Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Із задоволенням ядучий Білл Гейтс вважає, що нам час готуватися до наступного злісного патогену.

Білл Гейтс, який не потребує реклами (особистий капітал згідно з The Forbes станом на 2022 — $ 104,6 млрд), нещодавно створив новий фонд — Global Epidemic Response and Mobilization (GERM). Організація складається із 3000 осіб. Її завдання:

1. стежити за потенційними спалахами хвороб;

2. розвивати тісні стосунки з представниками органів охорони здоров'я у всьому світі;

3. спостерігати за підготовкою до потенційних наслідків Covid.

У цьому інтерв'ю Білл розповідає про GERM, пережитий коронавірус та багато іншого.

— У 2015 році ви говорили про глобальну установу, завданням якої стане підготовка до майбутніх спалахів. Тепер ви заснували організацію вартістю мільярд доларів - GERM, яка, серед іншого, збирається прораховувати складні макети спалахів епідемій.

Білл Гейтс: ми довгий час намагалися змусити світ проводити навчання, що імітують захворювання. Але це завжди закінчувалося просто настільними симуляціями. А тепер давайте порівняємо цю ситуацію із пожежниками чи військовими. Адже у них є фізичні навчання в реальному житті. Навіть найкрутіша лабораторія не дасть вам повноцінної можливості для тестування сценаріїв. Саме тому підготовка до Covid (зокрема в США) провалилася з тріском.

— Тепер ми маємо мільйони людей, які скептично ставляться до системи охорони здоров'я, з рефлекторним опором до всього, що пропонує уряд.

Білл Гейтс: не переживайте, оскільки більшість елементів плану моєї організації також раніше викликали сумніви та суперечки. Наприклад, обстеження, діагноз та терапія. Навіть той самий карантин. Спірними залишилися лише маски.

— Ви кажете, що пандемія практично закінчилася принаймні для багатих країн.

Білл Гейтс: ні, це ще не кінець. Ми недостатньо знаємо про варіанти та сценарії. Наприклад, Омікрон ніхто не пророкував. Це одна з серйозних незрозумілих подій. Що ж, ми завжди були досить дурні в науці про передачу патогенів.

Я дзвонив до Конгресу і говорив, що потрібно приділяти більше уваги дослідженню хвороб. Дзвонив і до Німеччини, Великобританії, Франції... І ось вам цікавий факт: коли США не беруть на себе провідну роль у глобальній охороні здоров'я, тоді зовсім ніхто нічого не робить...

Так, у нас більше немає проблем із вакцинами. Вони обмежені лише попитом та логістикою. У менш вакцинованих країнах попит невеликий. У Нігерії Covid був 15-ою за значимістю причиною смерті. Перед ним — ВІЛ, туберкульоз, малярія, діарея... Тому коли кажеш їм «давайте лікувати ваш коронавірус», у відповідь чуєш: «У нас тут є хвороби серйозніші». Так, але вони, нещеплені, потім розлітаються по всьому світу і "мають" його, а разом і нас з нашими вакцинами.

— Хочете сказати, що історія з ковідом ще не закінчена?

Білл Гейтс: далеко не закінчено. Хто знає, який ще Омікрон на нас чекає...

- Добре. Епідеміолог Ларрі Діамант, якого цитуєте в одній зі своїх книг, стверджує: з Омікроном і запобіганням його передачі нинішні вакцини справлялися слабко.

Білл Гейтс: так. Але вони, як і раніше, знижують ймовірність захворіти і скорочують перебіг хвороби у інфікованих + вони дають менше часу для появи інших потенційних варіантів. Будь-хто, хто каже, що вакцинація якомога більшої кількості людей не важлива для запобігання негативним сценаріям, робить помилку. Це, до речі, слова Ларрі.

Мене дуже вразила боротьба із вакцинацією. Ми ж — суспільство, яке живе у XXI столітті, засноване на науці та логіці. Але ні: здається, еволюція повернула у зворотному напрямку.

— Мабуть Ви — наївна людина, оскільки згідно з 35-річними дослідженнями університету Мічігану, лише в 2016 році прийняття теорії еволюції стало думкою більшості.

Білл Гейтс: не здивований. Адже люди не виходили на вулиці і не блокували кордони, щоб влаштувати бойкот біологам. А ось боротьба із вакцинацією місцями кипить досі. Та й загалом спостерігається дивна тенденція.

— Добре, ми погоджуємося з тим, що це регрес.

Білл Гейтс: я все ще думаю, що ми можемо налагодити ситуацію та покращити умови життя людини. Я вважаю, що нам у цьому дуже допоможуть інновації.

- Інновації? Що це за інновації? Метавсесвіт та нові технології на робочому місці?

Білл Гейтс: так, метавсесвіт. Штука досить крута. Ця технологія (тривимірне занурення) може зробити ваші зустрічі в Мережі більш реалістичними. Але найголовніше — те, що комп'ютери стають інтелектуальнішими.

Сьогодні настільний ПК досі не дуже розумний. Він не знає твоєї діяльності, твоїх пріоритетів. Навряд чи довіриш йому навіть пошту відсортувати. Тому головне, що станеться у програмному забезпеченні, — це поява інтелектуальних агентів. Це набагато важливіше метавсесвіту, набагато важливіше за Web3.

— Пам'ятається, ви говорили про інтелектуальних агентів якийсь час тому.

Білл Гейтс: так. І я говоритиму про це доти, доки мій проклятий агент не зробить це за мене.

- Що скажете читачам на прощання?

Білл Гейтс: я живу сьогодні, а не в минулому. Дуже рекомендую робити це вам.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK