Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Прочитаєш публікацію і зможеш зрозуміти принцип формування гарного полум'я, яке схоже на швейцарський сир

Так, вогонь — одна з найдавніших людських технологій. Але розвести багаття і зберегти його — не завжди просте завдання. Адже зібравши сухі дрова або гілки, ти повинен знати, як скласти їх для оптимального горіння: кіпою або у вигляді зробленого з колод будиночка ... Адже не знаючи певних правил, може здатися, що досить просто кинути їх в купу і чекати поки розгориться.

Справді, існує безліч способів складати дрова для багаття, але є один реально робочий спосіб: твої дрова повинні розташовуватися штабелями немов піраміда, що дає полум'я у вигляді шматка швейцарського сиру.

Читайте також: Гори все полум'ям: як отримати вогонь без сірників

Чому вогонь схожий на швейцарський сир

На думку експертів, відповідь лежить у розумінні того, як наука і природа диктує вогню горіти. Ця тема надзвичайно багатогранна, але зводиться до двох головних наук: термодинаміки та гідродинаміки.

Термодинаміка - наука про силу. В даному випадку – про силу вогню . Полум'я використовується для переміщення речей. Наприклад, повітря. Цей повітряний потік живить реакцію горіння, а потім тепло, що генерується, відводиться самим повітряним потоком.

Ти можеш уявити собі вогонь, як шматок швейцарського сиру. Між різними частинами палива (використовується вугілля, деревина або інше джерело, - не важливо) є багато отворів або зазорів, через які може надходити повітря. Якщо багаття набите дровами занадто щільно, повітря не зможе проходити через нього та стимулювати горіння. Якщо ж паливо упаковане надто «вільно», повітря не може отримати достатню потужність для швидкого руху. Тут застосуємо науковий термін для такої заповненої отворами форми - "пористе середовище".

Проте конічна форма вогню — не єдина ефективна. За словами фахівців, поки зберігається правильне співвідношення ширини до висоти, немає реальних обмежень для форми. Чого не сказати про надто плоске або надто високе багаття: у такому разі вогонь не зможе довго підтримувати тепло, а то й зовсім розгорітися.

Читайте також: Лісова пожежа: як вижити в такій ситуації

Unsplash

Безпека твого багаття

Що стосується того, як забезпечити безпеку твого ідеального багаття, фахівці говорять лише одне слово: «Стримування». За їхніми словами, гарантія того, що вогонь випадково не пошириться за межі своэъ основи, – це переконатися, що поряд з ним немає "випадкового палива».

Металева чи просто яма – чудове рішення. Ще можна перекопати землю навколо багаття, або поруч із ним покласти протипожежне покривало. І перш ніж залишити місце відпочинку, обов'язково «вимкни працюючу термодинаміку», добре поливаючи попіл водою.

Головна порада любителям багать — мочіть їх. Багато води для такої справи не буває, стверджують пожежники .

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK