Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Сексом можна вміти займатися. Але описувати його так, щоб хотілося іншим, можуть не всі. Вчися у предків - вони вміло писали цілі трактати про плотське кохання.

За багато років роботи видання mport.ua, на його сторінках виходили статті, які мали величезний відгук читачів. Ми вирішили републікувати деякі з них. І так, рубрика «Актуальні архіви».

В історії людства, звичайно ж, був секс (одна лише Камасутра зі своїми позами чого варта). Він називався по-різному, іноді заборонявся офіційно, залишаючись таємною зброєю або ставав інструментом у руках (і не тільки) досвідчених "майстрів". Стародавні не тільки вміли винаходити новинки для задоволення бажання, але описували це нащадкам - малюнками, текстами, скульптурами...

Але особливо запам'яталися цілі трактати про мистецтво плотського кохання, що дійшли до наших днів. Однак, не думай, що все просто. Саме в цих книгах є і хитромудрі пози, і тонкі психологічні хитрощі. Коротше, знайомся: 5 найцікавіших старовинних текстів (з картинками, як без них) про секс і все, що з ним пов'язано.

"Сексуальне кунг-фу"

(Китай, III ст. до н.е. - VI ст. н.е.)

Цей текст ще називають "Мистецтвом спальні" і вона входить до серії даоських трактатів про секс.

Даоські практики заснував аж сам китайський імператор Цінь Шихуанді, який ще й "теракотовою армією" захоплювався. Трактат же складається з питань імператора та відповідей трьох радниць: Білої Діви, Чорної Діви та Вибраної Діви. Головною серед усіх частин трактату є «Вибране від Білої Діви».

Читайте також: "Камасутра" за версією IKEA: інструкція із задоволення у спальні

У праці викладена основна думка: чоловік повинен відповідати за своє сім'явипорскування, тривалість статевого акту, а також за численні зв'язки. Вважалося, що з насінням йде життєва сила, так що потрібно злягатися з безліччю дівчат.

Древние китайцы - очень изобретательны в сексе

Древние китайцы - очень изобретательны в сексе

Wikimedia

Малюнки до трактату відрізняються ще й тим, що завжди зображено троє (служниця або слуга, що спостерігає). Так нібито посилювався еротичний ефект. Хто ж їх зрозуміє, давніх китайців. Може, і дійсно, їм так було комфортніше.

«Наука кохання»

Рим, І ст. н.е.

На рубежі двох тисячоліть римський поет Овідій створив іронічно-навчальний твір "Наука кохання". У трактаті є як мудрі думки, так і цілком приземлені поради на кшталт вибору зачіски. Перші дві книги – для чоловіків про те, як завоювати жінку, а третя книга – для жінок, про те, як захопити увагу чоловіків.

Овідій добре описав вибір поз відповідно до статури:

«Жінки, знайте себе! І не всяка поза годиться. Позу зумійте знайти статурі під стать. Та, що обличчям гарна, лягай, розкинувшись горілиць; Та, що гарна спиною, спину підстав напоказ. (...) Вершницею бути невеликою до лиця, а високою — анітрохи. (…) Якщо приємно для очей контур плавного боку — встань на коліна в ліжко і закинься обличчям».

Римська імперія за часів Овідія намагалася стати оплотом моралі та моральності, а тому поета спішно заслали на край світу - до гирла річки Дунай, міста Томи, де він продовжив писати поему, скаржачись на несправедливу долю. Так би мовити постраждав за науку кохання.

"Наука любви" Овидия в Древнем Риме успеха не имела

"Наука любви" Овидия в Древнем Риме успеха не имела

Wikimedia

«Про науку куртуазного кохання»

Франція, XII ст.

Кому, якщо не французам, писати про кохання та пристрасть! Трактат капелана (на секунду, духовної особи!) французького короля написаний був під впливом Овідія, також у трьох книгах. Щоправда, перші дві присвячені завоюванню кохання, а третя - тому, як його уникнути.

«О науке куртуазной любви» - кому, как не французам об этом писать?

«О науке куртуазной любви» - кому, как не французам об этом писать?

Wikimedia

Тут і правила благородного кохання, введені Царем Любові для лицарів короля Артура, і Суд Любові, що вирішує любовні суперечки, і довгі пояснення між лицарями і дамами (багато шляхетних чоловіків вивчали їх напам'ять).

«Запашний сад»

Арабський світ, XVI ст.

Арабські правителі-шейхи теж не залишилися осторонь любовних записок. Наприклад, Нефзауї прославився саме завдяки написанню "Запашного саду". Скажемо одразу: відомій "Камасутрі" не поступається, оскільки схід - справа тонка.

«Благоуханный сад» арабского мира - настоящий памятник сексуального искусства

«Благоуханный сад» арабского мира - настоящий памятник сексуального искусства

Wikimedia

Читайте також: Запальний секс: 10 найкращих поз з Камасутри

У трактаті описані позиції, сам процес, задіяні частини тіла. І все так відверто, що тодішня пуританська Європа збожеволіла б, побачивши цей твір. У «Благоуханному саду» містяться описи 11 основних поз злягання, прийнятних на тодішньому Близькому Сході, плюс 25 індійських та китайських поз – чисто так, для різноманітності.

«Сходи кохання», або «Гілки персика»

Індія, XV-XVI ст.

Цей трактат менш відомий, ніж "Камасутра", але цінністю їй не поступається. Написав цей твір жрець-брахман Каляна Малла, звичайно ж, посилаючись на сутри, але створивши власну книгу.

«Сходи кохання» доводили, що чоловікові можна цілком обходитись і однією жінкою. Але так, ніби з 32 різними, не втомлюючись один від одного за рахунок гармонії та різноманітності.

Индийская "Лестница любви" ничем не уступает "Камасутре"

Индийская "Лестница любви" ничем не уступает "Камасутре"

Wikimedia

Позиції частково запозичені з йоги та тваринного світу, а кожна зміна пози, навіть незначна, "задокументована" і названа відповідним чином.

Гідне для читання чоловіками, як на нашу думку. Варто ознайомитися, бажано разом зі своєю дівчиною – для урізноманітнення життя.

Також тобі може бути цікаво дізнатися про:

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK