Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Він прагнув накласти на себе руки, але знайшов порятунок і дружбу в злочинці з Алжиру

У віці 72 років у Марокко помер французький підприємець Філіп Поццо ді Борго, який став прототипом головного героя комедійної драми "1+1" (Intouchables, 2011). Цю інформацію з посиланням на режисера фільму Еріка Толедано, повідомило видання Agence France-Presse.

Герой, чия історія стала сюжетом фільму

Філіп Поццо ді Борго народився 14 лютого 1951 року. Його сім'я належить до стародавнього корсиканського роду, що з'явився у XVI столітті. Філіп виріс у багатому будинку і успішно керував прибутковим виноробним підприємством, шампанським будинком Champagne Pommery. 1993 року він потрапив у нещасний випадок під час параглайдингу, внаслідок якого травмував хребет і залишився паралізованим.

Філіпп Поццо

Філіпп Поццо

Соцмережі

Ді Борго провів два роки у лікарні і навіть спробував вчинити самогубство. Після повернення додому, бажаючи знайти помічника, він провів інтерв'ю з 90 кандидатами, які претендували на роль його доглядальника.

Крім того, допомога була потрібна і його дружині, яка страждала на рак. "Дружина була дуже хвора, їй залишалося жити лише кілька місяців, і ми обоє перебували в поганому стані. Мені потрібна була людина, досить божевільна, щоб не боятися складної ситуації", - розповідав Філіп Поццо.

У результаті Ді Борго вибрав Абделя Селлу, алжирського мігранта, який провів два роки у в'язниці за крадіжку на вулицях Парижа. Для ді Борго головною якістю Селлу стало його божевілля. За словами підприємця, алжирський мігрант нічого не боявся, був дуже сильним, доступним і надзвичайно щедрим: "Він став моїм ангелом-охоронцем" , - відгукувався про помічника Філіп Поццо.

Читайте також: Усім приклад: 8 найкращих книг про видатних людей

Спочатку Селлу не хотів працювати з ним довго – він шукав офіційну роботу, щоб зберегти свою візу та залишитися у Франції. Але Філіп умовив Селлу залишитися, тому що він повернув йому бажання жити.

Абдель Селлу та Філіпп Поццо

Абдель Селлу та Філіпп Поццо

Соцмережі

"Абдель не шкодував мене. Він був нешанобливим, зухвалим і мав гостре почуття гумору. Я раптово зрозумів, що знову тішуся з життя, не знаючи, що буде далі. Мені було байдуже, що Абдель вийшов з в'язниці. Він був мені потрібен. І згодом він став моїм другом", - казав французький підприємець.

Культовий фільм з історії бізнесмена

У 2001 році Філіп опублікував книгу "Друге дихання" (Le Second souffle), в якій розповів про свій вихід із депресії завдяки допомозі алжирського асистента. Ця історія стала основою для фільму "1+1" із Франсуа Клюзе та Омаром Сі у головних ролях. За свою роль Сі був нагороджений національною кінопремією Франції Сезар.

Кадр из фильма

Фільм швидко став лідером прокату в багатьох країнах: лише у Франції понад 19 мільйонів людей переглянули його у рік прем'єри. За скромного бюджету в 9,5 мільйонів євро збори фільму у світі перевищили 416 мільйонів доларів.

Ді Борґо був вказаний як сценарист фільму. Перед початком зйомок він наполіг на тому, щоб кіно було комедією, а не драмою. Він не хотів, щоб фільм, заснований на його житті, був історією страждання та болю.

"Погодившись на адаптацію своєї історії для фільму "1+1", він змінив наше життя і життя багатьох тендітних і вразливих людей. Ми пам'ятатимемо його як гідну, сміливу, скромну і войовничу людину. Нам не вистачатиме його гумору та інтелекту", - відзначили режисери фільму Ерік Толедано та Олів'є Накаш.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK