Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

А також красуємося на авіа виставках

З моменту зародження авіації пілоти намагалися всіляко налякати супротивника, зобразити на своїх літаках щось зубасте і ікласте.

Зображалося все, що мало більш-менш загрозливий вигляд: дракони, крокодили, черепи, кажани-вампіри... Але найпоширенішими, поза сумнівом, стали варіації на тему акулячої пащі. Сприяє цьому форма носового конуса літака, яка чимось нагадує ніс морської хижачки. Акулячу пащу несли літаки Другої світової та сучасні реактивні літаки: винищувачі, бомбардувальники, штурмовики, а також транспортні літаки і навіть заправники.

ДИВИСЬ ФОТО: Як бойові літаки залишають вогні в небі

Декілька цікавих фактів з історії "зубастої" авіації:

1. Досить часто акуляча паща ставала емблемою авіаційних підрозділів. Приміром, у роки війни на території Китаю діяв авіаційний підрозділ "Літаючі тигри", що складався з американських найманців. Літаки Curtiss Р-40С Tomahawk усіх трьох ескадрилій "Тигрів" були прикрашені акулячою пащею.

Збереглася ця традиція і сьогодні. Зокрема, в авіаційному підрозділі VF-111 ВМС США, що працював з американських авіаносців, на всіх типах літаків, починаючи з Vought F-8 Crusader та McDonnell Douglas F-4 Phantom II часів війни у В'єтнамі та закінчуючи Grumman F-14 Tomcat, наносилася акуляча паща.

2. Найзубастішим літаком усіх часів і народів по праву можна вважати McDonnell Douglas F-4 Phantom II. Паща акули настільки гармонійно доповнює вигляд всього літака, що її малювали не тільки в американських ВПС, але також і в інших країнах, де Phantom був прийнятий на озброєння, наприклад, у Німеччині, Ізраїлі та Ірані, а також на вироблених в Японії літаках.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK