Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Енергії немає, спину ломить і хвіст відвалюється? Можливо, результат однієї із цих шкідливих харчових звичок

Навіть незважаючи на карантин та самоізоляцію, тіло потрібно підтримувати у формі - правильно тренуватися , правильно харчуватися , щоби не запливти жирком.

Тим не менш, ми раби свої звичок, особливо харчових, які здоровими і не назвеш. Що ж це за звички?

1. Пити дуже багато кави

  • Призводить до: безсоння, дратівливості, тривожності.

Взагалі кава вважається потужним антиоксидантом, який допомагає у профілактиці серцево-судинних захворювань. Але з іншого боку, так кава впливає не на всіх.

Читайте також: Ешь мясо, пей молоко: 6 продуктов, поддерживающих здоровье нервной системы

Наприклад, хронічну втому напій лише посилить, адже він тільки створює видимість припливу енергії та блокує сигнали про сонливість. А є ще й випадки, коли фермент печінки, що відповідають за метаболізм кофеїну, працюють повільно - у таких випадках ризик серцево-судинних захворювань тільки підвищується.

Так що задумайся - можливо краще замінити енергетик на корисніші аналоги на кшталт чаю, води з імбирем і лимоном або овочеві смузі.

2. Нерегулярно харчуватися

  • Призводить до: збільшення ваги, втоми, здуття живота.

Харчуватися правильно складно - фрілансер не може пройти повз кухню, а офісний співробітник постійно не встигає і їсть на ходу (якщо взагалі їсть). Нічого поганого немає, якщо перекушуванням стала морква, яблука, горіхи або інші смачні і корисні продукти, але зазвичай, нажаль, це - фастфуд.

Кількість прийомів їжі індивідуальна, як і те, що вживається. Перекушування повинні бути корисними, а між прийомами їжі бажино витримати приблизно 3-5 годин.

Перекусы фаст-фудом на ходу еще никому пользы не принесли

Перекусы фаст-фудом на ходу еще никому пользы не принесли

Pinterest

3. Налягати на солодощі

  • Призводить до: акне, подразненнях на шкірі, швидкого старіння, надмірної ваги.

Цукор серйозно впливає стан шкіри. Висипання, акне та інші запальні процеси - сигнал про те, що настав час відмовитися на певний термін від солодощів.

До того ж продукти з високим глікемічним індексом руйнують колаген та еластин, відповідальні за пружність шкіри. Зазвичай це проявляється в тьмяності, набряклості і просто у "втомі" шкіри. Тож заміни шоколадки на фрукти, а цукор – на мед.

4. Захоплюватися дієтами та детоксами

  • Призводить до: дефіциту одних елементів та надлишку інших .

Нездорове прагнення правильно харчуватися (тривалі дієти, однакове харчування) може також нашкодити. Все має бути збалансовано, тож підхід у дієтах має обирати дієтолог.

Зазвичай правильно складена програма харчування включає прийом вітамінів та мінералів, підібраних на основі індивідуальних показників. Те саме стосується і детоксів - у більшості випадків вони не корисні, оскільки підібрані невірно.

5. Їсти мало овочів та фруктів

  • Призводить до: нестачі вітамінів та клітковини, втоми, проблем із травленням.

Читайте також: 3 программы, составленные по принципам здорового питания

Дієта без клітковини зі свіжих фруктів, овочів та злаків лише підвищує рівень холестерину, втомлюваності, проблем із травленням та вагою. Важливо їсти і приготовані, і сирі овочі та фрукти, оскільки у багатьох продуктах теплова обробка руйнує деякі мікроелементи.

6. Об'їдатися на ніч

  • Призводить до: втоми, неглибокого сну, збільшення ваги.

Довгий час вважалося, що їсти на ніч не можна зовсім. Але дослідження виявили, що організм і вночі витрачає калорії, тому вони необов'язково перетворюються на жир.

Оптимальний час для останнього прийому їжі – за 3-4 години до сну, але якщо відчувається почуття голоду – варто перекусити чимось легким на зразок йогурту, сиру або кефіру. Тяжка ж їжа негативно позначиться на якості сну.

Не забывай о пользе овощей и фруктов

Не забывай о пользе овощей и фруктов

Pinterest

7. Пити мало води

  • Призводить до: проблем зі шкірою, печії, запорів, нестачі концентрації.

Вода – ключовий елемент усіх обмінних процесів в організмі. Вона забезпечує доставку кисню до клітин, а за її нестачі порушуються обмінні процеси.

Чоловікам потрібно вживати приблизно 2-2,5 літра води на добу, але також можна скласти індивідуальні розрахунки, виходячи з даних організму та типу харчування. У спеку, під час тренування чи нездужань (температура, отруєння) пити потрібно більше.

8. У раціоні немає пробіотиків

  • Призводить до: проблем із шлунком та травленням, слабкого імунітету.

Читайте також: Продукты-супергерои: что такое суперфуды и с чем их едят?

Розлади травлення можуть викликати не лише шкідливі бактерії, а й нестача корисних. Є особливі продукти, які містять живі корисні бактерії – пробіотики. Саме вони здатні подолати синдром подразненого кишечника та впоратися з дерматитом, а також нормалізувати мікрофлору кишечника.

Як бачиш, харчування - важлива частина нашого життя, так що приділили увагу вітамінам з мінералами і не допускай найбільш грубих помилок харчування.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK