Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Коли сірники промокли, запальнички на нулі, а розпалювач давно закінчився – врятує вміння розпалювати вогонь наступними підручними засобами

Насамперед збери трут. Так називається будь-який матеріал, який легко спалахує від однієї іскри. Це може бути кора дерев, суха трава, дерев'яні стружки, вощений папір, розпушена вата, ялинові шишки, соснові голки, подрібнені сухі гриби, тканина і навіть павутиння.

Важливо: трут повинен бути сухим.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 5 дивовижних історій виживання в океані

Як отримати вогонь без сірників №1. Кремінь. Для отримання вогню за допомогою кременя, тобі знадобиться камінь або кришка водонепроникної сірникової коробки (такі можна знайти у інтернет-магазині). Тримай камінь або коробок якомога ближче до центру трута і бий по ньому лезом ножа або іншим каменем (підійдуть і звичайні батарейки). Рано чи пізно ти отримаєш кілька іскор, які потраплять на трут. Після цього акуратно роздуй вогонь і поступово підкладай товстіші гілки.

Як отримати вогонь без сірників №2. Лінзи. Туристи часто беруть із собою фотоапарати, підзорні труби та біноклі, які також можна використовувати для розведення багаття. Витягни лінзу з циліндра, спрямуй промінь сонця на трут, і чекай, поки той загориться.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як вижити, використовуючи поламаний мобільний телефон

Як отримати вогонь без сірників №3. Повітряні кульки та презервативи . Цей спосіб схожий на попередній, але лінзу ми робитимемо своїми руками. Для цього наповни водою презерватив або повітряну кульку і зав'яжи на кінці. Не наливай занадто багато води, щоб сонячні промені не спотворювалися. Стисни презерватив або кульку так, щоб отримати двоопуклу лінзу, і тримай на відстані 1-2 сантиметрів від трута.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Краще не вдягати: з чого були перші презервативи

Як отримати вогонь без сірників №4. Патрони . Якщо сірники закінчилися під час полювання (або ти просто береш із собою для чогось набої), використовуй порох, щоб отримати багаття. Акуратно розбери патрон, висип трохи пороху на трут і користуйся моєю порадою №1. Порох загориться після кількох ударів по кременю.

Важливо: Не намагайся деформувати патрон. Його треба саме розібрати.

Як отримати вогонь без сірників №5 . Марганцівка та гліцерин. Багато туристів носять в аптечках марганцівку та гліцерин. Насип на трут близько 1 г марганцівки і акуратно капни на неї кілька крапель гліцерину. Через 2-3 секунди спалахне вогонь.

Важливо: Марганцівку в наш час можна знайти тільки на антресолях або рідкісних продавців у підземних переходах, тому що її продаж був офіційно заборонений.

Як отримати вогонь без сірників №6. Тертя. Візьми гілку товщиною 2-3 сантиметри і довжиною близько 1 метра, і натягни між кінцями тятиву з мотузки, щоб вийшла своєрідна цибуля. Також тобі знадобиться тонка (бажано соснова) паличка завтовшки з олівець і плоске дерево, яке ти використовуватимеш як опору.

Пророби в опорі лунку глибиною пару сантиметрів, і постав у неї дерево, а тятиву цибулі обгорни зверху навколо неї. Опору поклади трутом і рухай цибулю вперед-назад. За кілька хвилин ти отримаєш заповітне полум'я.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як зібрати набір для виживання

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK