Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Негативні новини, сім'я, робота, питання щодо заробітку грошей, стосунки… Суцільний стрес і ні грама спокою. До депресії рукою подати. Як же ж бути?

Пропонуємо забути думку про те, що з цим ви можете впоратися самостійно. Так, ви — чоловік, але віра в стереотип, мовляв, пігулки та психологи — для слабаків до добра не доведе. Однак, ми не пропонуємо одразу бігти до лікаря.

Ми лише радимо спробувати побороти вашу тривожність без екстреного втручання. Як? Один із нижче описаних безпечних «природних» засобів прийде на допомогу. Вони майже нічого не коштують, а результат не змусить себе довго чекати.

Читайте також: Боляче мені, боляче: 5 чоловічих причин піти до психолога

1. Ромашковий чай

Доведено неодноразово: тепла кружка ромашкового чаю знижує тривожність у людей із генералізованим тривожним розладом. Цей напій протягом сотень років використовувався для заспокоєння нервів. Фактично вживання ромашкового чаю є частиною комплексного підходу до усвідомленого життя без стресу. Спробуйте. Гірше від цього вам точно не стане.

2. Насолоджуйтесь природою

У низці досліджень було виявлено: перебування на природі знижує тривожність. Тож уперед у найближчий сквер на прогулянку. А ще краще змініть черевики на кросівки, і пробіжіть підтюпцем: так спалите додаткові калорії.

3. Продукти, багаті на триптофан

Триптофан – природний релаксант. Було доведено: продукти, багаті на триптофан, зменшують тривогу. Спробуйте вівсяні пластівці, насіння кунжуту, курку, банани чи нут. Заряд природної розслаблюючої хімічної речовини гарантовано.

4. Лаванда

Аромат лаванди чудово розслаблює та зменшує почуття тривоги, а також занепокоєння. Запаліть лавандову свічку або ладан, або ж капніть ефірну олію лаванди на подушку перед сном.

5. Зменшіть вживання алкоголю та кофеїну

Згадані речовини можуть викликати посилити тривожність. Уникайте їх. Та й загалом вживання меншої кількості випивки/кави корисне для вашого фізичного та психічного здоров'я. Чим їх замінити читайте у пункті №1.

Читайте також: Як зняти стрес: п'ять чоловічих способів

6. Намагайтеся більше сміятися

Сьогодні сміх-йога – популярний засіб зниження стресу. Ні, ми не закликаємо вас ходити на якісь сеанси не зрозумій чого. Просто увімкніть улюблену комедію або подивіться стендап.

7. Залишайтесь у теплі

Підвищення температури тіла — спосіб, що добре зарекомендував себе, щоби зменшити тривогу. Домогтися цього можна різними способами: від фізичних вправ до відвідування сауни та й просто гаряча ванна теж зійде. А якщо на вулиці гарна погода – не пропустіть шанс погрітися на сонечку та отримати дозу вітаміну D.

8. Фізичні вправи

Тренування — один із найкращих способів перемогти тривогу. До всього вона ще й допоможе нагрітися — своєорідний подвійний удар по стресу.

9. Омега-3

З'їдайте за добу від одного до трьох грамів омега-3 жирних кислот. Доведено: це зменшує тривожність та викликає гарний настрій навіть у людей із клінічною тривогою. Що вже говорити про вас із вашими повсякденними стресами. Добавки з риб'ячим жиром, свіжа риба, волоські горіхи та збагачене соєве молоко – чудові джерела мікроелементів проти внутрішньої тривоги.

Читайте також: Як керувати негативними емоціями: поради українського психолога

10. Меліса

Використання цієї трави для зменшення почуття тривожності було відоме понад 600 років тому. Натяк зрозумілий? Сьогодні купити мелісу можна в будь-якому вигляді: чай, висушене листя, настоянки, ефірна олія. Крім того, що вона заспокоює, також меліса допомагає тримати організм у тонусі.

Бонус

Найбільш дієвий спосіб: 4 в 1. А саме: побігайте парком в теплу сонячну погоду, потім прийміть теплий душ, заваріть чай з ромашки або меліси, і сядь з ним подивитися комедію або почитати книгу. І нехай у вас все налагоджується.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK