Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Бажаєш долучитися до культури книгочитання і полоскотати нерви? Ми знаємо, з чого почати

Стівен Кінг є, мабуть, найяскравішим представником як жанру жахів, а й наукової фантастики. Навіть якщо ти — не затятий читач, то безперечно дивився принаймні одну з экранизаций по книгам Кинга ( "Керрі", "Калейдоскоп жахів", "Крістіна", "Діти кукурудзи", "Сяйво", "Воно" та багато інших ).

Але навіть гарно знятий фільм ніколи не замінить книгу. Саме тому пропонуємо ближче познайомитися з "Королем жахів" - але не просто подивитися чергову з екранізацій, а саме прочитати хоча б одну з найкрутіших книг Стівена Кінга.

yakaboo

1. Керрі (перша публікація - у 1974 році)

Містичний жах, в основі сюжету - зацькована школярка на ім'я Кері Уайт. Разом з першою менструацією дівчинка відкрила в собі здібності до телекінезу, і почалося…

Цікавий факт: письменник вважав роман невдалим і написані ним перші сторінки викинув. Але дружина вмовила дописати. Потім критики ... теж обізвали книгу "сміттям". І лише через деякий час цей шедевр читачі оцінили гідно.

balka-book

2. Воно (перша публікація - у 1986 році)

Легендарний роман, який пережив уже не одну екранізацію. В основі сюжету — чудовисько, яке набуває будь-якої фізичної форми, заснованої на страхах своєї жертви.

Цікавий факт: книга була висунута на престижні “Локус”, “Світову премію фентезі”, увійшла до списків найкращих романів сторіччя, тисячоліття.

Читайте також: Студенты за 1 доллар купили сценарий у Стивена Кинга

balka-book

3. Крістіна (1983 рік)

Роман складається із трьох частин. У центрі кожного з них - зловісний Plymouth Fury, названий ім'ям Крістіна. Це не просто машина, це чудовисько на колесах: вона не тільки здатна ревнувати, а й вбивати, навіть якщо ти просто задивився на іншу.

Цікавий факт: роман був екранізований ще до публікації.

balka-book

4. Сяйво (1977 рік)

Щось середнє між психологічним жахом та готичною літературою. Сюжет: колишній викладач та “закодований” алкоголік на зиму із сім'єю переїжджає до гірського ізольованого готелю працювати доглядачем. А потім піддається впливу темної сутності та привидів обителі. Що було далі – без книги не розібратися.

kinglib

5. Діти кукурудзи (1977)

Ще одна легендарна розповідь не менш легендарного Стівена Кінга. Якщо раптом ти забув сюжет, то ми нагадаємо: чоловік, що подорожує з дружиною, звернувши з автостради, збиває юнака. Вони намагаються відвезти його до найближчого міста і з'ясовують, що опинилися в зовсім занедбаному місці, оточеному безкрайніми полями кукурудзи. А в цій кукурудзі живуть... Хто? Читай книгу і дізнаєшся.

balka-book

Читайте також: 12 книг, которые должен прочесть каждый мужчина

6. Цвинтар свійських тварин (1983 рік)

Ще один приклад жанру готичної літератури. Але тут замість алкоголіка-викладача — милі дітки, які влаштовують імпровізаційний похорон своїх улюбленців-тварин. А потім — порушені заборони, привиди, воскресіння і… Роман неодноразово торкається тематики смерті (зокрема страху втрати дитини) та некрофобії.

balka-book

7. Туман (1980 рік)

Психологічний жах, в основі якого туман, що оточив невелике американське містечко. У тумані — монстри, які бажають точно не напувати людей чаєм. Головний герой разом із сином ховається в місцевому супермаркеті і намагається не померти: не тільки від рук містичних тварин, а й мешканців містечка, що вижили і частоково збожеволіли.

Вікіпедія стверджує: у повісті поєдналися техногенні страхи та релігійний фундаменталізм. Як саме? Прочитай, потім усім розповіси.

balka-book

8. Аутсайдер (2018 рік)

Один з найсвіжіших романів Кінга (виданий 22 травня 2018 року), який на перший погляд схожий на звичайний детектив: знайдено тіло по-звірячому вбитого 11-річного хлопчика, всі підозри — на добропорядного вчителя англійської мови... Його заарештовують і вже готові судити. Але паралельно найнятий приватний детектив (для чесного та прозорого розслідування) виявляє жахливі та містичні речі.

balka-book

9. Містер Мерседес (2014 рік)

Знову містичний детектив. Зокрема, історія відставного поліцейського, який вирішив закінчити справу, розкрити злочин водія "Мерседеса". А даремно: злочинець втягує колишнього копа у вкрай небезпечну гру. І закінчується все зненацька… Для кожного з героїв.

balka-book

10. Темна Вежа

Цикл книг (8 томів), в яких можна знайти все: дарк-фентезі, жахи, вестерн, наукову фантастику, постапокаліптичний світ і таке інше. В основі сюжету - довгі мандри стрільця Роланда, який шукає Темну Вежу. Шукає її він упродовж восьми томів, за “час” яких із ним трапляється багато чого незвичного. Наш редактор тричі "посивів", поки дочитав весь цикл. Сам Кінг "Темну Башту" називає книгою всього його життя.

Цікавий факт: автор почав писати роман після того, як його збив пікап. В результаті з ним "відбулася" переоцінка, переосмислення. Ймовірно, це станеться і з тобою, коли читатимеш цей шедевр.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK