Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Легендарний американський винахідник та підприємець Томас Альва Едісон за все життя отримав близько 5 тис. патентів на свої винаходи, серед яких фонограф та лампа розжарювання, яка використовується досі

Томас Едісон народився 11 лютого 1847 року в американському містечку Майлен у сім'ї голландських переселенців. Вже в ранньому дитинстві Томас почав цікавитися оточуючим життям.

Він із захопленням спостерігав за баржами та пароплавами, стежив за роботою теслярів та механіків. У вільні хвилини він вивчав каліграфію, копіюючи написи на вивісках складів.

Свої перші долари він заробив разом із матір'ю, допомагаючи їй продавати овочі. Але цих грошей йому було недостатньо для хімічних дослідів, і незабаром юний Едісон влаштовується продавцем газет на залізницю.

Читай також: Вони зробили світ яскравішим: Марк Цукерберг

Він дуже швидко знайшов способи збільшити продажі преси у кілька разів, після чого його увагу привернула електрика. В 1868 Томас Едісон перебрався в Бостон, де вперше познайомився з роботами Фарадея, які назавжди змінили його життя.

Перші значні винаходи, які принесли Едісону перші серйозні гроші, припали на час його роботи в компанії «Вестерн Юніон». За створення першого діючого мікрофона і введення в телефон індукційної котушки, яка значно збільшила якість звуку, він отримав $100 тис.

У 1877 році Едісон отримав патент на фонограф, поява якого викликала загальне подив. Можливості винаходу: запис листів, книг, навчання красномовству, відтворення музики, сімейні записки, запис промов, область реклам та оголошень, годинник, вивчення іноземних мов, запис уроків, з'єднання з телефоном.

Вже наступного року Едісон створив дугові лампи з вугільними електродами, після чого розпочав роботу над найбільшим винаходом ХІХ століття – електричною лампочкою розжарювання. У квітні 1879 він зрозумів, що ключове значення у роботі лампочок має вакуум, а вже 21 жовтня 1879 вразив громадськість новим винаходом - лампою розжарювання з вугільною ниткою.

Саме Едісон створив та поширив систему електричного освітлення з вакуумом та термостійкою ниткою розжарення.

Читай також: Вони зробили світ яскравішим: Уолт Дісней

Його друзі писали, що в пошуках потрібного матеріалу для нитки розжарювання Томас Едісон працював безперервно цілих 45 годин, і до самої смерті працював по 16-19 годин на добу, щоб зробити світ ще кращим.

Цитати:

Більшість людей готові безмірно працювати, аби позбутися необхідності трошки подумати.

Більшість людей вірить, що одного разу вони прокинуться багатими. Наполовину вони мають рацію. Вони дійсно рано чи пізно прокинуться.

Найважливіше завдання цивілізації – навчити людину мислити.

Віра – втішне брязкальце для тих, хто не вміє думати.

Геній - це 1% натхнення та 99% поту.

Якщо хочете вигадати чудові ідеї, знайте: найкращі з них ви можете запозичити.

Кожна невдала спроба це ще один крок вперед.

Ми зробимо електрику такою дешевою, що палити свічки будуть лише багатії.

Підкова приносить удачу навіть тим, хто не вірить у прикмети.

Найбільша помилка в тому, що ми швидко здаємось. Іноді, щоб отримати бажане, потрібно просто спробувати ще раз.

Я знайшов 2000 неправильних способів - залишилося знайти лише один, вірний спосіб.

 

Завдяки цьому ми впевнені на всі сто: Томас Альва Едісон дійсно зробив цей світ яскравішим.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK