Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Сьогодні електромобілі вже не рідкісне явище, а буденність. Дедалі більше іменитих марок виводять на ринок свої авто

На яку категорію "електричок" сьогодні ми звернемо увагу? Давайте поговоримо про електричні позашляховики — машини, в які може поміститися вся родина, і ще залишиться місце для тварин, а також багажу.

hyundai.com

Hyundai Kona Electric

· Рік : 2022

· Запас ходу : 415 км

Так, Hyundai Kona Electric - не Rolls-Royce . Разом з тим ця машина – доказ того, що електромобілі можуть бути побудовані і для простих людей. Адже сьогодні великі виробники зазвичай пропонують повністю електричні автомобілі, які:

· Або «пральні» на колесах, придатні тільки для простоювання в міських пробках;

· Або розкішні седани та круті спорткари, заради купівлі яких доведеться закласти будинок, взяти п'ять кредитів, піти на другу роботу (і це буде лише половина суми).

Kona - звичайна машина для звичайних людей зі звичайними потребами та "звичайними" грошима. І це великий крок назустріч світлому електричному майбутньому.

hyundai.com

Hyundai Ioniq 5

· Рік : 2022

· Запас ходу : 490 км

У піку Kona цей «корабель» спроектований і побудований для багатших. "Причесаний", "припудрений", з усіх боків "випрасований", зроблений у футуристичному стилі, з прорізами для фар, гострими краями, з панеллю приладів і двома екранами в салоні, а також чистим приємним салоном. Ще одна сильна сторона — двосторонній зарядний пристрій, завдяки чому автомобільний акумулятор може використовуватися як зовнішнє джерело живлення.

Загалом не машина — мрія. Згоден?

Читайте також: Вже реальність: BMW представили серійне авто на водні

ford.com

Ford Mustang Mach-E

· Рік : 2022

· Запас ходу : 505 км

Прекрасний маркетинговий хід, на який одразу ж "повелося" багато любителів поні-карів. Не заперечуватимемо: клюнули і ми, бо гріх не задивлятися на перспективний електрокар з багатою спадщиною, оснащений масивними сенсорними екранами, бездротовою зарядкою для гаджетів і просторим салоном.

У лінійці 2022 року є чотири моделі. У списку зростання ціни представлені:

· Select;

· Premium;

· California Route 1;

· GT.

Кожна машина має різні характеристики, але саме California Route 1 здатна на одному заряді проїхати омріяні 505 км.

Читайте також: BMW розпочала масове виробництво електроскутерів

teslamotors.com

Tesla Model Y

· Рік : 2020

· Запас ходу : 530 км

Tesla - компанія, яка довела, що електромобілі можуть бути крутими, і що за ними майбутнє. Цим бренд підштовхнув інших інвестувати в цей напрямок автомобілебудування.

Сьогодні в Tesla не намагаються якось обігнати / втекти від конкурентів, що наступають на п'яти. Натомість бренд створює нові продукти для постійно зростаючої клієнтської бази. В результаті і з'явилася Model Y.

Для тих, хто цікавиться електромобілями, ця модель не нова (рік появи і запуску в серію — 2020). Але від цього вона не стає менш привабливою.

bmw.com

BMW iX

· Рік : 2023

· Запас ходу : 520 км

А ось у BMW навпаки: замість винаходу інновацій в компанії намагаються наздогнати конкурентів і довести свою значущість у світі електрокарів. І iX тому доказ: випускається в двох моделях, бюджетна (xDrive50) відрізняється запасом ходу (до 520 км), а дорога (M60) підкреслює розкіш і спортивність.

Ціни стартують від $85 000.

rivian.com

Rivian R1S

· Рік : 2022

· Запас ходу : 514 км

Ще одна ознака «дорослішання» ринку електромобілів – поява нових імен. І саме такі, як правило, розробляють найунікальніші інновації. Один з них - Rivian R1S: електромобіль, розроблений для "пригод на природі".

Його акумулятор чудово почувається в найспекотнішу і найхолоднішу погоду. Машину не зупинить і рельєф: R1S може долати брід глибиною до метра, дертися на гору з градієнтом 45 градусів, а також буксирувати понад 3 тонни ваги. Дизайн теж тішить: хоч і незвичайний, але ввібрав у себе спадщину та позашляхову естетику, створену Jeep , Land Rover , Mercedes і Toyota.

Rivian, як і Tesla, будує мережу зарядних пристроїв (США). Сподіваємось, скоро вона з'явиться і в нас.

Читайте також: Rivian R1T: електричний пікап з неймовірним запасом ходу

jaguar.com

Jaguar I-PACE

· Рік : 2023

· Запас ходу : 395 км

I-PACE виглядає здавалося б трохи застарілим, особливо у порівнянні з конкурентами, представленими на ринку. Але це ж Jaguar, де сама назва віє класикою, тому він не може бути старим і негарним. До того ж машина приємно вражає гладким інтер'єром, обтічним футуристичним зовнішнім виглядом, а також функціоналом.

А ще автомобіль поєднує цифрові та аналогові технології, що вкрай приємно, особливо коли в інших сенсорний екран працює зі збоями, і ніяк не можеш відрегулювати гучність музики чи температуру кондиціонера.

І звичайно: клієнти за звичкою чекають від Jaguar значних спортивних характеристик. І у бренді це їм запропонували.

ff.com

Faraday Future FF-91

· Рік : 2022

· Запас ходу: 600+ км

З моменту анонсу 2017-го FF-91 зіткнувся з виробничими проблемами. Нині справи налагоджуються. Здається, цього року машини будуть представлені публіці.

Для тих, хто не знає: компанія суворо орієнтована на технологічність. Тому їх дітище за потужністю, прискоренням і запасом ходу має характеристики, еквівалентні Tesla . Також передбачається, що електрокар буде повністю автономним та з функцією паркування без водія.

А ще інженери Faraday спроектували сидіння, покликані імітувати те, що в NASA називають "нейтральним положенням тіла". Це положення, яке наші тіла приймають за умов невагомості. Ех, на що тільки не підеш заради комфорту та маркетингу.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK