Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У вік клавіатур, мобильных телефонив та планшетів важко повірити, що ще 50 років тому люди були готові стояти у величезній черзі, щоб віддати денний заробіток за звичайну кулькову ручку.

1. Перша партія кулькових ручок надійшла у продаж у Нью-Йорку 1945 року. За перший день було продано 10 тис ручок і це при тому, що її вартість становила $12. Саме стільки заробляв за 8-годинну зміну американський робітник.

2. Спочатку стрижні кулькових ручок були зігнуті гармошкою, для збільшення обсягу чорнила в них. Пізніше від цієї витівки відмовилися з метою здешевлення виробництва.

3. У багатьох мовах кулькові ручки названі з використанням слова "кулька": "ballpoint pen" в англійській, "bolgrafo" в іспанській, "penna a sfera" в італійській і "Kugelschreiber" в німецькій.

В Аргентині ручки називають «бірами», на честь журналіста Ласло Біро, який і винайшов сучасну кулькову ручку 1938 року.

4. Кулькові ручки активно використовуються досі у Королівських військово-повітряних силах Великобританії. Звичайні пір'яні авторучки протікають у літаках через зниження тиску. До речі, кулькові ручки не можуть писати у невагомості та у відкритому космосі.

5. Раніше людина за рік списувала 3-4 ручки. Зазначимо, що за словами виробників, гарною ручкою можна написати 50 тис. слів.

6. Подавившись кульковою ручкою, у світі щороку вмирає 100 людей. З популяризацією комп'ютерів кількість смертей через ручки йде на спад.

7. Найдорожча кулькова ручка коштує? 1млн. Вона була створена у 2003 році італійською компанією Montegrappa. Корпус ручки зроблений із платини, прикрашений кристалами Baccarat та діамантами загальною вагою близько 48 карат.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK