Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Щось там є — у небі та під хвилями. І мова далеко не про птахів та риб...

У жовтні 2019 року командувач ВМС США Девід Фревор (став головною темою статті в New York Times 2017 року про своє спостереження за НЛО в 2004 році) розповів про страшне відкриття. Цим відкриттям з Девідом поділився один із пілотів після того, як вони обоє звільнилися зі служби у ВМФ. Йшлося про НЛО... підводний.

Випадок I

За словами Фревора, свідком якогось явища був колишній пілот важкого транспортного вертольоту MH-53E Sea Dragon, - морської версії CH-53E Sea Stallion Корпусу морської піхоти, що базується на військово-морській базі Рузвельт-Роудс на острові Пуерто. Двічі, піднімаючи з води використані учбові боєприпаси, пілот помічав дивний підводний об'єкт.

wallscloud.net

У першому інциденті він побачив "темну масу" під водою, коли зі своєю командою діставали дрон. Пілот описав об'єкт як "велику і майже круглу" сутність. Він був упевнений, що це не підводний човен. Вдруге подія сталася з навчальною торпедою (її теж піднімали з глибин). Після того, як поруч раптово з'явилася та ж "темна маса", торпеду "засмоктало" у води океану. Більше її ніхто ніколи не бачив.

Unsplash

Випадок II

Потім Фревор розповів про те, як до нього звернулася 79-річна жінка (вже після того, як заяви командира про «підводне НЛО» стали надбанням громадськості). Жінка повідала таке: її батько — морський офіцер, в 1950-х роках базувався на військово-морській базі в Сан-Франциско. Коли вона була дитиною, тато показав їй телеграму, в якій йшлося про те, що були помічені невідомі підводні об'єкти, що входять і виходять з води (сьогодні набір координат широти і довготи вже забутий). Батько жінки сказав їй: "Ми отримуємо такі повідомлення весь час, а виявлення об'єктів завжди відбувається в тому самому районі".

sussexexpress.co.uk

Ці спостереження схожі на власні спостереження Фравора. За його словами, єдина причина, завдяки якій його пілот зміг побачити цю містику, — те, що він завис прямо над цією штуковиною. «Об'єкт був розташований під водою, досить великий, мав хрестоподібну форму і чимось нагадував Boeing 737. Вода над ним наче «кипіла» і «пінилася». Після того, як я був помічений, об'єкт зник», – розповідав пілот Фревора.

Читайте також: Кракен та НЛО: ТОП-10 страшних знахідок в океані

Випадок III

У 1970 році біолог Іван Сандерсон опублікував книгу "Невидимі жителі". Він, будучи відомим дослідником незвичайних явищ, присвятив книгу спостереженням за тим, що пізніше було названо «невідомими підводними об'єктами», або USO. USO визначаються як невідомі судна, помічені у воді. Вони або піднімаються з води, або занурюються в неї. Сандерсон каталогізував безліч звітів про USO. Ось найнезвичайніші випадки:

· 19 квітня 1957 року члени екіпажу японського рибальського судна «Kitsukawa Maru» помітили два металеві сріблясті об'єкти, що спускалися з неба в море. Об'єкти мали довжину приблизно 10 метрів і були без крил. Коли вони вдарялися в воду, створювали сильну турбулентність. Точне розташування зазначено як 31° 15' північної широти і 143° 30' східної довготи.

Сандерсон також повідомляв про інцидент, що стався біля узбережжя Пуерто-Ріко в 1963 під час протичовнових навчань:

· Маневри проводилися біля узбережжя Пуерто-Ріко в Атлантиці приблизно за 500 миль на південний схід від континентальної частини Сполучених Штатів. У звіті йшлося про п'ять «малих» військово-морських кораблів, а також командний авіаносець «USS Wasp CV-18».

wikipedia.com

· Оператор сонара на одному з есмінців доповів на свій місток, що один з підводних човнів порушив стрій і пішов у погоню за якимось невідомим об'єктом. Оператор не знав, що це могли бути навчання (маневри, які тоді відпрацьовувалися, були призначені для навчання особового складу щодо виявлення кораблів противника). Однак цей звіт оператора не вкладався у рамки будь-яких навчань. Проблема полягала в тому, що зазначений підводний об'єкт рухався зі швидкістю понад 150 вузлів! (майже 280 км/год!).

За словами Сандерсона, "не менше 13 кораблів" (включаючи протичовнові патрульні літаки) відстежували цей високошвидкісний невідомий об'єкт. Більш того:

· технічні фахівці стежили за цим об'єктом протягом чотирьох днів, і що він маневрував навколо них та на глибині 27 000 футів.

USS Wasp справді був протичовновим авіаносцем у 1963 році і служив на Атлантичному флоті до його виведення з експлуатації у 1972 році. На жаль, Сандерсон більше не надав жодних джерел інформації про цей інцидент.

Читайте також: Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

Інші випадки

Національний центр реєстрації НЛО веде базу даних про спостереження, про які повідомляється в NUFORC як електронною поштою, так і гарячою лінією. Є багато повідомлень про об'єкти типу НЛО, які виходили з океану або йшли до нього.

Наприклад, біля узбережжя затоки Хаф-Мун у Каліфорнії очевидець повідомив, що в 2007 році спостерігав три НЛО, перебуваючи на борту круїзного лайнера Dawn Princess ( перейменованого в 2017 році в Pacific Explorer ):

· Приблизно через 5 хвилин у полі зору з'явилися три однорідні, майже сферичні об'єкти, що м'яко світилися і були рівномірно розташовані по лінії, паралельній корпусу корабля, а на додаток знаходилися прямо над поверхнею води… Вони ніби залишалися на одному місці, поки корабель рухався повз них. Вони зависли, але не турбували воду під собою. Як тільки вони зникли з поля зору, лівий (ближче до носа) шльопнувся у воду і зник.

wikipedia.com

Ще в одному звіті, зареєстрованому у квітні 2019 року, йдеться: об'єкт, що нагадува  маленький білий човен», вилетів з глибин неподалік Імперіал-Біч (штат Каліфорнія) «приблизно на 500 футів» (150 метрів). Він відразу ж "полетів на південь на дуже високій швидкості".

Далі буде?

Чим би не були USO — плодом уяви, механічними несправностями військового обладнання, секретними урядовими розробками чи навіть роботою інопланетян — подібні згадки продовжують розбурхувати уми жителів планети Земля. І чомусь нам здається, що історія пілота вертольота Фревора - лише одна з нескінченної низки їй подібних, які можуть повторитися ще не один раз.

Читайте також: Колеги Титаніка: хто спочиває на дні океану

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK