Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Хоча на дворі XXI століття, це не привід забувати про страннощі минулого віку, відповіді на які до цього часу так ніхто і не знає

 

Паризький збій

1902-го року стався “Паризький збій“. У ніч з 29 на 30 грудня о 1 годині 05 хвилин практично всі годинники, які був на той момент у столиці Франції, зупинилися.

Тунгуський метеорит

Читай також:Русалки та вершник без голови: ТОП феноменів з Росії

1908 рік, коли в районі річки Тунгуска (Східний Сибір) на землю впав дуже хитрий метеорит. Космічний гість зламав ліс на сотні кілометрів і не залишив по собі жодного сліду. Кажуть, це був не метеорит, а витівки геніального вченого Нікола Тесла.

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

rostseite.de

Поїзд-примара

14 липня 1911 року римська залізнична фірма Санетті вирішила відправити в круїз багатих італійців. Усіх їх (106 пасажирів) посадили на прогулянковий потяг. І їхали вони спокійно "залізницею" та мило оглядали пам'ятки. А потім склад наблизився до супердовгого тунелю. І раптом почало відбуватися щось жахливе...

Читай також: Discovery Channel візьмуться за паранормальні

За свідченням двох пасажирів, що встигли вискочити на ходу, все раптом вкрилося молочно-білим туманом. Останній (у міру наближення до тунелю) густішав і перетворювався на в'язку рідину. Потяг увійшов у тунель і... зник.

Титанік

У 1912 році гігантський океанський лайнер "Титанік" зіткнувся з айсбергом і затонув. Дорогою на той світ прихопив із собою майже 1500 людей. Трагедія настільки масштабна, що людство її ще довго не забуде (частково завдяки гучному фільму за участю Ді Капріо).

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

sociales.yucatan.com.mx

Мальборо

1913 - біля берегів Вогненної Землі із зарифленими вітрилами було виявлено корабель "Мальборо". Знахідка жахнула: на містку та в приміщеннях були останки 20 людей. За записами в судновому журналі, корабель вийшов із Нової Зеландії на початку 1890 року, але до жодного порту так і не заходив.

Ковчег

Читай також: Не по зубах навіть науці: ТОП-5 нерозгаданих речей

Влітку 1916-го, під час танення льодовиків на Арараті, льотчик лейтенант Росковітський та його другий пілот на розвідувальному літаку імператорських військово-повітряних сил виявили ковчег – просто на вулканічному масиві. Як він там опинився, і хто його туди доставив - ще одна нерозгадана таємниця ХХ століття.

Ящір

Група вчених у далекому 1922-му на річці Пейнт (США) виявила величезну тварину. Ну та Бог із його розмірами. Найнезвичайніше в знахідці було те, що воно виявилося зі змієподібною шиєю та великою головою, що нагадує реліктового ящера.

Череп

1924-го неподалік селища Таунг (Південна Африка) знайдено “череп дитини Таунга“. Здавалося б, що незвичайного в кістках стародавніх дітей? Але у них щось є... І це їхній вік: 2,5 мільйони років. У ті часи людством на теренах нашої планети і не пахло. Дізнавшись про це, вчені відразу приписали черепу позаземне походження.

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

wallpaperswide.com

Мозок

У кар'єрі цегельного заводу міста Одинцово в 1925-му році було знайдено скам'янілий "людський мозок", який чудово передає всі деталі. Одні експерти датують знахідку палеозойською ерою (близько 300 мільйонів років тому). Інші фахівці галузі шоковані: на планеті ніби ще не було навіть ссавців.

Лохнеське чудовисько

Читай також: Суцільна містика: ТОП-10 загадкових таємниць вчених

Одне з найвідоміших чудовиськ сучасності вперше показало себе у 1933-му році. З того часу воно не припиняє всім нагадувати про те, що на дні одного з шотландських озер лежить гігантський ящір.

На сьогоднішній день налічується близько 4 тисяч спостережень та зустрічей з Лохнеським чудовиськом. А дослідження гідролокатором всього обсягу озера (проведене 1992 року) виявило там цілих 5 гігантських ящерів.

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

wallpaperspictures.net

Новоросійськ

Вночі 29 жовтня 1955 року під днищем лінкора "Новоросійськ" стався вибух, який забрав життя 608 матросів та офіцерів. Величезний корабель перекинувся і затонув у Північній бухті Севастополя – на очах у тисяч городян. Причини вибуху та природа його походження досі не з'ясовані.

Надшвидкісне судно

Читай також: ТОП-10 найбільш зловісних таємниць СРСР

1963 - під час маневрів військово-морських сил США біля берегів Пуерто-Ріко було помічено рухомий об'єкт, що розвивав небачену для судна швидкість - близько 280 км/год. Наздогнати-зупинити його ніхто так і не зміг.

Антена

29 серпня 1964-го року в Тихому океані з борту дослідницького судна було сфотографовано ділянку дна завдовжки 4200 метрів. Над мулом було виявлено складний конфігурації предмет, що нагадує радіоантену.

Петрозаводське диво

20 вересня 1977 року о 4 годині ранку на головній вулиці міста (ім. Леніна) з'явився не хто інший, як сам НЛО. Був він у вигляді яскравої зірки, потім - медузи, що світиться, від якої відходили промені червоного кольору. Всі одразу ж подумали, що до Петрозаводська вирішили навідатися марсіани. Але експерти стверджують, мовляв, швидше за все цей феномен якось пов'язаний із нещодавно (для тих часів) запущеним космодромом Плесецьк.

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

Століття таємниць: ТОП-16 феноменів ХХ століття

telegram.ee

Знову НЛО

12 квітня 1991 року в Сасово стався потужний вибух. Кажуть, то справа рук чергового НЛО. Над місцем "позаземного теракту" досі фіксуються аномалії - перепрограмування калькуляторів та вихід із ладу електронних приладів.

Бермудський трикутник

Читай також: Зниклі літаки: ТОП-7 загублених лайнерів

У 1993-му році (всього за 10 місяців) у так званому "тихоокеанському трикутнику" поблизу Західної Мікронезії пропало 48 кораблів і понад 200 моряків. У чому загадка цього "проклятого" місця – вчені досі ламають голови.

Це далеко не повний перелік феноменів, що сталися минулого століття. А найстрашніше - вони досі не розгадані, і можуть повторитися з кожним із нас.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK