Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Чим цікава та пам'ятна сьогоднішня субота

Що відбувалося цього дня у світі в різні роки, цікаві факти та пам'ятні дати, події, що вплинули на хід історії.

3 вересня сумчани святкують День свого міста. Суми було засновано 1655 року. Історики кажуть, що приводом для будівництва міста стали події визвольної війни 1648-1652 років під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. Тоді селяни та козаки вимушено переселялися із центральної частини України та Київщини на лівий берег Дніпра. На місці сучасного обласного центру переселенці тоді звели оборонні та побутові споруди. З того часу поселення активно розвивалося, і сьогодні ми знаємо Суми як мужнє місто на північному сході України.

3 вересня народився легендарний Фердинанд Порше, австрійський конструктор автомобілів та бронетанкової техніки, засновник компанії Porsche.

Читайте також: Гоночные и тюнингованные: 10 самых дорогих гоночных Porsche в истории

Сьогодні, 3 вересня, всі бородачі світу відзначають своє професійне свято – Всесвітній день бороди (World Beard Day). Тим, хто ще не визначився, яку бороду собі відпустити, допоможуть поради стиліста Марії Півон.

Читайте також: Советы стилиста: какая борода тебе подойдет

3 вересня 1914 року американська винахідниця Мері Фелпс Якоб отримала патент на виріб «Безупинний ліфчик». З того часу цей день вважається днем народження бюстгальтера. За тридцять років патент на ліфчик приніс 15 мільйонів доларів. Але їх отримала не сама Мері Фелпс, а брати Уорнер з Коннектикуту, котрі купили його в 1922 році за півтори тисячі доларів.

Читайте також: С днем рождения, лифчик: 5 необычных применений

2005 року збірна України з футболу вперше у своїй історії завоювала право виступити на Чемпіонаті світу, результатом чого став вихід української команди до чвертьфіналу мундіалю.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK