Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Як правильно метати ніж – наука зовсім не складна. Для цього потрібні всього 2 речі: ніж та людина, яка не полінуеться прочитати нашу корисну статтю.

Як правильно кидати ніж? Правила для цього однаково підходять не тільки до спеціальних метальних ножів, але і до звичайних столових мельхіорових приладів і навіть до довгих цвяхів.

 

Читай також: ТОП-10 найкрутіших ножів для хлопця

Після невдалого кидка ніж відскакує від цілі з тією ж швидкістю, що й летить до неї, а ось чи встигнеш відскочити ти - питання. Тому головне правило: затупи лезо (сильно), а саме вістря залиш трохи гострим. У дерево ніж все одно вп'ється, а тебе збереже.

Отже, дізнайся про трійку головних правил, як правильно метати ніж

№1

Знайди центр ваги ножа, побалансувавши їм на вказівному пальці. Добре, якщо це виявиться «збалансований» ніж — той, у якого центр ваги знаходиться у геометричному центрі.

№2

Читай також: Ножичок для крутого: ТОП-7 різальних новинок

Візьмися точно за знайдену точку вказівним та великим пальцями. Кінцями інших притисни лезо до долоні, розташувавши його на лінії життя до себе. Простіше кажучи, не стискай ножа щосили. Тримай його так, ніби ти намагаєшся не випустити з долоні горобця. Лезо має вільно проходити між пальцями.

Не треба мплювати на долоні. Від вологи тертя збільшиться, і ковзання ножа пригальмується. Якщо в тебе потіє долоня, просто обсип її тальком або крохмалем.

№3

Встань від цілі на відстані не менше трьох і не більше чотирьох метрів. Кинутий з цієї точки ніж, зробивши півоберта, обов'язково підлетить до мішені саме вістрям вперед (якщо цікаво чому, тоді ознайомся з «Динамікою тіл, що обертаються»).

Експериментуючи надалі з дальністю кидка, пам'ятай: якщо вона менша за 3 метри, тримай ніж трохи ближче до вістря. Якщо відстань більше 4-х метрів — візьмися ближче до рукоятки.

Читай також: По-чоловічому: як правильно різати хліб

На відстань понад 5 метрів ніж кидають, взявшись за ручку. В цьому випадку в повітрі він встигає зробити один чи півтора оберти. Проте розпочинати тренування потрібно з відстані приблизно 3,5 метри.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK