Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У боротьбі з недугами всі засоби гарні - особливо якщо вони прості і коштують дешево. Здається вчені знають, як перемогти інсульт

Японські вчені знайшли новий засіб проти інсульту : незвичайний коктейль.

 

Як було раніше встановлено, у боротьбі проти цієї небезпечної недуги добре себе зарекомендували кава та зелений чай. Кожен окремо, запевняють експерти, досить ефективно знижує ризик ураження мозку. Але якщо приймати ці тонізуючі напої в комплексі, то удар по інсульту може бути ще більшим.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як прожити довше за допомогою кави

Такого висновку дійшли фахівці з Японського національного серцево-судинного центру. За 13 років досліджень вчені зібрали дані на 83 тисячі осіб віком від 45 до 74 років. Весь цей чималий період, протягом якого вчені накопичували необхідну статистику, їх цікавило одне питання – як часто респонденти споживають каву та зелений чай?

 

У підсумку після певних розрахунків з'ясувалося, що щоденна чашка кави знижувала загрозу розвитку інсульту на 20%. Такий же рівень показали ті люди, які щодня випивали щонайменше чотири чашки зеленого чаю.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:Зелена кава покращить твою фігуру

Дослідники пояснюють позитивний вплив обох напоїв на серцево-судинну систему тим, що вони заважають утворенню згустків крові.

На їхню думку, такі результати переконують їх у тому, що щоденне поєднання кави та зеленого чаю в дієті кожної окремої людини здатне ще більшою мірою протистояти інсульту.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 10 молодільних «дринків» для чоловіків

На питання, якими при цьому мають бути пропорції, як сподіваються японські вчені, вдасться відповісти найближчим часом після проведення відповідних експериментів.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK