Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Лише Богові відомо, про що думали інженери, моделюючи ці багатоствольні пістолети. Але в результаті вийшли стволи, які досі притягують погляди зброярів

Через вогкість, еволюцію збройових технологій та непрактичність усі ці багатоствольні пістолети сьогодні спочивають у музеях світу. Але це не заважає нам згадувати про них, і пишатися людською фантазією, багатою на смертельно небезпечну вигадку.

Бундель-револьвер Марієтта

Читай також: Вбивча сила: 10 найпотужніших пістолетів на планеті

Прадід всіх багатоствольних пістолетів, винайдений бельгійцем Ж. Марієттом (дата виникнення ідеї - 1837, патент отриманий в 1839-му). Чимось пістолет нагадує револьвер (блок стволів, що провертається, підставляє капсуль під ударний механізм). Щоправда, є й важливі відмінності. Це наявність кількох стволів і пускове кільце замість курка. Ще одна фіча - прикраси у вигляді ефектних візерунків, іноді позолочених, від чого ствол виглядав ще солідніше. У 1840-х такі пістолети виробляли всі, кому не ліньки. Сьогодні вони десятками поповнюють колекціі музеї зброї по всьому світу.

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

wikipedia.org

Пістолет конструкції Джонса

Пістолет конструкції якогось американського інженера-зброяра Джонса, датований 1860 роком, — ще одне неймовірне «щось».

Десять стволів 36-го калібру. Один спусковий гачок. Гарантія урадження супротивника з близької відстані такою зброєю вже не 100%, а всі 200%. Бо якщо один постріл «пройде» повз, наступні дев'ять явно досягнуть своєї мети (якщо руки стрілка не зовсім криві). Пістолет був дуже непростий в експлуатації, і використовуватися міг дуже обмежену кількість часу.

Читай також: З чого палять герої бойовиків

Схема стрільби боєприпасами була досить незвичайна. Пістолет вистрілював патрони за так званою "бічною черговою" схемою. Це коли патрони за допомогою спеціального механізму «спускалися» на один поділ вниз після кожної серії горизонтальних пострілів. Пістолет стріляв по черзі в Z-подібній послідовності: перший правий стовбур - перший лівий - другий правий - другий лівий - і т.д.

Експерти кажуть, мовляв, вимог та претензій до такого дивного винаходу не виникає й близько. Він взагалі, напевно, саме тому й разовий, штучний, бо надто вже складна схема. Проте, 2014-го один із екземплярів багатоствольного пістолета Джонса було продано на аукціоні за $9 тисяч.

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

popmech.ru

Багатоствольний «француз»

Французький пістолет-стилет ХІХ століття. Ще один представник сімейства «многостволок», що викликає повагу. Схема зброї: будь-яка кругла чи багатогранна трубка оточувалася стволами. За рахунок цього зброю можна було замаскувати майже під будь-що. Після створення винахід відразу став популярним (хвацькі французькі 1880-ті), але з часом не прижився, як і всі герої цієї статті. Так цей «французик» і опустився до ще однієї сторінки в книзі збройової історії людства.

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

wikipedia.org

Багатоствольний пістолет Тульського заводу

Читай також: Вогнепальні монстри: ТОП-10 найкращих револьверів світу

Це пістолет, запозичений у колег-зброярів із Європи та США. Зайнялися ним умільці Тульського заводу, переважно приватні майстри. Сьогодні близько 20-ти подібних «гармат» зберігається на тому ж Тульському збройовому заводі. Жодних особливостей у цих пістолетах немає, бо ці звірята були характерні для царсько-російської збройової традиції.

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

wikipedia.org

ПБ 4-1 МЛ «Оса»

Хоча деталей, що обертаються, у крихітного ПБ 4-1 МЛ «Оса» немає, його теж сміливо можна відносити до розряду «багатостволок» — за рахунок 4 дул цього сучасного травматичного пістолетика.

А в іншому можна посперечатися, бо деякі експерти відносять «Осу» до «вогнепальної безствольної» родини зброї. Використовується патрон 18x45 з гумовою кулею діаметром 15,3 мм, а капсуль ініціалізується не ударом бійка, а електричним струмом.

Читай також: Кишенькова зброя: ТОП-5 найменших пістолетів

Тож ти не помилишся, якщо назвеш девайс «позашлюбним сином травматичної зброї». Але не зневажай: ефект від попадання кулі з «Оси» можна порівняти з ударом боксера-важковаговика.

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

wikipedia.org

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK