Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Несподівані симптоми депресії, про які мають знати усі чоловіки. І коротко про те, як їх подолати

Чоловіки – не жінки. Тому депресія у них не виявляється як смуток чи зневіра. Це може бути дратівливість, запальність, байдужість до того, що раніше приносило шалене задоволення, - стверджують психологи.

Важливо усвідомлювати тонкі ознаки депресії, такі як відмова від зустрічей із друзями чи незначні зміни у поведінці. Вони можуть призвести до серйозніших наслідків: соціальної ізоляції, зловживання психотропними речовинами тощо.

Як і з будь-якою хворобою: чим раніше ти щось з нею зробиш, тим краще .

Розпізнавати в собі потенційні симптоми депресії - річ ляклива й іноді досить страшна, тому стикатися з цим самотужки не рекомендується. За допомогою радимо звертатися до експертів. І якщо вчасно цього не зробиш, розлад може завдати шкоди твоїм відносинам і загалом якості життя.

Читайте також: Дуейн Джонсон: коротка інструкція щодо боротьби з депресією

Нижче описано три несподівані симптоми депресії, про які повинен знати кожен. Також наводимо кроки, які необхідно зробити, якщо помітив у себе щось з описаного нижче.

1. Зміни в особистості

Психологи кажуть: з початку пандемії спостерігається зростання проблем із психічним здоров'ям (натякають на депресію). За їхніми словами, ця проблема у чоловіків може виявлятися через поведінкові зміни. Наприклад: ізоляцію, гнів, розчарування та бійки.

2. Зміни у звичках споживання «речовин»

Ставлення до «речовин» може багато розповісти про твій психічний стан. Якщо звик пити помірно, депресія може виявитися у вигляді нових навичок споживання. Наприклад, ти можеш почати вживати більше, або щось міцніше. Або більше та міцніше.

3. Втрата інтересу до речей, які раніше радували

Найпостійніша ознака депресії, яку видно у чоловіків, — це ангедонія, або нездатність отримувати задоволення від того, чим насолоджувався раніше. Тому якщо до останнього моменту кожні вихідні з товаришами стирчав на риболовлі, а тепер байдужий до таких посиденьок, це може бути ознакою того, що ти в депресії.

4. Порушення сну

Нарешті, «несанкціоновані» зміни в режимі сну (наприклад, раптове безсоння) також можуть бути пов'язані з депресією.

Читайте також: Мозгоправ: 5 моментів, коли варто звернутися до психолога

Що робити, якщо помітив ці ознаки у себе чи інших

Якщо в тебе в анамнезі була депресія, одразу звертайся до фахівця. Якщо в історії немає такої хвороби, а симптоми спостерігаються, змушуй себе робити те, що подобається: туси з товаришами, займайся спортом, ходи в кіно. А ще гарно поспи і обмеж вживання алкоголю.

Якщо минуло пару тижнів, і з вищеописаних чотирьох способів жоден не допоміг й ти почуваєшся паршиво – вперед до лікаря. І швидше, якщо це вже заважає твоїй роботі та стосункам. Фахівець має запропонувати когнітивно-поведінкову терапію. Вона допоможе кинути виклик негативним думкам та підвищити здорову поведінку. Є й останній варіант - ліки.

Спостерігаєш ознаки депресії у товариша – дай йому почитати цю статтю. Хто знає, раптом зміниш хід чийогось життя…

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK