Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Kolibri діаметром 2,7 мм (Hummingbird — друга назва пістолета) був створений австрійським годинникаром Францем Пфаннлем на початку 1910-х років. Що ми знаємо про цю зброю?

У період між 1910 роком і початком Першої світової (1914 року) було виготовлено близько тисячі таких пістолетиків. Потім виробництво довелося призупинити, оскільки економіка перейшла військові рейки.

Стандартний вогнепальний

Колібрі - це в усіх відношеннях стандартна вогнепальна зброя, просто меншого розміру. У ньому використовується той самий простий механізм із вільним затвором, що й у багатьох сучасних пістолетах калібрів .22, .25 та .32. Єдина відмінність - звірятко розрахованt на запатентований (і тепер вкрай рідкісний) патрон центрального займання 2,7 мм. Цей патрон стріляв крихітною кулею вагою 0,19 грамів (3 грани) зі швидкістю майже 200 метрів за секунду.

Читайте також: Багатоствольні пістолети: 5 стволів минулого

Так, 200 метрів за секунду межею мрій не назвеш, але від цього «пташка» не менш небезпечна: напівавтоматична стрільба, магазин із шістьма патронами, і ніякої віддачі…

popularmechanics.com

Бродячі собаки

Скільки Колібрі було куплено з міркувань самооборони - питання спірне (цей пістолет - скоріше дивовижна новинка, ніж грізний ствол). Тим не менш, його можна було розглядати як законний засіб відлякування бродячих собак, оскільки повноціннну вогнепальну зброю носити з собою було заборонено. Та й постріл з такого пістолетика не створював багато шуму + компактність і порівняно невелика вага (226 г). Загалом, річ корисна та вкрай зручна.

popularmechanics.com

Книга рекордів Гіннеса

Хоча Колібрі досить мініатюрний, технічно це не найменший пістолет у світі. До Книги рекордів Гіннесса потрапила зброя, створена аргентинцем Карлосом Альберто Бальбіані у 2002 році. Пістолет Бальбіані використовує порох і створений на зразок ручного Luger P-08. Має довжину всього 2,1 дюйма (5,334 см) та калібр 0,68 мм. Ще є 2,34-міліметровий Swiss MiniGun , визнаний найменшим робочим револьвером у світі ( довжина - 5,588 см ).

Читайте також: ТОП-10 найкрутіших стволів у світі

Між іншим, Пфаннль робив пістолети ще меншим за Колібрі . У його колекції старовинний шпильковий вогнестріл, що служив брелоком для годинника, відомий як Berloque. Його довжина складає всього один і три чверті дюйма (менше 5 см).

popularmechanics.com

Автор книги «Найменша рушниця» Боб Урсо стверджує, що цей тип булавочного пістолету вироблявся в Австрії з кінця 1800-х до 1950-х років. Саме цей малюк було передано лондонській столичній поліції у 2003 році під час загальнонаціональної амністії зброї.

Медіа описували його так: «Крихітний пістолет поставлявся з дев'ятьма мініатюрними мідними патронами, два з яких вже були відстріляні... Ствол нікельований, на ньому вручну вигравіруваний кролик з одного боку та олень з іншого».

popularmechanics.com

За свою кар'єру Пфаннль виготовив кілька інших незвичайно маленьких вогнепальних пістолетів, у тому числі моделі калібру 3 мм та 4,25 мм. Але Колібрі залишається його найяскравішою роботою.

ВІДЕО

youtube.com

 

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK