Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Засоби безпечного та ефективного відбілювання зубів доступні для самостійного використання.

Колір та стан зубів часто залежить від генетики. У когось вони природно світлі, в інших – відтінок може бути трохи жовтуватим. У таких випадках стандартне гігієнічне чищення не завжди допомагає отримати білу посмішку. Ви, звичайно, можете звернутися до стоматолога за процедурою відбілювання, але є інші методи, які можна використовувати у себе вдома. Розглянемо шість засобів, з якими легко відбілити зуби самостійно, не витрачаючи на це величезних грошей.

Смужки для відбілювання

Існує кілька категорій смужок для відбілювання зубів, від тих, що відбілюють лагідно, до посилених, а також тих, які закріплюють ефект інших засобів. Основним активним компонентом смужок є перекис водню, що ефективно відбілює зуби, розщеплюючи темні пігменти. Тим не менш, перш ніж почати використовувати такі засоби, рекомендується проконсультуватися зі стоматологом, щоб переконатися, що вони підходять для вашої емалі.

Крім смужок з перекисом водню, існують м'якіші альтернативи з активованим вугіллям, лимонною кислотою та кокосовим маслом, які підійдуть навіть для чутливих зубів. Їх можна використовувати щодня. Процес включає полоскання рота, наклеювання смужок на сухі зуби і дотримання зазначених в інструкції часових інтервалів.

Читайте також: Чому потрібно міняти зубну щітку кожні три місяці

Відбілюючі гелі

Відбілювання з використанням гелів відбувається завдяки перекису водню. Для мінімізації шкідливого впливу на емаль, до складу гелів додають зміцнюючі компоненти, такі як кальцій, фосфор і ксиліт. Ефективність гелю залежить від концентрації перекису водню, що впливає на швидкість відбілювання. Однак, перед початком використання цих засобів рекомендується проконсультуватися з фахівцем.

Гель можна наносити різними способами, наприклад, за допомогою зубної щітки або спеціального пензлика, а також з використанням пластмасових накладок. Це прискорює процес відбілювання завдяки найкращому контакту з поверхнею зубів.

Зубні порошки

Зубні порошки відбілюють зуби абразивними частинками крейди. Концентрація крейди в порошках досягає 99%, а решта компонентів додається для надання аромату та консистенції. Однак через високу абразивність ці засоби не рекомендується використовувати частіше двох разів на тиждень, щоб уникнути пошкодження емалі.

Зубні порошки можуть бути гарним і доступним способом підтримки бажаного рівня білизни емалі, а також гігієни рота, допомагаючи видаляти наліт та залишки їжі. Однак слід пам'ятати, що вони зазвичай не забезпечують явного відбілюючого ефекту і найбільш підходять людям з відносно світлими зубами.

Читайте також: Невидимий зв'язок: вчені з'ясували залежність між чищенням зубів та профілактикою імпотенції

Олівці для відбілювання

Олівці для відбілювання містять перекис водню або карбаміду. Ці речовини реагують з киснем та слиною, активуючи процес відбілювання пігменту. Деякі олівці також включають зміцнюючі добавки, такі як фтор, кальцій та фосфор.

Користуватись такими олівцями досить просто. Процедура схожа із застосуванням відбілюючих смужок. Спочатку рот слід прополоскати і промокнути зуби серветкою, щоб досягти сухої поверхні. Потім потрібно нанести засіб на пензлик або використовувати дозатор і рівномірно розподілити на емалі зубів. Далі залишається дочекатися вказаного в інструкції часу, промити рота і утримуватися від їжі протягом години. Процедуру можна повторювати щодня.

Читайте також: Найстрашніші зубні протези в історії людства

Відбілюючі зубні пасти

Мабуть, найбільш відомий всім засіб, який можна знайти у будь-якому супермаркеті. Відбілюючого ефекту досягають, використовуючи абразивні частинки або пероксид карбаміду, що входять у склад таких паст. Також ці засоби ефективно справляються із нальотом на зубах. Якщо хочете використовувати відбілюючі пасти щодня, важливо вибирати такі, в яких RDA (абразивний коефіцієнт) становить не більше 150. Крім того, деякі пасти також включають медичний наногідроксіапатит, який може допомогти в боротьбі з карієсом.

Ополіскувачі для ротової порожнини

Ополіскувачі можуть містити перекис водню або бути без нього. Для людей з чутливими зубами та яснами рекомендується обирати варіанти без цієї речовини. Ополіскувач, кажуть стоматологи, можна використовувати щодня. Для цього необхідно спочатку почистити зуби, потім прополоскати рот засобом протягом 30 секунд і утримуватись від їжі та напоїв мінімум протягом години після процедури.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK