Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Готуючи цей матеріал, ми розглядали надійність, безпеку, популярність та практичність. І ось що з цього вийшло...

1. Ford Crown Victoria

renderhub.com

Легендарне нью-йоркське жовте таксі, що з'являється майже в кожному голлівудському ( і не тільки ) фільмі. Ці робочі конячки, створені на базі Ford Crown Victoria, доступні за ціною, надійні та прості в обслуговуванні. Не кажучи вже про те, що їх зробили мільйони, що дуже полегшує пошук запчастин.

· Ford Crown Victoria, Mercury Grand Marquis та Lincoln Town Cars створені на так званій платформі Panther. З моменту появи у 1979 році їх збудовано 10 мільйонів.

Ці американські таксі - один з останніх седанів "з кузовом на рамі", створених компанією Ford. Це означає, що машина буквально побудована як вантажівка - з кузовом, посадженим на шасі. До речі, з цієї причини більшість оригінальних Crown Vics оснащувалися 4,6-літровим V8. Щоправда, видавав він жалюгідні 210 кінських сил.

На перший погляд, це сумно. Але в цьому й суть: такі малопотужні двигуни з великим робочим об'ємом ніколи не виходять за межі своїх можливостей, що підвищує їхню надійність. А значить, "ластівці" не потрібно так часто заглядати під капот.

2. Водне таксі

motoscafivenezia.com

Венеція — місто, в якому води більше, ніж дороги. Тому там замість традиційних таксі — водні. Це човни, які чудово вписуються у вузенькі вулички, де замість асфальту вода.

Більшість таксомоторних компаній використовують моторні катери - в основному для місцевих жителів, які вічно поспішають на роботу. А ось коли справа доходить до невеликої групки туристів, які прагнуть подивитися на місцеві визначні пам'ятки, в хід йдуть елегантні дерев'яні човники з веслами, просочені романтикою.

3. Нюрбургрінг Таксі

carscoops.com

Нюрбургрінг Нордшляйфе (на північному заході Німеччини) — одна з найскладніших гоночних трас у світі (вона ж — «Зелене пекло») — з більш ніж 150 поворотами, що проходять через гори Айфель. Коли цей трек не використовується для змагань, там проводиться так зване Touristenfahrten, що перекладається як «суспільні сеанси водіння».

· Насправді траса відкрита як платна дорога.

Це означає, що місцеві компанії надають послуги таксі, в рамках яких перевезення здійснюються на гоночних авто, які пілотують професійні гонщики. Будь-хто може прийти, оплатити поїздку, покататися і відчути всю гостроту гоночних заїздів (при цьому не ризикуючи своїм життям, здоров'ям та автомобілем).

У парку є унікальний Porsche 911 GT3 RS - трековий купе, що має репутацію одного з найбільших спортивних автомобілів, коли-небудь створених.

4. Tuk Tuk

ebay.co.uk

Триколісна машинка, що отримала назву завдяки шуму, який при натисканні на газ видає її двотактний бортовий двигун. Друга назва цього дива - авторікша. Хоча, на думку нашої редакції, це будка, посаджена на дешевий триколісний байк.

Ось тобі цікавий факт: сьогодні Асоціація електромобілів Таїланду планує замінити моторчики внутрішнього згоряння авторикш на електродвигуни (нехай живе екологічність!). Звичайно, це прекрасна ідея. Проте процес просувається зі змінним успіхом — через тамтешні правила та положення щодо квот і ліцензійних обмежень.

5. Лондонське чорне таксі

pinterest.com

Всесвітньо відомі Black Cab. Насправді вони не обов'язково мають бути чорними. У такому кольорі машинки почали продаватися після Другої світової. Нині вони бувають і зелені, і сині, і сіро-буро-малинові... Тобто рясно обклеєні банерами щедро проплаченої реклами.

· Існує важлива деталь. Всі чорні кеби повинні мати радіус повороту 28 футів (8,5 метрів), щоб проїхати по кільцевій розв'язці готелю Savoy.

І ще одна цікава історія: щоб стати таксистом у Великій Британії, необхідно пройти тест на знання всіх 25 000 міських вулиць Лондона. При цьому важливо пам'ятати всі підприємства та особливо визначні пам'ятки, які там розташовані.

Часто майбутнім таксистам потрібні роки, щоб перед іспитом розібратися з усіма цими назвами. Дослідження показують, що гіпокамп бідолах — частина мозку, що відповідає за пам'ять, — у процесі вивчення міста збільшується чи не в рази.

6. Bombardier SnowMobile

cbc.ca

Якось через суворі зимові умови та засніжені дороги сина винахідника Жозефа-Арманда Бомбардьє не змогли вчасно доставити до лікарні. Хлопчик помер. Батько вирішив не допустити повторення історії з іншими та загалом зробити добру справу. Для чого з метою максимізації контакту із землею у місцевих машинок замінив колеса на гусениці (і відразу запатентував цю ідею). Потім поставив виробництво всюдиходів на конвеєр і почав їх масово продавати… Так і з'явилася компанія Bombardier SnowMobile.

Візуально це були танки на колесах. Обивательська назва «Бегемоти» не прижилася. І Жозеф придумав щось красивіше - мотоцикли-снігоходи, спочатку названі "Ski-Dog". Однак в одному місцевому виданні знайшовся роззява-редактор, який «пропустив» назву снігохода з друкарською помилкою — «Ski-Doo». Відкочуватися з цією назвою винахіднику назад вже було пізно. Так і з'явилися всесвітньо відомі снігоходи Ski-Doo, виробництвом яких Bombardier займаються і сьогодні.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK