Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Досвід показує, що заняття з інструктором – справа обов'язкова, особливо для початківців. Адже лише він зможе оцінити твій початковий рівень, щоб потім правильно підібрати вправи, які сам і почне з тобою освоювати. Навчить правильної техніки і дихання, дасть рекомендації по дієті. Але, навіть освоївши ази фітнесу, іноді доведеться звертатися за допомогою інструктора, оскільки програму тренувань потрібно коригувати залежно від твоїх досягнень. Тому вибір тренера – питання не з останніх. Тож на що ж варто звертати увагу?

Зовнішній вигляд

Дивно було б побачити у фітнес-інструктора невеличкий пивний животик... Це саме той випадок, коли зовнішній вигляд є додатковою рекламою. Якщо людина не стежить за собою, то чи вистачить у неї уваги та бажання стежити за іншими?

Особисте враження

Відповідай собі на запитання: чи подобається тобі ця людина? Чи легко з нею спілкуватися, як іде вона на контакт. Як реагує на твої запитання, наскільки тренер уважно слухає. І як він відповідає. Адже з цією людиною доведеться дуже багато спілкуватися, ділитися своїми сумнівами та переживаннями, набридати своїми проханнями. Якщо ти сумніваєшся в необхідності виливати теренеру душу, зрозумій: хороший фахівець це зазвичай ще й психолог, і мотиватор. Вислуховування твоїх невдоволень і страждань входить до його обов'язків. І водночас – у його зарплату. Яку, власне, ти йому платиш.

Рівень освіти

Єдиного стандарту чи для тренера з фітнесу наразі немає. Інститути фізичної культури почали готувати подібних фахівців не так давно, проте програма навчання там інколи буває  схожа на підготовку вчителів фізкультури. Більшість фітнес-інструкторів - колишні спортсмени, які часто люблять виставляти свої трофеї напоказ. Та й самі зали люблять похвалитися — ось, мовляв, які люди тренують у нас.  Великим плюсом для тренера стане наявність у нього дипломів та сертифікатів з медицини, дієтології, психології. Регулярна участь у тренінгах, конференціях, змаганнях говорить про його прагнення розвиватись, шукати нові підходи, бути в курсі нових віянь та тенденцій.

Зацікавленість

Хороший тренер на першому занятті фактично влаштує тобі допит, намагаючись дізнатися про твої спортивні досягнення, стан здоров'я, перенесені захворювання і травми, звички, вподобання в їжі. Поцікавиться чи зараз проходиш якийсь курс лікування, чи приймаєш лікарські препарати? Всі ці дані суттєво вплинуть як на підбір вправ, так і на вибір виду тренувань, їх тривалість та ритм.

Що ще має значення для вибору?

• дізнайся, як довго тренер працює у цьому клубі. Правило тут просте - довго нікудишнього тренера ніхто не триматиме. Якщо він працює нещодавно, уточни, де тренував раніше, чому змінив роботу?

• поговори з тими, хто вже займається в клубі. Вони можуть дати більш-менш зважену характеристику кожному інструктору

• чим більше клієнтів – тим краще тренер. Тим важче до нього потрапити. Тим дорожче це може коштувати

• хороший тренер ніколи не свариться

• аби представити свій резельтат, подивившись на тих, з ким уже працював твій тренер.

Якщо все сказане вище корелюється з твоїм майбутнім тренером, значить ти знайшов того, з ким буде добре працювати!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK