Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Компактні, зручні, електричні, із солідним запасом ходу… Щоправда, не завжди легкі та подекуди вкрай дорогі. Який із них підійде тобі?

Історія

Небагато людей вплинули на сьогоднішню культуру поїздок на роботу, як англієць Вільям Граут. Народжений Лондоні 1839 року, Граут зробив революцію у світі велосипедів, впровадивши у процес високопродуктивні інновації («взув» байки в гумові шини). А потім у 1878 він створив покришку, яку можна було зняти з передньої частини велосипеда і скласти його для зберігання.

Багато хто цей винахід знаходить прототипом сучасного складаного байка. Але у «прадіда» була проблема: процес розбирання займав майже 10 хвилин. Довго. Особливо для клерка, який спізнюється на роботу.

foldingcyclist.com

Але прогрес на місці не стоїть: сьогодні цей механізм доопрацьований, і сучасні складні велосипеди можна зібрати одним рухом руки. А ще їх зручно перевозити у громадському транспорті, зберігати під офісним столом, а деякі моделі навіть мають електродвигуни.

Так, на таких конях не пустять на Тур де Франс. Проте у них великий запас ходу, легко долати гірки, і не спітнієш, доки дістанешся на роботу.

Читайте також: Осіння консервація або як підготувати велосипед до зими

Чи практичні складні велосипеди?

Ось тобі залізобетонний факт: кожен велосипед, що в'їжджає в центр міста, економить не тільки місце для паркування, а й бензин, а також запобігає пробкам і смогу, що виникає в результаті спалювання палива. Але що робити, якщо твоя тренажерка не є bike-friendly (у ній немає велотренажера), а шеф все ніяк не дозріває виділити фінансування на встановлення велопарковки поряд з офісом?

Тут на допомогу і приходить складний велосипед. Його рама складається з кількох частин, шарнірно з'єднаних між собою швидкороз'ємними затискачами. Раз-два і він склався. Більш дорогі моделі мають фари та замки для паркінгу. У такому байку майже все регульоване, що дозволяє швидко та легко підігнати його під свої параметри.

Не кривитимемо душею: крихітні шини таких велосипедів іноді виглядають смішно. Але давай позбавлятися будь-яких упереджень, адже як мудро сказав Найджел Пауерс у культовому класичному творі «Goldmember» 2002 року: « Приятель, важливий не розмір, а те, як ти його використовуєш».

Unsplash

Які недоліки складаного велосипеда?

Незважаючи на всі переваги, є кілька речей, на які слід звернути увагу при купівлі складаного велосипеда. По-перше, на такому поїздка буде не найм'якшою. Справа в тому, що багато байків цього класу мають 16- або 20-дюймові шини, і з мінімальним регулюванням вилки ти відчуєш кожну вибоїну. На велосипедних доріжках та гладенькому асфальті це не так помітно. А ось на бруківці... З іншого боку, складні велосипеди не такі жорсткі, як звичайні байки, через безліч частин, що скріплюються затискачами.

Ще одним недоліком таких велосипедів є те, що вони можуть бути незручними для високих людей. Якщо ти під 2 метри на зріст, потрібну модель знайти буде непросто. І сидіти тобі на такому буде не дуже зручно, навіть якщо байк виявиться з подовженим підсідельним штиром і кермом.

Нарешті, складні велосипеди важчі за звичайні. Особливо якщо це електробайк, так як батарея та мотор суттєво ускладнюють конструкцію.

Чи підходять складні велосипеди для далеких поїздок?

Якщо йдеться про середньостатистичний електробайк, він може пройти до 50 км. Для міста – ідеально, для тривалих покатушок – не зовсім. Тому якщо зібрався їхати на дачу, — відключай електродвигун під час руху рівною місцевістю та при спуску з гори. І встанови на смартфон софт (наприклад, Strava) - для підрахунку пройденого кілометражу.

Читайте також: Як їздити на велосипеді в мерзенну погоду

Ну а тепер давай розглянемо найкращі складні велосипеди у кожному ціновому сегменті.

1. Класичний складаний Schwinn Loop

Schwinn – надійне ім'я у світі велоіндустрії. Те саме стосується і моделі Loop — коштує недорого, служить довго. Важить, щоправда, майже 15 кг. Проте легко складається, компактний, а головне ціна: всього $415.

bikeride.com

2. Електробайк Heybike Mars

Має товсті 20-дюймові шини, завдяки чому добре «з'їдає» багато нерівності рельєфу і підходить для їзди по бездоріжжю. Дивує і запас ходу — майже 80 км, що для своєї цінової категорії дуже солідно. Прайс - $1 050.

fiji.desertcart.com

3. Сіті-байк Honbike HF01

Ідеальний складний електровелосипед, спеціально створений для задоволення потреб мешканця міської квартири. Позбавлений переднього вантажного кошика, багажника, завдяки чому вкрай компактний і підходить для перевезення в будь-якому громадському транспорті (у складеному вигляді займає до 1 метра в довжину).

Має електричну трансмісію з ремінним приводом, 16-дюймові колеса та систему приводу Monotork Clean Shaft (завдяки їй HF01 – один із найстійкіших складаних велосипедів). Байк також оснащений технологією Hill-Start Assist: автоматично вмикається, коли крутиш педалі вгору схилом.

Єдиний недолік - вага 20 кг. І ціна - $ 1999. А все інше ідеально.

whatabike.eu

4. GoCycle G4

GoCycle G4 – це посилена алюмінієва рама з серцевиною з вуглецевого волокна, 20-дюймові колеса. Важить неповні 18 кг, у складеному вигляді має розмір 88 см x 39 см x 61 см. Запас ходу – 65 км.

Байк має власний додаток GoCycleConnect, що дозволяє відстежувати поїздки та загалом іншу статистику. Також є порт USB, підключений до акумулятора, щоб ти міг заряджати свій iPhone по дорозі з роботи. Ціна - $ 3999.

moveelectric.com

Читайте також: Десятка яскравих велосипедів для літа 2018

5. Hummingbird Gen 2.0

Серйозний велосипед для не менш серйозних та дуже заможних людей. Ціна — $5 200. За ці гроші отримуєш обіцянку виробника, що байк:

  • складається за 5 секунд;
  • має запас ходу 50 км;
  • режим «прискорення», який можна увімкнути під час їзди в гору.

На додаток до двигуна потужністю 250 Вт та системи Active Electric Lock поставляється ексклюзивний додаток Bitride. З його допомогою можна підключатися до велосипеда через Bluetooth та відстежувати показники продуктивності.

Вага Hummingbird – 10 кг, – найлегша у цьому списку. Тому цей байк дуже сподобається жінкам, у яких нема кому тягнути його на п'ятий поверх.

hummingbirdbike.com

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK