Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Не щодня, але й не ініколи

Одна з найбільш обговорюваних тем у догляді за волоссям — як часто потрібно мити голову. Зазвичай чоловіки роблять це кожного божого дня. І пояснюють це тим, що нібито волосся стає жирним або щось цього типу.

А ось експерти стверджують, що голову не треба мити щодня. Все залежить від волосся. І робити це потрібно двічі чи тричі на тиждень. Чому так?

Причина рідше мити голову

Шампунь видаляє шкірний жир. І чим частіше миєш волосся, тим більше вони потребують харчування. Шкіра голови на це реагує: починає виділяти більше жиру (який піднімається по стрижню волосся і допомагає йому залишатися вологим). У результаті порочне коло: частіше миєш волосся, щоб уникнути жирної голови, у відповідь на що вона ще більше виділяє жири.

· Запам'ятай : при догляді за волоссям потрібно зосереджуватися на зволоженні та кондиціонуванні, а не на надмірному очищенні. Тож у душі з шампунем без фанатизму.

Читайте також: Чоловічий догляд за волоссям: поради майстра чоловічих стрижок

Чи варто рідше приймати душ

Приймати душ ти маєш щодня. У тому числі і обполіскувати волосся, оскільки це змиває більшу частину жиру, поту і недбало нанесеного тобою великої кількості засобів догляду за волоссям.

Крім того, ти можеш і повинен використовувати кондиціонер. І робити це стільки разів, скільки бажаєш. Якщо ж у тебе кучеряве волосся, варто спробувати «ковошинг» («кондиціонер-ополіскувач»): він допомагає зміцнюючому кондиціонеру змивати зайвий бруд і накопичені масла, в результаті чого будеш рідше мити голову шампунем.

Тому щоразу, коли стоїш у душі, використовуй кондиціонер. І зверни увагу: мова саме про кондиціонер, а не усілякі «2-в-1». Останні виключити із засобів гігієни ти маєш назавжди.

Читайте також: Ответы эксперта: как защитить волосы и кожу от опасного воздействия ультрафиолета

А якщо волосся дійсно жирне

Якщо волосся дійсно жирне, зверніть увагу на сухий шампунь, що зменшує виділення олії.

Сухий шампунь - Для чоловічого стилю річ незамінна. Перед нанесенням будь-якого стайлера розпороши його на корені (проте перед цим волосся необхідно промити і висушити). Сухий шампунь (як правило випускається у вигляді спрею, пудри або пасти для укладання) вбирає зайвий жир, що виробляється шкірою голови, а також надає волоссю легкий об'єм (коріння залишається без жиру, що їх обтяжує). Це позбавляє необхідності змивати натуральне масло з решти волосся і дозволяє рідше користуватися шампунем.

Тим не менш, рекомендується використовувати звичайний шампунь: того ж дня або наступного ранку після сухого шампуню, щоб уникнути скупчення продукту на стрижнях волосся. Обов'язково ретельно помий голову перед сном, якщо волієш вимиватися шампунем вранці.

Який засіб для догляду за волоссям вибирати

Шукай такий, до складу якого входять безпечні для шкіри голови інгредієнти. І пам'ятай: коли стоїш в душі, ти не просто миєш волосся, ти доглядаєш його, а також шкіру голови.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK