Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Компанія Honda була заснована в 1946 році інженером та винахідником на ім'я Соічіро Хонда. Саме він першим у світі замінив дерев'яні спиці в колесах металевими, а після того, як Хонда повісив невеликий мотор на свій велосипед, він серйозно задумався про виробництво мопедів у промисловому масштабі.

В 1946 він створив Інститут технічних досліджень Хонда (Honda Technical Research Institute) і приступив до створення A-type. В 1947 компанія отримала "гучне" ім'я Honda Motor Company, а в 1949 представила мотоцикл Honda Dream з 98-кубовим мотором.

Як вибрати мотоцикл: який байк потрібний саме тобі

У 1950 році Хонда купив у Токіо швейну фабрику і переобладнав її під завод з випуску мотоциклів. У тому ж році він створив байк Dream Type D, а в 1951 йому на зміну прийшов Dream Type Е, який розганявся до 70 км/год.

У 1953 році було відкрито два заводи, і компанія представила мотоцикл Benly J-type та мопед Juno K-type, який було вирішено експортувати до США. У цей же час компанія Honda бере участь у гонках Sao Paulo у Бразилії та Isle of Man TT у Великій Британії.

У 1955 році Honda стала лідером з виробництва мотоциклів у Японії, а також здобула низку важливих перемог у мотоперегонах. У ті ж роки було випущено моделі Benly JB, Dream SA, Dream SB-type. У 1959 році Honda не було рівних - вона стала світовим лідером з виробництва мотоциклів, а в США було засновано фірму American Honda Motor.

На початку 60-х років компанія Honda відкрила сервісний центр та почала давати гарантію на свою продукцію. У 1961 році японці почали продавати по 100 тис. мотоциклів на місяць, а також відкрили філію в Німеччині.

Пізніше компанія брала участь у гонках Формула-1, і тоді вирішила розпочати виробництво автомобілів.

Доленосним для Honda став 1972 - тоді було розпочато виробництво моделі Civic, яка принесла японцям світове визнання. 1974 року Японія відчувала наслідки нафтової кризи, і всі компанії почали зменшувати виробництво машин.

Тест-драйв Honda Civic: новий седан привчає до економії

Але, Соічіро Хонда вирішив зробити інакше - він подвоїв виробництво і знизив ціну. Так, частка Toyota та Nissan впала на 40%, тоді як Honda збільшила продажі на 76%.

У 1976 році з'явився перший седан Honda Accord, а кількість випущених "Сівіков" на той момент перевищила 1 млн. У 1975 році Civic зайняв перше місце в американських тестах на економічність.

У 1978 році компанія випускає модель Prelude, а 1979 відкриває випробувальний полігон, який використовує досі. За даними на 1980 рік Honda увійшла в трійку японських машин, що найбільш продаються.

У 1980 році Honda випускає свій 5-мільйонний автомобіль і повертається до Формули-1. У 1985 з'являються моделі Life, Integra та Legend, а кількість випущених машин перевищує 10 млн.

З часом Accord став найпопулярнішим авто в США, а модельний ряд японської марки поповнився моделлю NSX. На місяць Honda почала випускати по 3 млн. мотоциклів, які купували краще, ніж гарячі пиріжки.

Тест-драйв Honda Accord: провокатор (фото, відео)

Напередодні свого 50-річчя компанія випустила моделі S2000 та HR-V, а трохи згодом з'явилася гібридна модель Honda Insight.

XXI століття для компанії почалося зі створення людиноподібного робота Asimo, появи надпопулярної моделі Jazz, та виробництва літака Honda Jet.

На сьогоднішній день Honda займає перше місце у світі з виробництва мотоциклів і входить до десятки світових автовиробників.

Тест-драйв Honda Crosstour: великий хетчбек чи позашляховик?

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK