Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Правильне тренування завжди супроводжується посиленим потовиділенням, наслідки якого треба усувати.

Разом з потом під час жорстких тренувань виводяться солі та життєво важливі електроліти. Також починає вироблятись антимікробний пептид дерміцидин, який бореться з бактеріями. Однак це не завжди допомагає, оскільки піт має властивість змішуватися з клітинами шкіри та надлишком шкірного сала, забивати пори та викликати запалення.

Щоб такого не трапилося, варто дотримуватися кількох правил догляду за тілом після тренування.

Під час тренування

Вже на етапі занять варто подбати про шкіру. У перервах між вправами бажано поливати обличчя термальною водою. Не лише ж дівчатам мати здорову шкіру. Термальна вода освіжить і зволожить ваше обвітрене (якщо ви на вулиці) і вже залите потім обличчя, також допоможе відновити кислотно-лужний баланс, а з добавок краще вибрати екстракт алое.

Швидке очищення після тренування

Одним з оптимальних рішень після інтенсивного навантаження можуть стати одноразові вологі серветки з добавками, що доглядають і пом'якшують.

Читайте також: Оптимальна частота прання одягу та білизни: експертний графік

Серветки охолодять шкіру, очистять та знежирять обличчя, а також знімуть зайвий блиск.

Душ після тренування

Ну і звичайно, після вправ непогано було б сходити в душ. Якщо такий у тренажерному залі є, прихопіть із собою гель із саліциловою кислотою у складі.

Це допоможе запобігти висипу та запалення на спині та інших частинах тіла, що пропотіли на тренуванні.

Втомився? Все одно знайдіть сили на душ

Втомився? Все одно знайдіть сили на душ

Pinterest

Зволоження

Після душу знайдіть час, щоб одразу зволожити шкіру. Оскільки сім потів, що зійшли в спортзалі, гарячий душ, хлорована вода в басейні - все це витягує зі шкіри всі соки. І вона буде суха, почне тріскатись...

Плюс – холодна погода (якщо період занять осінь-зима), сухе повітря у приміщенні та перепади температур – обличчя страждає насамперед.

Поживний шар

Після вправ пори розширені, і шкіра налаштована поглинати корисні речовини. Тому не варто боятися використовувати живильні креми із щільною текстурою. Особливо доречні та необхідні вони у холодну пору року.

Нейтралізація запаху поту

Ніхто не пахне після тренуваннями гірським повітрям і трояндами. Тож як до, так і після занять використовуйте дезодоранти.

Читайте також: Як самому почистити пральну машину: ці поради реально працюють

Найкраще підійде дезодорант із "сухою формулою": тоді на одязі не залишиться білих плям. Також допустимо використовувати соляні дезодоранти з натурального кристала: вони взагалі найкраще захищають і від запаху, і від забитих пор.

Але пам'ятайте, дезодоронати не повинні мати сильний запах. Інакше вас можуть попросити залишити зал.

Волосся

З короткою стрижкою немає проблем – фен, кілька хвилин і готово. Але власникам більш пишного волосся варто завести в спортивній косметиці віск для волосся або пасту для укладання з матовим ефектом. Засоби не пересушуватимуть волосся, а також не зневоднюватимуть шкіру голови. Бонусом отримаєте чудову фіксацію зачіски.

Вам також буде цікаво дізнатися:

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK