Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Класичне поєднання вина та сиру ніколи не було універсальним, адже різні сорти вина прийнято вживати з різними продуктами

Запивати смажену картоплю вином - брутально. А ще не естетично та банально не схвалюється. Якщо хочеш проявити себе як людина, яка знається на сортах вина, марках і поєднаннях - запам'ятай кілька простих правил.

Каберне

Читайте також: Виноспорт: бокал красного перед сном заменит час тренировки — ученые

Популярне у всьому світі вино відоме своєю приємною терпкістю та вираженими фруктовими нотками. Саме тому каберне чудово поєднується з важкою, ситною та жирною їжею, водночас вишукано доповнюючи смак сирів та горіхів.

  • фрукти та овочі: помідори, вишня, брокколі
  • сир та горіхи: чеддер, горгонзола, волоські горіхи
  • десерти: гіркий, солодкий шоколад
  • спеції: лаванда, розмарин, ялівець
  • м'ясо: тушкована яловичина, стейк-рібай
  • соуси: томатні, пряні
  • морепродукти: смажена риба, тунець

Шардоне

Підвищуючи кислотність шардоне допоможе переварити навіть найважчі м'ясні страви. Різноманітність сортів даного вина дозволяє використовувати його з великим асортиментом продукції.

  • фрукти та овочі: кабачки, картопля, яблука
  • сир та горіхи: м'які сири, мигдаль
  • десерти: ванільний пудинг
  • спеції: кунжут, естрагон, базилік
  • м'ясо: курятина, яловичина, свинина
  • соуси: вершкове, песто
  • морепродукти: краби, креветки, лобстери.

Рислінг

У деяких сортів вина солодкість практично невідчутна, а інші - буквально приторні. Рислінг, маючи кислуватий смак, буде до смаку любителям гострих страв.

  • фрукти та овочі: перець чилі, груша
  • сир і горіхи: гауда, пекан, волоські горіхи
  • десерти: яблучний пиріг, карамель
  • спеції: імбир, розмарин
  • м'ясо: качка, копченості
  • соуси: барбекю, пряні
  • морепродукти: форель, сибас

К вину стоит подбирать правильные продукты, не уступающие качеством и вкусом

К вину стоит подбирать правильные продукты, не уступающие качеством и вкусом

Pinterest

Піно Нуар

Трохи незвичайний сорт вина, оскільки в ньому поєднуються дивні присмаки – від грибного смаку до вишні та "лісового" аромату, залежно від конкретного сорту. Це досить легке вино, що добре доповнює м'ясні страви.

  • фрукти та овочі: інжир, полуниця, сухофрукти, гриби
  • сир та горіхи: брі, волоські горіхи
  • десерти: білий шоколад
  • спеції: мускатний горіх, гвоздика, кориця
  • м'ясо: ковбаси, курятина, баранина
  • соуси: грибні, томатні, середньогострі
  • морепродукти: лосось, тунець

Совіньйон Блан

Біле легке вино з високою кислотністю має також виражені нотки цитрусу. Саме тому біле вино й поєднується із легкими стравами, посилюючи смак спецій.

  • фрукти та овочі: спаржа, цитрусові, кислі яблука
  • сир та горіхи: козячий сир, фета, кедрові горіхи
  • десерти: пиріг, шербет
  • спеції: естрагон, кінза, зелена цибуля
  • м'ясо: індичата, курятина, свинина
  • соуси: вершкові, цитрусові
  • морепродукти: устриці, омари, креветки, жирна біла риба

Мерло

Читайте також: Красное VS белое: чем отличаются любители разных сортов вин

Мабуть, це найпоширеніший сорт вина у світі. У мерло - ягідні нотки, легка гіркуватість з екваліптовим відтінком. Такі смакові якості дарують поєднання з багатьма продуктами.

  • фрукти та овочі: помідори, карамелізована цибуля, сливи
  • сир та горіхи: пармезан, волоські горіхи, каштани
  • десерти: солодке фондю, шоколад, ягоди
  • спеції: ялівець, розмарин, м'ята
  • м'ясо: стейки та м'ясо на грилі
  • соуси: болоньєзе
  • морепродукти: червона риба, тунець.

Безумовно, є безліч інших сортів вина, для яких є власні правила поєднання з продуктами. Орієнтуйся на сорт винограду, марку, регіон виробництва та деякі інші відмінні риси. А відзначаючи свято, пам'ятай про правила вживання алкоголю без похмілля

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK