварценеггера у фільмі «Термінатор». По-друге, мотоцикл гарний: сріблясто-сіре забарвлення, суцільні дискові колеса, вихлопні труби типу гармата, крила з обшивкою, передня вилка в стилі FL і 1340-кубовий двигун Evolution V-Twin. Чарівний.

Експонат був настільки популярний, що продається досі, а також вплинув на дизайн кількох пізніших моделей Harley. Є навіть набори LEGO, присвячені Fat Boy. Тому, якщо не готовий купити, принаймні можеш його зібрати.

Harley Davidson

11. 2000-2010: Harley-Davidson FXSTB Night Train (2009)

Night Train – набагато більше, ніж крута назва. Від стильного зовнішнього вигляду до безпомилково впізнаваного реву вихлопної труби — у ньому є всі навороти, які будуть закохувати щонайменше ще 100 років.

Має низьку і трохи незручну посадку (тому сидіти на ньому комфортно молодшим та стрункішим особам), цей першокласний «поїзд» особливо підходить для коротких поїздок і справляє незабутнє враження, коли мчиш на ньому повз нудьгуючого міського натовпу.

Harley Davidson

12. 2010-2020: Harley-Davidson Switchback FLD (2016)

Switchback FLD універсальний: підходить як для катання по місту, так і для далеких поїздок пересіченою місцевістю. Оснащений знімними кофрами та знімним вітровим склом. Ідеальний для мандрівника, який прагне вирушити в дорогу, але не знає її.

Harley Davidson

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK