Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Мемуари та біографістика – гарне чтиво для чоловіка. А ще книга – найкращий подарунок. Навіть якщо ти робиш його собі сам

Читати зараз і модно, і загалом корисно. Біографії відомих чоловіків, які прославилися в різних сферах діяльності покликані надихнути на звершення і просто розповісти про те, який непростий шлях до успіху. Представляємо тобі добірку книг, які варто купити/взяти в бібліотеці, щоб дізнатися, як жили Генрі Форд або Уїнстон Черчілль.

Ешлі Венс «Ілон Маск. Tesla, SpaceX та дорога в майбутнє»

Pinterest

Історії про геніального бізнесмена та інженера сучасності передувала серйозна робота автора біографії Ешлі Венс. У книзі - безліч фактів із життя найвідомішого технологічного візіонера, який щодня змінює майбутнє людства.

Читайте також: 12 книг, которые должен прочесть каждый мужчина

Життя Ілона Маска насичене неординарними подіями, а тому книгу читати цікаво. Біографіст наводить розповіді друзів, рідних та колег Маска, простежуючи різні точки зору на багато питань. У книзі, до речі, є факти не лише з життя Ілона, а й інших видатних людей, які перетиналися з інженером.

Генрі Форд «Моє життя та робота»

Pinterest

Про життя та винаходи Генрі Форда знає, напевно, кожен автолюбитель, адже саме йому ми завдячуємо проривом у сфері автомобільного виробництва.

Видання - автобіографія, що розповідає про те, як "загартувався Форд": ставлення до сім'ї, життя, кар'єри, країни розкрито дуже детально. Патріотизм Генрі Форда проглядається у кожному рядку, хоч і виріс він у сім'ї ірландських емігрантів. Форд мріяв: зробити автомобіль, доступний кожному американцю, адже Америка - країна вільних людей, а авто забезпечує свободу пересування.

Мета, яку переслідував Форд під час написання книги - довести всім, що у бізнесі головне - якість послуг та товарів без брехні та спекуляцій. Тільки дотримуючись чесних правил, можна досягти успіху.

Деніел Сміт «Думати, як Вінстон Черчілль»

Pinterest

Один із найвпливовіших британців ХХ століття стає ближчим завдяки працям біографіста Деніела Сміта. Кожному читачеві надається можливість дізнатися про ключові принципи життя Черчілля, життєву позицію та унікальну філософію ухвалення рішень.

Книга розповідає і про творчу діяльність прем'єр-міністра Великобританії та наводить найвлучніші висловлювання, уривки з творів та афоризми. По суті, видання розкриває спосіб мислення Черчілля.

Уолтер Айзексон «Стів Джобс»

Pinterest

Остання біографія засновника найвідомішої світової компанії Apple Стіва Джобса написана вкрай ретельно. Уолтер Айзексон взяв понад сорок інтерв'ю у самого гуру Джобса, а також опитав близько ста людей з його близького оточення (друзів, родичів, співробітників).

Для багатьох Стів Джобс – кумир, ідеал, оскільки робив світ більш комфортним, прогресивним та красивим. Дізнатися подробиці життя генія технологій хотіли б багато - біографічна книга зможе заповнити цю прогалину.

Джон Д. Рокфеллер «Як я нажив 500 000 000. Мемуари мільярдера» 

Pinterest

Життєва історія великого інвестора, підприємця та просто людини, ім'я якої стало загальним для опису великого магната, викладена у легкій та захоплюючій манері.

Рокфеллер є першим "доларовим" мільярдером в історії людства. Автобіографія розповідає про нелегкий шлях до багатства, а також секрети успіху. Рокфеллер відкрито розмірковує про власні закони побудови фінансової імперії та методи її ефективного управління. Воістину справжній посібник з досягнення цілей від того, для кого бізнес був питанням виховання, порядку та сили характеру.

Дункан Кларк «Alibaba. Історія світового сходження»

Pinterest

Читайте також: Электронные книги не смогут заменить классические

Найвичерпніше одкровення колишнього вчителя англійської мови, що стало відомим завдяки заснуванню Alibaba Group. Джек Ма та його корпорація - зараз справжній гігант, а Дункан Кларк із близького оточення Ма, не лише виклав факти його біографії, а й розписав деякі принципи роботи, етапи зростання та розвитку як бізнесмена.

У книзі показано зростання фірми зсередини, з ідеалами та секретами, які є частиною життя компанії та її творця.

Стівен Фрай «Дурі ще вистачає. Спогади»

Pinterest

Автобіографія британця Стіва Фрая багата на забавні факти, зустрічі з унікальними особистостями і, звичайно, тонким британським гумором.

Фрай розповідає дивовижні історії про свої пригоди в компанії принца Чарльза та принцеси Діани, лондонської поліції, оксфордської професури та інших персонажів. Книга так легко описує події, що мимоволі стаєш знайомим з усіма друзями та родичами Фрая. Автор чесний і відкритий, а книга просто неймовірно точно передає його чарівність та харизму.

Річард Фейнман «Ви, звичайно, жартуєте, містере Фейнман!»

Pinterest

Один із найпопулярніших фізиків другої половини ХХ століття Річард Фейнман відомий не лише науковим колам. Він - лауреат Нобелівської премії та учасник Манхеттенського проекту, і, водночас, дуже глибока та талановита людина.

Фейнман у своїй книзі проливає світло на таємницю власної геніальності – це почуття гумору, адже він любив пожартувати та на життя завжди дивився з гумором. Ось і в книзі він зібрав усі найцікавіші історії, що коли-небудь трапилися з ним. І, як виявилося, секрет його успіху (на думку самого Фейнмана) - у щасливості. Сумніваємось, звичайно, адже досягнення його революційні.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK