Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Немає нічого ганебного в тому, щоб налити собі шардоні та заїсти його стейком. І це далеко не єдине «правило» - не пити біле з червоним м'ясом, яким сміливо можна знехтувати

Сучасний етикет споживання вина дуже претензійний. У ньому багато правил. "Неофітів" це відштовхує. Можливо, саме тому ти досі цілиш вже добряче набридливе пиво, а не потягуєш відмінне вино.

Ми, в MPort, вважаємо, що іноді правила слід порушувати. Адже є такі, які зовсім не зрозумієш, хто і навіщо вигидав. Саме про них розповідають два експерти з Woodbridge Wines.

Unsplash

1. Рожеве вино лише для літа

«Не вживати рожеве в холодний сезон так само безглуздо, як пити горілку лише зимовими вечорами, - стверджує Ерік Шульц, директор з виноробства Woodbridge Wines. — Наприклад, рожеве вино Woodbridge виготовляється із сортів винограду Піно Нуар та Сіра, що надає йому трохи повнотілої солодкості. Це чудово доповнює важкі страви, які ти зазвичай їси в холодну пору року».

Читайте також: Чим пригостити дівчину: п'ять рецептів винних коктейлів

2. Червоні вина не можна подавати холодними

Колись вважалося, що червоні вина слід подавати кімнатної температури, а білі та солодші вина краще злегка охолодити. Однак, середня кімнатна температура становить 20-25°С. Для червоного це забагато. І ось чому.

Як пояснює Шульц, більш високі температури можуть зробити смак спирту в червоному більш помітним, а відповідно напій – менш привабливим. І навпаки: деякі сорти білого ( акі як Вудбриджське Шардоне або Совіньйон Блан) насправді стають трохи складнішими, коли їм дають трохи охолонути.

«З келихом теплішого білого ти відчуєш більше тропічних фруктів та ноток печеного яблучного пирога, — упевнений експерт. – А якщо захочеться кинути у келих червоного кубик льоду, – не слухай нікого: роби, як вважаєш за потрібне».

Unsplash

3. Не можна пити біле з яловичиною

Так, насичене червоне вино в парі зі стейком середньої прожарки - класика жанру. Але це не означає, що так має бути завжди, особливо якщо яловичина з кислим соусом або топінгом (наприклад, чимічуррі). За словами Шульца, солоність і кислотність на смак діятимуть майже як «очищувальний засіб». І пляшка білого чудово доповнить їх.

І навпаки: легші червоні вина (наприклад, Піно Нуар) можуть ідеально поєднуватись з білою рибою або лососем (залежно від того, як саме страви приготовані).

4. Вино слід зберігати для особливих випадків

Для когось це гарний скляний посуд… Для когось – прихована романтика… А ось для Сімони Берк, старшого бренд-менеджера Woodbridge Wines, це ще одне правило, яке можна і потрібно порушувати. «Правильний час для того, щоби пити вино, - це коли тобі хочеться, - стверджує вона. — Багато хто (включаючи мене) насправді воліє пити вино, а не пиво, коли дивляться телик. Але ми це бачимо вкрай рідко, особливо у барах під час футбольних матчів. А все тому, що незаперечні «винні правила» нібито це забороняють. У житті вони лише заважають багатьом із нас насолоджуватись вином так, як насправді цього хочеться».

Читайте також: Вино для чайників: як вибрати якісне спиртне

5. Якісне вино буває лише у скляній пляшці

Відкрита скляна пляшка вина зберігається у холодильнику близько трьох днів. Вино в коробці – 4-6 тижнів. Все тому, що вино залишається закритим у герметичному пакеті всередині коробки (навіть після того, як відкрив упаковку).

До того ж тобі не потрібно турбуватися, що від недбалого відкорковування в келиху будуть шматочки пробки.

Unsplash

6. Гарне вино не можна змішувати ні з чим

Шеф-кухар хороший настільки, наскільки хороші його інгредієнти. Та сама історія з напоями. Усі коктейлі на основі вина (від аперольних аперитивів до келихів з сангрією) при додаванні вина лише виграють. «В принципі, гарне вино чудово «заходить» і в режимі «соло». Але якщо його долити в улюблений коктейль, від цього ніхто не постраждає», – упевнений Шульц .

7. «Справжні» любителі не п'ють солодкі вина

Сумнівна теза, адже 47% американців віддають перевагу солодкому вину. І цього вони аж ніяк не соромляться. Бери з них приклад. І знай: навіть солодкі сорти мають багаті виноробні традиції, саме завдяки яким цілі регіони потрапляють на винну карту планети.

Та й зрештою, кому якась різниця, що в твоєму келиху. Пий, чорт забирай, те, що заманеться.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK