Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

День народження, Новий рік, Великдень, п'ятниця – який би привід не був, ти все одно маєш знати, як і в яких дозах вживати алкоголь

Ми довго, щиро та безкорисливо вивчали бездонну тему алкогольних напоїв за допомогою польових експериментів у парках, на дитячих майданчиках, за кухонним столом та у безпросвітному диму затишних пивних барів. Тільки тут і зараз ми готові поділитись з тобою своїми секретними напрацюваннями.

1. Не пий багато

Читай також: Як приховати ознаки п'янки на твоєму обличчі

Можна бути витонченим і зніженим гурманом, запивати м'ясо антилопи червоним вином врожаю 1987-го року, легко відрізняти горгонзолу від Бльо д'Овернь, бути ідеалом для своїх друзів-колег, але нічого не допоможе, якщо випивати за вечір дві пляшки вина або 700 грам. горілки. Помірність у дозах - головна умова для того, щоб уникнути брутальних бешкетувань, сумнівних пригод та важкого безпросвітного похмілля.

2. Не пий щодня

Професійні спортсмени тренуються щодня. Вчиняти так з випивкою означає стати професійним алкоголіком. Інший колись популярний серед офісних співробітників режим - "п'ять днів ораємо, два п'ємо" теж не відрізняється особливою конструктивністю. Як часто можна пити – залежить від індивідуальних особливостей людини, але розумні межі – не більше ніж 2-3 рази на тиждень.

Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил

Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил

depositphotos.com

3. Не пий натщесерце

Читай також: Досить страждати: ТОП-5 способів попередити похмілля

Це правильний спосіб швидко сп'яніти і з часом придбати проблеми зі здоров'ям. Тому за кілька годин до алкомарафону треба щільно пообідати. Наявність їжі у шлунку зменшує надходження алкоголю до крові. Для цього гарно підійде смажене м'ясо або жирний суп. Ще один секрет: випити 50 грамів незадовго до фатальної зустрічі з друзями. Це спрацює як своєрідне щеплення та допоможе включити фермент, що нейтралізує спирт. В організмі почне діяти захисний механізм, і ранок ти зустрінеш радіснішим і свіжішим.

4. Закусуй

У порожньому шлунку алкоголь засвоюється дуже швидко. Жінки стають красивішими, а сам ти - все сильнішим і безстрашнішим, поки реальність не розіб'є ці ілюзії вщент. Щоб не нажертися горілкою, а культурно та інтелігентно її споживати – обов'язково треба закушувати.

Всмоктування алкоголю найкраще уповільнює гаряча та жирна їжа: картопля, свинина, сало, пельмені, вершкове масло та оселедці.  Жир в організмі розщеплює алкоголь та ізолює його від стінок кишечника.

Окрім калорійної їжі, з етиловим спиртом відмінно поєднуються хліб, цибуля, капуста у всіх видах, гриби та солоні огірки. А ось диню з горілкою не можна вживати, і навіть не питай нас чому.

Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил

Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил

depositphotos.com

5. Не змішуй

Градус бажано підвищувати, червоне вино п'ємо після білого, а найкраще взагалі не змішувати алкогольні напої. Ці правила всі знають "з дитинства", але мало хто дотримується. Щоб не закінчити паті відпочинком у калюжі, вибери один напій та пий його весь вечір.

Далі слідує традиційне нагромадження медичних термінів: коли ти змішуєш спиртні напої на спиртах (горілка, коньяк) і напої, що містять сивушні олії (вино, пиво), отримуєш гримучу суміш, яка вступає в хімічну реакцію і стає токсичною для організму.

Якщо ти додаєш до стартових трьох пляшок пива інші спирти та компоненти – це посилює навантаження на печінку і вона починає гірше працювати.

6. Пий повільно

Читай також: Горілка, віскі, вино та Ко: рейтинг шкідливості спиртного

Випив чарку – ефекту немає. За нею без компромісів та перерв – друга, третя та четверта. А потім весь цей набір подіє моментально і, минаючи етап приємного легкого сп'яніння, ти відразу ж потрапляєш у стадію Що це за тип? Йому час у ліжко“. Не поспішай напитися, все одно тверезим звідси не втекти.

7. Визнач свою міру і дотримуйся її

Минули ті часи, коли ти думав, що пляшка горілки на одного - це лише приємний аперитив. Сьогоднішня вечірка – не перша у твоєму житті і ти приблизно знаєш, скільки саме треба випити, щоб дружина з тобою вранці розмовляла. Визнач цю міру до п'янки і дотримуйся задуманого плану.

Не намагайся зрівнятись у кількості випитого з другом, який важить на 40 кг більше. Він в іншій ваговій категорії і ви не на змаганнях. Безпечної дози алкоголю немає, а одноразова смертельна доза для чоловіка вагою 65 кг – 1,2 літра горілки. Вмій зупинятися.

Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил

Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил

depositphotos.com

8. Не пий за кермом

Допустимо, що тобі ні до чого твоє здоров'я, свобода та гроші. Справа твоя. Але інші люди на вулицях нічного міста не винні. Сідаючи п'яним за кермо, ти ставиш їхнє життя під загрозу. Тому залізне правило: якщо випив – викликай таксі.

9. Уникай зневоднення

Читай також: Чи варто купувати дороге спиртне - експерти

Горілку краще закушувати, а не запивати. Рідина вбирається у кров практично миттєво, і з нею й алкоголь. Особливо шкідливими є газовані напої: вони ще більше прискорюють сп'яніння. З іншого боку, алкоголь сильно зневоднює, і твоє тіло разом із рідиною втрачає важливі мінерали та вітаміни.

Під кінець банкету рекомендується випити як мінімум стільки ж простої води, скільки вже випито гіркої. Ще один трюк – через пару годин після застілля випити 1-1,5 літра води на ніч, щоб уникнути ранкової спраги та похмілля.

10. Культура споживання

Кожен напій має традиції та особливу культуру його вживання. Алкоголь не допоможе вирішити психологічні проблеми чи зняти стрес. Це лише один із опціональних елементів гарного життя та спосіб приємно провести час.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK