Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Активний розвиток мотруху в Європі припав на початок 60-х років ХХ століття. Тоді молоді хлопці та дівчата збиралися у барах та кафе, щоб обговорити модні тенденції мотоспорту

Одним із місць, де збиралася прогресивна молодь, стало лондонське кафе Ace Cafe, яке незабаром стало відомим на весь світ.

У хлопців було багато вільного часу і вони вигадали оригінальну розвагу - гонки під музику. Поки з музичного автомату звучала композиція (а в ті часи на слуху був рок-н-рол та рокабілі), байкерам потрібно було доїхати до найближчої транспортної розв'язки, яка знаходиться за два кілометри від Ace Cafe, і повернутися.

Каферейсери - класичні мотоцикли з 60-х

Каферейсери - класичні мотоцикли з 60-х

bikepost.ru

Враховуючи той факт, що тривалість пісень на той час рідко перевищувала 3 хвилини, гонщики по-справжньому ризикували життям.

Читай також: З вітерцем: ТОП-5 літніх засобів пересування (фото)

Спочатку "каферейсером" називали гонщика, який останнім приходив до фінішу, тобто повертався до кафе, але незабаром це прізвисько закріпилося за всіма учасниками подібних перегонів. Пізніше так стали називати модернізовані мотоцикли, а згодом цей термін почали застосовувати до усього мотруху.

Каферейсери - класичні мотоцикли з 60-х

Каферейсери - класичні мотоцикли з 60-х

bikepost.ru

Серійні мотоцикли на той час були малопридатними для гонок, тому каферейсери самі модернізували свої байки: для зменшення ваги прибирали всі зайві деталі та встановлювали обтічники для зменшення опору.

Каферейсери - класичні мотоцикли з 60-х

Каферейсери - класичні мотоцикли з 60-х

bikepost.ru

Кермо було вирішено замінити кліпонами, бензобак став вузьким і набув витягнутої форми, а одиночне сидіння мотоцикла закінчувалося характерним "горбом".

Читай також: Як вибрати мотоцикл: який байк потрібний саме тобі

Перші каферейсери були створені на базі популярних на той час британських мотоциклів Triumph Bonneville, Norton 500 Manx та Norton 30M, але пізніше мода на каферейсери перебралася не тільки на материк, а й за океан, після чого свої моделі цього класу представили Yamaha, Suzuki, Honda та Kawasaki. Свої каферейсери були у Harley Davidson та Ducati.

Через деякий час інтерес до гонок почав пропадати, а каферейсери стали модним транспортним засобом та своєрідною перепусткою в мототусовку.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK