Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Ножі дрібносерійного виробництва, за якими стають у чергу та за які віддають останні гроші

На відміну від виробників, що спеціалізуються на виготовленні ножів за індивідуальним замовленням (як правило, це моделі в єдиному варіанті), бутік-бренди мають справу з невеликими партіями. І здійснюючи покупку в такому місці, її новий власник задоволений подвійно: має не лише крутий ніж, а й пишається: тим, що такий є тільки в нього та ще кількох хлопців.

І так: позбавлені необхідності штампувати тисячі екземплярів, ці компанії мають більше свободи та часу для експериментів, пошуку якісніших матеріалів, доведення конструкції до досконалості.

Що ж це за бренди?

Acta Non Verba Knives

1. Acta Non Verba Knives

Acta Non Verba в перекладі з латини - "дії, а не слова". Звучить, правда? Що стосується самої компанії, вона розташована в Празі, виробляє широкий асортимент складних і ножів з фіксованим лезом. Моделі надзвичайно утилітарні, але кожна має продуманий дизайн, акуратно приправлений відтінком моди. Останній є практично у всій лінійці клинків бренду.

Berg Blades

2. Berg Blades

Бутік заснований у 2013 році Меттом Вестбергом, штатним пожежником з Арізони. Сьогодні це не просто популярний бренд ножів, а виробник, що вже став культовим. Berg Blades виробляє величезний асортимент клинків, тактичних томагавків, кинджалів та практично всього, що з ними пов'язано.

І хоча компанія часто використовує традиційні сталі для лез та матеріали для рукояток, у неї спостерігається неприхована схильність до роботи з ультрасучасними конструкціями.

Читайте також: Кращі кишенькові ножі: який вибрати для повсякденного носіння

Chris Reeve Knives

3. Chris Reeve Knives

Сьогодні це один з найбільш просунутих та інноваційних виробників (чого вартий лише механізм блокування леза Reeve Integral Lock). Бренд завжди віддає перевагу якості, а не кількості, і тому теж спеціалізується на невеликих партіях (складні та моделі з фіксованим лезом). Хоча, тут не без винятків: один із найпоширеніших, та й взагалі святий Грааль усіх ножів повсякденного використання – модель Sebenza – належить саме Chris Reeve Knives.

D Rocket Designs

4. D Rocket Designs

Інженер за професією та самопроголошений «гаражний підприємець» Дерріел Кастон вперше почав виготовляти клинки в 2004 році. Вивчивши основи та заробивши непогану репутацію в галузі, Кастон «відійшов від справ», щоб зосередитися на вихованні дітей. Десять років по тому він повернувся в індустрію і остаточно D Rocket Designs запустив у 2017 році.

З того часу репутація DRD тільки покращується. Все завдяки своєрідним, але повністю функціональним та утилітарним ножам бренду, відмінна риса яких – красиві візерунки та загалом привабливі оздоблення.

Читайте також: Рублять не по-дитячому: ТОП-5 найкрутіших сокир

GiantMouse

5. Giantmouse

Власники - Йенс Ансе і Йеспер Вокснаес, обидва родом із Данії. Мають багаторічний досвід проектування та виготовлення ножів. Цей досвід став наслідком того, що хлопці були вкрай незадоволені наявними пропозиціями на ринку. Тому в 2015 році об'єднали зусилля з підприємцем Джимом Віртом і запустили GiantMouse .

Сьогодні це компанія, на рахунку якої кілька моделей феноменальних ножів, що ввібрали американський дух та продуманий скандинавський дизайн. Усі моделі виготовляються із сучасних матеріалів з чудовим контролем якості.

GiantMouse заснована в Сан-Франциско, але сьогодні розташована в Іст-Лансінгу (штат Мічиган, США), і з кожного проданого ножа жертвує $10 доларів на благодійність Save The Children.

Great Eastern Cutlery

6. Great Eastern Cutlery

Це невеликий магазинчик в окрузі Кроуфорд (штат Пенсільванія, США). Торгує виключно кишеньковими ножичками, зробленими в класичному стилі, натхненному кінцем XIX і початком XX століть ( так зване «золоте століття» ).

Використовуючи поєднання старовинних технологій та сучасного обладнання, Great Eastern Cutlery пишається тим, що приділяє особливу увагу деталям: у середньому проводиться щонайменше 200 окремих процесів для виготовлення кожного екземпляра.

Jack Wolf Knives

7. Jack Wolf Knives

Jack Wolf Knives - ще один бутік, що спеціалізується на традиційному дизайні, але не без «віяння сучасності». Розташований в Аризоні, створений в 2021 році. В основному виробляє класичні кишенькові ножі в стилі Barlow. Але робить це, використовуючи сучасний набір матеріалів (для рукояток - вуглецеве волокно і накладки Micarta , лез високоякісні сталі).

Крім привабливого зовнішнього вигляду, ці повнофункціональні ножі можуть похвалитися якісною зборкою та девізом бренду («створені служити все життя»).

Читайте також: Твердість сталі і форма клинка: 4 якості, якими повинен мати гарний ніж

LionSteel

8. Lionsteel

Невелика італійська марка, заснована 1969 року. Виробляє невеликі партії, виготовлені у відповідність до надвисоких стандартів. Однак у цей список компанія потрапила завдяки своїй любові до інновацій. Інженери LionSteel регулярно винаходять нові деталі та системи для ножів, більше схожі на саме покращення, а не на чергові маркетингові хитрощі.

Medford Knife

9. Medford Knife

Грег Медфорд , уродженець Арізони. З 2010 року не лише вручну виготовляє ножі для дрібносерійного виробництва, а й допомагає відродити індустрію невеликих фабрик.

Виробник доводить, що здатний йти в ногу із деякими авторитетами індустрії. Все тому, що, по-перше, ножі Грега вражають дизайном. По-друге, виробництво дивує божевільним контролем якості та відповідністю шалено суварим стандартам Медфорда, властивим швидше виготовленню першокласних швейцарських годинників, ніж американських ножів.

Quiet Carry

10. Quiet Carry

Спеціалізація - клинки та супутні аксесуари. Головна особливість - чудове поєднання форми та функціональності. Бренд відомий своїм високоякісним підходом. Але нас він купив винятковим мінімалізмом.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK