Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Вегетаріанцю-початківцю через відмову від м'яса потрібно бути готовим до наслідків. До певних наслідків...

Сучасні люди часто відмовляються від м'яса. Іноді це внутрішні переконання, іноді – стиль життя чи прагнення стати здоровішим, змінивши раціон харчування. Кожен, хто зважився на це, відрізняється від решти суспільства, що поїдає м'ясні вироби і стейки в промислових масштабах.

Які б причини не спонукали відмовитись від м'яса, варто знати про наслідки, які тебе неминуче наздоженуть після відмови. Вони можуть бути і хорошими, і не дуже, просто варто бути до них готовим.

Тобі не вистачатиме білка

Читайте також: Вместо мяса: 10 белковых продуктов для вегетарианцев

Безперечно, м'ясо - головне джерело білка, а для людського організму ця речовина важливіша, ніж будь-що. Найлегший спосіб отримання тваринного білка – вживання м'яса, але це лише стереотип.

Різні організми мають різну потребу в білку і можуть її вирішувати різними продуктами. Наприклад, деякі сорти кіноа містять понад 20% білка. Крім кіноа є ще бобові та гриби, які також багаті на рослинний білок.

Щоправда, якщо ти – переконаний м'ясоїд, стати вегетаріанцем чи веганом тобі буде з дуже складно, оскільки рослинний білок не настільки поживний, як тваринний. Але до всього можна звикнути.

Зменшиться кількість поживних речовин

Крім білка, м'ясо багате також на деякі інші поживні речовини (залізо і вітаміни групи В). Заповнити запас цих речовин складніше, ніж білка.

Однак на допомогу прийдуть спеціальні вітамінні комплекси та штучні добавки, які дієтологи рекомендують вживати у разі відмови від м'ясних продуктів.

Яростнее налегай на овощи, они восстановят твой внутренний баланс и без мяса

Яростнее налегай на овощи, они восстановят твой внутренний баланс и без мяса

Pinterest

Зменшиться маса тіла

Багато людей відмовляються від м'яса з метою скинути кілька зайвих кілограмів. Справді, відмовившись від тваринного білка, можна схуднути, оскільки бобові чи риба не дадуть таку кількість калорій на добу, як м'ясо.

Читайте також: Ситне харчування: скільки білка потрібно вживати за добу?

Вся річ у тому, що продукти, які виступають альтернативою м'ясу, швидше перетравлюються і відповідно тіло отримує менше енергетичного запасу, який може витрачати на активність.

Відмовившись від м'яса, варто переглянути раціон та його калорійність, щоби організм не втрачав корисних речовин.

Зміниться кислотність

Для нормального функціонування організму кислотність повинна перебувати у балансі, який сприяє створенню в організмі середовища для ефективного протистояння хворобам та їх збудникам. Оскільки червоне м'ясо - лідер серед кислотоутворюючих продуктів, відмова від нього може спочатку сильно вплинути на опір організму інфекціям і захворюванням.

Зниження почуття дискомфорту у шлунку

Є у м'яса й мінус – незважаючи на успіх у підтримці рівня кислотності, воно повільно перетравлюється, що створює для шлунково-кишкового тракту деякі незручності.

Момент переходу до іншого раціону, що виключає м'ясо, змушує організм різко перебудуватися і зайнятися не такою звичною справою - переробкою величезної кількості клітковини. Однак цей ефект триватиме не довго і у шлунку "оселиться" відчуття легкості.

Зміниться стан шкіри

Як відомо, на шкірі відбиваються усі проблеми органів нашого тіла. Саме тому, якщо шкіра стала тьмяною, її відтінок нездоровий – це підказка, що в організмі непорядок.

Припинення вживання м'яса може змінити стан шкіри на краще. М'ясні продукти під час перетравлення сильно завантажують печінку та нирки, а його відсутність допоможе органам ефективніше справлятися з фільтрацією шкідливих елементів, що означає зниження кількості токсинів, які впливають на стан шкіри.

Звичайно, це далеко не всі наслідки відмови від вживання м'яса та м'ясних продуктів, але переважно саме такі реакції організму трапляються під час запровадження вегетаріанського раціону харчування.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK